reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

to moze ja jednak zostawie te wizyte na 8... zobaczymy za parw dni ;-)
a propos cesarki mialam w 1 ciazu. znieczulenie ogolne, nieplanowana po 13 godz porodu natur.Drugi porod sily natury, polowe krotszy ;-) - ten lepiej wspominam :-D
u Was tez dzis taki zaduch? moja kolezanka przyszla dzis do pracy z nowym perfumem bleee po prostu ziola jakies czy cos...

===Dwóch chłopców mamy, o trzeci Skarb się staramy :-D ===

U mnie tez duchota :/ a dziwne bo w nicy mielismy spora burze i bylam pewna, ze dzisiaj bedzie rzesko a tu doopa.

9ewnvfxmgto5niho.png

reklama
OlaMagda dzidzi chciało wyjść ale mój organizm nie rodził. .. miałam podane kilka dawek oksy a w ogóle nie miałam rozwarcia nawet po kilku godzinach... bóle parte miałam około 3 godzin a przeć nie mogłam no bo jak?....
Widok takiego maleństwa, które jest sine i nie płacze i jest wiotkie jest przeokropny. .. nie życzę nikomu nawet wrogom takich przeżyć. ..
Ale jakoś się udało wyjść na prostą :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe paraplu a ja chcę bez zzo :D ja chce rodzic w wodzie z gazem rozweselajacym :) kategorycznie :)

A slyszalyscie o metodzie tens?

Anna bo jak perfumy Ci śmierdzą. .. ;p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Paraplu rodziłam juz i naturalnie i miałam cesarke tzw 2w1. Brak postępu porodu ze strony mojego organizmu o mało nie doprowadził do śmierci mojej córki. Nie chce znowu się stresować i od początku komunikuje to lekarzowi który już wpisał sobie adnotacje w dokumentach.

Ojej straszne :( dobrze, ze sie dobrze skonczylo. Ciesz sie, ze mieszkasz w Polsce bo w Holandii nie mialabys szans mino to na cesarke. Kazaliby Ci znow probowac naturalnie. Ogolnie z cesarkami to porazka w Holandii :(

9ewnvfxmgto5niho.png

Hehe paraplu a ja chcę bez zzo :D ja chce rodzic w wodzie z gazem rozweselajacym :) kategorycznie :)

A slyszalyscie o metodzie tens?

Anna bo jak perfumy Ci śmierdzą. .. ;p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Slyszalam :) w koncu tensy zwiazane sa z moim zawodem :)
Chociaz nie znam nikogo kto stosowal je podczas porodu. Dosc nowa metoda w Polsce, moze dlatego.

9ewnvfxmgto5niho.png

Paraplu słyszałam właśnie ... ja się cieszę że się lekarze zmienili jak rodziłam i ten nowy jak przyszedł to mi wody odeszły hehe albo coś co było wodami[emoji14]
Ja byłam mega nastawiona na poród naturalny. Później lekarz mi mówił ze to było widać bo dałam rade 9 godzin i nie błagam po 3 o cięcie[emoji14]I serio się starałam i chodziłam i na piłce siedziałam i przy drabinkach i co tylko... a tu taka dupa ;)

reklama
OlaMagda dzidzi chciało wyjść ale mój organizm nie rodził. .. miałam podane kilka dawek oksy a w ogóle nie miałam rozwarcia nawet po kilku godzinach... bóle parte miałam około 3 godzin a przeć nie mogłam no bo jak?....
Widok takiego maleństwa, które jest sine i nie płacze i jest wiotkie jest przeokropny. .. nie życzę nikomu nawet wrogom takich przeżyć. ..
Ale jakoś się udało wyjść na prostą :)

Matko czemu trzymali Cie 3 godziny na partych bez rozwarcia?! To chore! Powinni od razu jak zaczely sie partr bez rozwarcia zawiezc Cie na cesarke. Co oni mysleli, ze magicznie nagle zrobi Ci sie 10 cm rozwarcia?!
Bardzo bardzo wspolczuje takich przezyc i nie dziwie Ci sie, ze masz po tym traume i chcesz cesarke.

9ewnvfxmgto5niho.png

Do góry