reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

U nas OlaMagda mozna miec rok macierzynskiego i zamierzam z tego skorzystac. Poprzednio bylam z Radkiem 8 miesiecy, teraz chce rok plus zalegly urlop. Wroce do pracy przed koncem 2017 .

oar8gox1q9487g3m.png

reklama
No tak jeszcze podczas macierzyńskiego urlop leci. ... ciekawe czy mi umowę przedłuża w ogóle. Dyr zapewnia ze tak. .. ale to różnie może być. ..

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

U nas nie przedluzaja ciezarowkom. Tylko do dnia porodu.
Ja mam na czas nieokreslony, wiec sie nie martwie. Moja kolezanka jak zaszla w ciaze to przez kilka ms ukrywala, az dostala na czas nieokreslony i mogla spokojnie powiedziec. Jesli mowia, ze przedluza to super :-)

oar8gox1q9487g3m.png

Ja mam umowę do grudnia wiec mały juz będzie na świecie. Wiesz firma kupę kasy we mnie wpakowala[emoji14]no i juz 2.5 roku pracuje... następna umowa powinna być na nieokreślony. .. no ale jak pisałam. Zobaczymy czy dotrzyma słowa :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Mi sie umowa skończyła po kilku dniach jak malego urodziłam ale macierzyński miałam już z zusu a teraz jestem na zasiłku. U nas nie ma żłobka i nie miałam z kim zostawić małego żeby do pracy wrócić. A z zaległy urlop mialam wyplacony.

No to Paraplu można powiedzieć że jesteśmy parą [emoji5] ja okres miałam 22.04 [emoji5] a termin pewnie będzie pod koniec stycznia bo cykle miałam dłuższe

To u nas wychodzi rok i pol , bo masz pol toku macierzyńskiego i rok wychowawczego płatnego tak samo i tyle samo , i wysokosc jest taka sama jak twojej wyplaty a minimum to najnizsza krajowa 900€ pelny etat rzecz jasna jest to podzielone tylko ze względu na to ze macierzyński płaci tzw po polsku nfz powiedzmy a wychowawczy organizacja pracy nie wiem czy prosto się wyrażam jakoś tak :-) także mam ogólnie 1,5 ale to ja nie chce tyle siedzieć lol :-)

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png

No to Paraplu można powiedzieć że jesteśmy parą [emoji5] ja okres miałam 22.04 [emoji5] a termin pewnie będzie pod koniec stycznia bo cykle miałam dłuższe

Super :) to wbijaj na styczniowki :)

Ostatnie dni chodzilam w legginsach i dzisiaj zalozylam jeansy i odkrylam, ze NIE MOGE SIE ZAPIAC!!! [emoji33][emoji33][emoji33]
Mij K chce dzisiaj kupic jakis ciuchy do nowej pracy to ja skorzystam [emoji16] i kupie jakies spodnie na gumce :)
Takze misja Primark dzisiaj :)

9ewnvfxmgto5niho.png

Dzień dobry.

Wchodzę na wątek, a tu taka super niespodzianka z samego rana!

-MałaMi gratuluję :-*<3@-}-- ciesze się bardzo razem z Tobą!!

-Viola nie wątpię że się cieszy z takich rodziców jak wy. Teraz matki to potrafią włączyć dziecku bajkę i mieć go w nosie.

-Aniaah kochana może uda wam się wyjechać gdzieś z Polski. W tym roku masz obronę?

-Kulcia a jak to u Ciebie będzie? bo wy macie firmę tak?

-Paraplu to jesteś na wątku z Lux??

-Życiowa, India na kiedy macie terminy?????

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry.

Wchodzę na wątek, a tu taka super niespodzianka z samego rana!

-MałaMi gratuluję :-*<3@-}-- ciesze się bardzo razem z Tobą!!

-Viola nie wątpię że się cieszy z takich rodziców jak wy. Teraz matki to potrafią włączyć dziecku bajkę i mieć go w nosie.

-Aniaah kochana może uda wam się wyjechać gdzieś z Polski. W tym roku masz obronę?

-Kulcia a jak to u Ciebie będzie? bo wy macie firmę tak?

-Paraplu to jesteś na wątku z Lux??

-Życiowa, India na kiedy macie terminy?????

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie jestem. Ona jest na na grudniowkach a ja na styczniowkach.

9ewnvfxmgto5niho.png

Do góry