reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

U mnie bez zmian.... ciąża była i już nie ma i nie wiem czy bedzie...
Po badaniach histopatologicznych okazało się, ze miałam ostre zapalenie łożyska z naciekami i częściową martwicą. Moja gin twierdzi, ze to wytworzył się nagły stan zapalny który spowodował odejście wód no i przedwczesny poród.
Jestem po wizycie u ginki, macica wróciła do "formy", endometrium odpowiednie. Nie sprawdzam czy mam owulacje, nie robie testów, nie prowadzę kalendarzyka.... co ma byc to będzie... może za jakiś czas znajde siłe żeby znów powalczyć.
W ogóle moja ginka nasuneła mi myśl, ze moge miec problem z donoszeniem dziewczynek więc powinnam wraz z mężem zrobić kariotyp, ale to kosztuje ponad 1000zł a obecnie jestem spłukana z kasy...

Przez ten okres 3 miesiecy wreszcie zrobiłam córce pokoj, zmieniłam meble w domu (mąż się śmiał, że tańsza byłaby wizyta u terapeuty :) ) bylismy na wczesniejszych wakacjach (ale w sierpniu jedziemy znowu) do tego doszło nam wesele i moje świadkowanie więc kasa popłyneła...
Teraz żyję córki przedszkolem, która po dniach otwartych nawet nie chce myślec o przedszkolu.....

Tak ten czas szybko minął że część z Was zaraz kładzie sie na porodówkę :) super :)

reklama
Aneczko zmiany są dobre
Fajnie, że zajelas sie ta wymiana mebli i innymi rzeczami. Lepsze niż terapia. A jak ładnie masz w domu co? :)

A co do tego odnoszenia dziewczynek. Słyszałam o tym kiedyś. A jak była z córką? Cieszę się również, że ni spinasz się ze staraniami. To jest dobre . Nie ma potrzeby teraz na sile robić z życia wizyt u ginekologa prawda?

Bardzo fajnie, ze się odezwałaś. Ściskam Cię mocno i całuje.

Igi 34 tc [emoji173]

no z córka miałam plamienia w 12tc i byłam na podtrzymaniu do 25tc, ale podobno pierwsza córke można donosić a poźniej sa już problemy. Moja znajoma też tak miała, z pierwsza córka miała problemy, 3 kolejne ciąze poroniła (z tego napewno 2 córki) a syna donosiła bez żadnych problemów.
Co ma być to będzie.

Dajcie jakąś tabelke to zobacze co gdzie i kiiedy :)

No natura jest przewrotna... oby wszystko się dobrze ułożyło.

A tabelki musze poszukać bo kurde się zmieniła i teraz Nuska się nią zajmuje. :)

Igi 34 tc [emoji173]

1467236203-1d1mld.jpeg

Igi 34 tc [emoji173]

Czesc Anka :-*
Ciesze sie, ze u Ciebie dobrze. Pyza idzie do przedszkola, a to duze wydarzenie :-) nie martw sie, dzieci na poczatku nie sa do przedszkola przekonane, a pozniej wiekszosc z nich weekandami marzy o poniedzialku :-) bedzie miala przyjaciolke i nauczy sie zyc w grupie :-) tylko rodzice twardzi musza byc i z usmiechem zapewniac, ze przedszkole jest fajne :-)
Corcia zadowolona z ,,nowego'' pokoju? Nie chce sie juz wyprowadzac? :D

[emoji209] Adrianka [emoji307] 26 tc
+ 6,5 kg

Czesc Ania Fajnie ze sie odezwalas :-) ja tez znam taki przypadek tyle ze z chłopcami , maja 4 córki a 3 ciaze poroniła z chłopcami .

U mnie nareszcie pada [emoji299]️[emoji949][emoji943][emoji97][emoji3][emoji3][emoji3][emoji477]️[emoji477]️[emoji477]️[emoji477]️[emoji477]️nareszcie przyjemnie :-) stopy mam dalej spuchnięte :-/
Dziś zabiorę sie za sprzątanie , moi wieczorem na mecz [emoji1360][emoji1200][emoji460]️...
A jakie u was plany kochane ?
Buziaki i miłego dnia [emoji179][emoji477]️[emoji4]

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195]. 31 TC

Olu, u mnie w planach praca :-) a pozniej ostatni raz po Radka do przedszkola :-) a jeszcze pozniej mieszkanie i wiatrak. U nas dzisiaj 29 st.
Ale czekam na niedziele, bo wtedy ma byc tylko 19. [emoji1]

[emoji209] Adrianka [emoji307] 26 tc
+ 6,5 kg

reklama
Dzień dobry :-*

Aniu miło że się odezwałaś, brakuje tu Ciebie.
Wiesz mała była cały czas z Tobą, a tu nagle przedszkole, pewnie w szoku jest. Trzymam kciuki żeby szybko się Zaaklimatyzowala ;-)
Co do ciąży to wiesz czy to była dziewczynka? niestety też słyszałam takie historie z donoszeniem danej płci.

Kulcia śniło mi się ze urodzilas 02.08 :-D

[emoji173]Madzia 30 tydzień[emoji177]

Do góry