reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Nuska India ja też się zalamalam. .. dla mnie ewidentnie kwaśny a mój spróbował i mówi że spoko jest. Ale aż zmetnial i jak go zagotowalam to nie bulgotal tylko bąbelki szły jakby był gazowany. ..
Wylalam.
Dobrze ze sos chociaż schowałam to miałam co dać dziecku jeść[emoji14]
Później pójdę kupić jakieś mięsko i jutro rano ugotuje mały garnek jakiejś zupki[emoji14]
Paraplu oby na usg wyszło wszystko dobrze :*

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry moje Kochane ;*
Czarnuszka pogadaj ze Swoim o tym co bierze przy ćwiczeniach, bo niektóre substancje są naprawdę szkodliwe i mogą wam tylko "przeszkadzać" w starankach ;/ mój M też namiętnie ćwiczy, ale nie bierze żadnych suplementów tylko odpowiednia dieta i ćwiczenia i efekty są zajebiste :D
Wiiktoriiaaa dziękuję :) No ja gdzie nie spojrzę to widzę "swój" sklep ;p więc coś w tym jest ;p a ten lek jak się nazywa? nie pamiętam czy pisałaś, czy nie ;p
Kulcia padłam ;p u mnie na fejsie nic się nie dzieje tak ciekawego ;p
Życiowa masakra ;/ i teraz na nowo musisz coś gotować? wściekła bym się ;/
Ja już zupkę mam wstawioną, w sumie to jakieś pół godzinki i będzie gotowa ;)
W mieszkaniu z grubsza ogarnięte ;p i tak uważam na siebie i na 5 minut sprzątania 30 minut przerwy ;p
A podłogi zostawiam dla mojego jak wróci ;D
Jeszcze tylko włosy umyję i będę mogła leżeć i pachnieć ;p
ps. Wam też się włosy przetłuszczały na początku? Normalnie masakra muszę codziennie myć włosy ;/
Chociaż teraz ich nałogowo nie prostuje już :D
Ściskam was ;*

Oj taaak mi się włosy mocno przetłuszczały i szybciej rosły włosy.

Czesc dziewczynki.
Chcialam Wam napisac, ze u mnie tabletki zadzialaly i juz po. Za 2 tygodnie (12 lipca) mam kontrolne USG. Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez zabiegu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też dziś o Tobie myślałam, odzywaj się więcej kochana.

Paraplu, rozumiem Cie i przykro, ze tak sie to potoczylo. Jestem jednak dobrej mysli, ze los Ci jesCze wynagrodzi ta strate czy z nami czy bez nas. W kazdym razie zawsze bedziesz tu mile widziana, wiec jak bedziesz nas podczytywala to daj nam od czasu do czasu znac ;-)

[emoji209] Adrianka [emoji307] 26 tc
+ 6,5 kg

MalaMi- tez tak miałam , i tak sie dzieje po poronieniu ze o nastepna ciaze tak sie boisz , jak sie trzęsłam na każda wizytę i na każde usg do 3 miesiąca , jak juz minie ryzyko poronienia czyli do 12tc to twoje obawy tez miną zobaczysz [emoji6][emoji4][emoji4][emoji4] takze bądź dobrej myśli

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195]. 31 TC

Znalezione na facebooku :)
Dlaczego niemowlak płacze?
Poniżej przetłumaczone dziecięce płacze, opracowane na podstawie miesięcznych badań nad obiektem #2.
Płacz*

Cycki.

* Gdzie są cycki? Jeść, jeść, jeść! Cycki, cycki, cycki! Jest! Procedura namierzania na sutek rozpoczęta. Gdzie jest do cholery sutek? Nie mogę trafić!

Ubieranie. Level: Wkładanie przez głowę.

* Co się dzieje? Ciemność, widzę ciemność! Czy ja umieram? – RYK – Widzę światełko w tunelu. Żegnaj mamo… O… Mamo? To ty tutaj jesteś? To tylko body? No przecież wiedziałam…

Kąpiel.

* Topią! Mamo topią mnie! Ja nie potrafię pływać! Mam kroplę wody na brzuchu! Mamo ja nie chcę! Ooo… To jest przyjemne. Zrobiłam siku. Serio, będziesz mnie kąpała dalej w tych sikach?

Kupa.

* Zrobiłam kupę. Jak to nie wiesz dlaczego płaczę? Przecież mówię, zrobiłam kupę. KU-PĘ. No i co z tego, że przebierałaś mnie dwie minuty temu? Jak to nie ma sensu sprawdzać pieluchy? Tam jest KU-PA. Uj z tym, że wielkości paznokcia. Przeszkadza. Uwiera. Odparzy moje pośladunie. To boli. Bardzo, bardzo boli. Mamo, ja nie czuję nóg!

Siku.

* Matka! A dużo ci zostało jeszcze spodenek? Bo wylało mi się z pieluchy. Tak, znowu…

Tęsknota.

* Mamo? Jesteś tu? Mamo? Mamusiu? Jezu, porwali mi mamę. Mamooo! – RYK- O… Już wróciłaś? Jak to byłaś się tylko wysikać? Jak to nie zdążyłaś przeze mnie umyć rąk? Wcale się nie darłam jak twierdzisz. Płakałam tylko troszkę. Nie dotykaj mnie tymi rękami! Nie dotykaj, powiedziałam…

Kawa.

* Kawa? Chyba czuję kawę. Mama lubi zimną więc poczekam z nią, zajmę czymś. A szkoda bo miałam już iść spać…

Praca.

* Chyba słyszę laptopa… To znaczy, że mamie się nudzi. Pora wstać i się nią zająć !

Kangurowanie.

