reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Życiowa właśnie jak czytam,że piszesz Ty czy inny mamuśki,że u Was w pepco mozna wyprawke skomplementowac to mam wrazenie ,ze u mnie w tym sklepie sa same odrzuty kurde .
Bylam tam miesiac temu i nie bylo nic ciekawego i prawie same rzeczy dla dziewczynki ,ale moze teraz cos bedzie ;)

v5qj22e0cvqcesic.png

reklama
Nie mam polubionej tej strony, nie zwróciłas uwagi na fakt, że polubiłam zdjęcie nie mające nic wspólnego z weganizmem tylko wegetarianizmem a to dwie różne rzeczy :) często spotyka się ludzi którzy na sile wpieraja nam swoje racje i to z obu stron. Nawet nie wiesz jak często słyszałam , że skoro nie jem mięsa to wypadną mi żeby i umrę :D bawi mnie to bo ja generalnie jestem zwolenniczką tego, żeby każdy robił to co lubi. Nie popieram jedzenia mięsa ale też nikogo za to nie neguje bo sama nie lubię jeśli negacja moich przekonań jest kierowana w moja stronę.

Może źle się wyrazilam. Nie kłócić a prowokować. Nie mówię, że mnie obrazilas bo tak naprawdę to nie ruszałoby mnie to tak czy siak. I nie rozumiem.ostatniego zdania ostatniej wypowiedzi.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Nadziejka moja mama mówi to samo , że u niej zupełnie inne rzeczy niż u mnie w jg :) kupiłam tam baleriny i dzwoniłam żeby sobie kupiła to u niej nie było nic kompletnie :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka - A czy ja gdziekolwiek napisałam o Tobie?
Prowokowaniem nazywasz chęć rozmowy na temat radykalizacji weganizmu?
Kogo miałam zapytać skoro nie mam żadnego weganina czy wegetarianina w najbliższym otoczeniu?
Nie rozumiem skad te oskarżenia pod moim adresem....
A co do atakowania wegetariam... Każda z dziewczyn wie że jesteś wege i czy którakolwiek coś do tego miała?
Raczej każdy wspierał ten ruch.

Ja z kolei, jako mama dwoch chlopcow ,am wrazenie, ze w kazdym ze sklepow jest wybor tylko ubranek dla dziewczynek ;-)
ale u nas dzis goraco,az nic sie nie chce :p jeszcze tylko jutro 8 godz i jedziemy na nasza wies az do niedzieli hurrra :-D
Dziewczyny, w ktorym dniu cyklu mialyscie pozytywny test?

Napisane na LG-E430 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnie zdanie wypowiedzi....
"Gdzie ja Ciebie obraziłam albo się do Ciebie odniosłam" (czytaj w mojej wcześniejszej wypowiedzi).
Teraz już wszystko powinno być jasne.
Spoko już znikam....
Nie będę przecież nikogo prowokować, nie OlaMagda?
Spokojnej ciąży życzę!
Bo staraczek tutaj za dużo niestety nie widzę (prócz Ani).

Ps. AniaH zostaw to forum i żyj prawdziwym życiem:)
Zobaczysz że nagle wszystko staje sie kolorowe, czasu jest od ch*ja Pana, a starania wcale nie są takie stresujące.
Taka prawda że nam weteranka to nie służy... Dużo osób które piszą na forum zaszło w ciągu pierwszych trzech prób dlatego nigdy Nas nie zrozumieją, a powstaną tylko głupie kłótnie o to że jesteś zazdrosna czy tworzysz spory bo masz inne zdanie na jakiś temat....
99% objawów jest niestety w głowie... teraz to wiem jak przestałam się udzielać na forum.
Jestem o wiele szczęśliwszym człowiekiem bo spotykam ludzi w realu i to tych którzy mnie szanują i lubią za to jaka jestem. Zobaczysz nam wszystkim na pewno się kiedyś uda!