* Mam pokangurować z tatą? Skoro muszę… O! Cycki! Fuuuuj, qwa, co to jest? Ale że jak nie ma w tym mleka? I co to za habazie na klacie? Po co ci w ogóle cycki człowieku? I zdejmij ten sweter!

Samotność.

* Mamooo! Mamo co robisz? Acha, no to rób sobie dalej ten obiad. Mamooo! Co robisz? No i co z tego, że wołałam pięć minut temu. Jak to, nie zdążyłaś w tym czasie zrobić obiadu? Ale mi jest tutaj tak smutno, nudzi mi się. Ponosisz mnie na rączkach? Chyba jedna ci wystarczy do obierania ziemniaków?

Kolka.

* O, coś mi jeździ w brzuchu. To całkiem przyjemne. Czekaj, a jeśli to rak? On na bank wpier*oli mi wątrobę. Jak ja będę żyć bez wątroby? Tatuś mówi, że silna wątroba to podstawa. Mamo, ja nie chcę mieć raka! O… Chyba właśnie wyleciał z pośladków. To nie rak. Przecież mówiłam, że bąk.
Jest jeszcze najgroźniejsza odmiana płaczu o nazwie SNCC (Sam Nie Wiem Czego Chcę).

Ola ja jak miałam usg to nie było jeszcze serduszka tylko pecherzyk. Teraz w piatek na wizycie bedzie z om poczatek 11 tygodnia. Jeszcze ta infekcja i antybiotyki do tego....

10 tc [emoji219]

Wogole prosilam mame zeby nikomu nie mowila na razie to juz prawie wszyscy wiedza ehhh jeszcze mi dzis mowi ze babci powiedziala jak sie jej zapytala....a ta zaraz wszystkim rozgada

10 tc [emoji219]

A mi dzisiaj stopy spuchły [emoji31][emoji30][emoji24] takie uroki ciazy nic mnie w tej nie ominęło masakra . Nie polecam robić dzieci po 34 roku życia [emoji1][emoji38][emoji1][emoji38][emoji1]

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195]. 31 TC

reklama
Znalezione na facebooku :)
Dlaczego niemowlak płacze?
Poniżej przetłumaczone dziecięce płacze, opracowane na podstawie miesięcznych badań nad obiektem #2.
Płacz*

Cycki.

* Gdzie są cycki? Jeść, jeść, jeść! Cycki, cycki, cycki! Jest! Procedura namierzania na sutek rozpoczęta. Gdzie jest do cholery sutek? Nie mogę trafić!

Ubieranie. Level: Wkładanie przez głowę.

* Co się dzieje? Ciemność, widzę ciemność! Czy ja umieram? – RYK – Widzę światełko w tunelu. Żegnaj mamo… O… Mamo? To ty tutaj jesteś? To tylko body? No przecież wiedziałam…

Kąpiel.

* Topią! Mamo topią mnie! Ja nie potrafię pływać! Mam kroplę wody na brzuchu! Mamo ja nie chcę! Ooo… To jest przyjemne. Zrobiłam siku. Serio, będziesz mnie kąpała dalej w tych sikach?

Kupa.

* Zrobiłam kupę. Jak to nie wiesz dlaczego płaczę? Przecież mówię, zrobiłam kupę. KU-PĘ. No i co z tego, że przebierałaś mnie dwie minuty temu? Jak to nie ma sensu sprawdzać pieluchy? Tam jest KU-PA. Uj z tym, że wielkości paznokcia. Przeszkadza. Uwiera. Odparzy moje pośladunie. To boli. Bardzo, bardzo boli. Mamo, ja nie czuję nóg!

Siku.

* Matka! A dużo ci zostało jeszcze spodenek? Bo wylało mi się z pieluchy. Tak, znowu…

Tęsknota.

* Mamo? Jesteś tu? Mamo? Mamusiu? Jezu, porwali mi mamę. Mamooo! – RYK- O… Już wróciłaś? Jak to byłaś się tylko wysikać? Jak to nie zdążyłaś przeze mnie umyć rąk? Wcale się nie darłam jak twierdzisz. Płakałam tylko troszkę. Nie dotykaj mnie tymi rękami! Nie dotykaj, powiedziałam…

Kawa.

* Kawa? Chyba czuję kawę. Mama lubi zimną więc poczekam z nią, zajmę czymś. A szkoda bo miałam już iść spać…

Praca.

* Chyba słyszę laptopa… To znaczy, że mamie się nudzi. Pora wstać i się nią zająć !

Kangurowanie.

* Mam pokangurować z tatą? Skoro muszę… O! Cycki! Fuuuuj, qwa, co to jest? Ale że jak nie ma w tym mleka? I co to za habazie na klacie? Po co ci w ogóle cycki człowieku? I zdejmij ten sweter!

Samotność.

* Mamooo! Mamo co robisz? Acha, no to rób sobie dalej ten obiad. Mamooo! Co robisz? No i co z tego, że wołałam pięć minut temu. Jak to, nie zdążyłaś w tym czasie zrobić obiadu? Ale mi jest tutaj tak smutno, nudzi mi się. Ponosisz mnie na rączkach? Chyba jedna ci wystarczy do obierania ziemniaków?

Kolka.

* O, coś mi jeździ w brzuchu. To całkiem przyjemne. Czekaj, a jeśli to rak? On na bank wpier*oli mi wątrobę. Jak ja będę żyć bez wątroby? Tatuś mówi, że silna wątroba to podstawa. Mamo, ja nie chcę mieć raka! O… Chyba właśnie wyleciał z pośladków. To nie rak. Przecież mówiłam, że bąk.
Jest jeszcze najgroźniejsza odmiana płaczu o nazwie SNCC (Sam Nie Wiem Czego Chcę).

Kochana Tobie ewidentnie się nudzi :D

Do góry