Ps 2. Tatinko ciągle o Tobie myślę. Mam nadzieje że mąż się opamięta i zacznie zachowywać się jak facet.
W końcu Ty bardzo dużo ostatnio przeżyłaś... Chorobę ojca i stratę dziecka:(

Ps. 3. KasiaMarysia - Trzymam kciuki za Ciebie i męża:) Mam nadzieje że stworzycie Madzi (mojej imienniczce, super!) prawdziwą i kochająca rodzinę:) Tego Ci życze:*

Ps.4. Życiowa całuje Cię mocno:*

Hej dziewczyny :* ze świrowało mi forum wczoraj. Napiszę krótko i idę Was czytać.

Ja biorę doppel herz mama, brązowe podłużne. Spoczko się łyka:)

-OlaMagada trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :):*

Witam was wszyskie:*
AniuH - trzymam za Ciebie kciuki!
Ja odpuscilam i nagle wszystkie objawy odeszły w zapomnienie a dziś juz 29-30dc:))
Mamakulka nie pisze żeby się z Tobą poklocic ale mam Ciebie na fb i często wyświetlają mi się strony które "lajkujesz" i jestem przerażona jakim niebezpiecznym środowiskiem są radykalni veganie...
Czytam ile pogardy i nienawiści mają do osób które jedzą produkty zwierzęce...
Jestem pewna że większość osób które jedzą mięso nie mają problemu w tym ze ktoś jest veganinem czy nie je mięsa. A tutaj porównuje się miesozercow do palaczy, wyzywa sie ich od idiotow ktorzy nie znają się na zdrowym żywieniu... Zabijajacych swoje dzieci mięsem.
Z tego co wiem człowiek jest wszystkozerny i to on decyduje co chce zjeść... staram się kupowac mieso i jaja swiadomie, od dostawcow ktorzy nie przykladaja reki do cierpienia i upokarzania zwierzat. Nie wiem skąd tyle pogardy w veganinach, tyle złości.
Propaguja przecież obronę życia a jednocześnie tyle w nich nienawiści i jadu do ludzi którzy nie żyją według ich przykazań.
Wcale to mnie nie zachęca do veganizmu
.. raczej mnie odrzuca.
Nie raz słyszałam że osoby które przechodzą na dietę veganska nie słyszą słów pogardy od miesozercow ale od radykalnych vegetarian. Teraz juz wiem czemu.
Kiedys polubilam kilka stron wegetarianskich, pare kanalow na yt i powiem Ci, ze mam identyczne spostrzezenia :/ ja mieso uwielbiam ale kloci sie to troche z moim swiatopogladem i chcialam zostac jakos zainspirowana aby wprowadzic wiecej wegetarianskich posilkow. Myslalam, ze trafie na pozytywnie zakreconych ludzi, dostane jakas dawke pozytywnej energii, pomysly, przepisy a zostalam zbombardowana nienawiscia, frustracja, okrutnymi zdjeciami zwierzat (jestem tego swiadoma i dlatego trafilam na wegetarianstka strone, nie potrzeba mnie tym bombardowac kazdego dnia), wyzywaniem miesozercow, traktowaniem ich jak idiotow a siebie niczym alfe i omege. Promowanie wegetarianizmu na tych stronach jest prowadzone w taki sposob, ze takie osoby jak ja uciekaja gdzie pieprz rosnie i tym konczy sie ich zainteresowanie wegetarianizmem. Kazdy radykalizm dziala na szkode danego ruchu i bardzo dobrze widac to na przykladzie ruchow feministek i wegetarian.

Ja z kolei, jako mama dwoch chlopcow ,am wrazenie, ze w kazdym ze sklepow jest wybor tylko ubranek dla dziewczynek ;-)
ale u nas dzis goraco,az nic sie nie chce :p jeszcze tylko jutro 8 godz i jedziemy na nasza wies az do niedzieli hurrra :-D

Aniu u mnie pozytyw wyszedl w 28dc (30 dniowy cykl, 11dpo). Ale byl to bardzo czuly test, drugi test tego samego dnia o czulosci 20 pokazal tylko cien cienia i to w bardzo dobrym swietle. Takze wieeeele zalezy od testu.

reklama

Ja w 28dc, cykle ok 30 dniowe

oar8gox14frkl5vh.png

Do góry