reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Wymioty odwodnienie i te zawroty głowy, a mój ma dziś urodziny.
Na Katar woda morska. Na gardło. Są jedne tabletki dla kobiet w ciąży i karmiących.
Przy gorączce możecie brać paracetamol. Pić dużo herbata z cytryna miodem i imbirem ale nie zalane wrzątkiem bo nie działa
Jeżeli chodzi o czosnek to podobno mię wolno. Długo pozostaje u maluszka jako antybiotyk.

reklama
Widzę, że mamy urodzaj na infekcje :(
U mnie dziś paskudne zimno wyskoczyło poczytałam skład maści i nie używam
Zdrówka moje wrześnióweczki życzę ;)

Pojechałam taxi do lekarza po l4 i dostałam opierdziel że do szpitala prosto nie pojechałam.

sreberko, ja na opryszczkę używałam plastrów compeed, zalecone przez lekarza, bezpieczne w ciąży

KasiaMarysia ja płace 150/200 zl za prenatalne, amniopunkcja (pobranie probki wód płodowych) to jest inwazyjne badanie, które się robi jak zwykłe prenatalne (USG) wykarze, że coś jest nie tak

Ostatnia edycja:
Halo kobitki chyba pora roku taka że łatwo o wszelkie choróbsko Nie dajcie się i szybko wracajcie do zdrowia

Ja też używałam poprzednio tego balsamy z rossmana i byłam z niego zadowolona a rozstępy mi wyszły kilka dni po terminie porodu. Podobno to i tak jest uwarunkowane genetycznie ale jak dla mnie nawilżania nigdy za dużo a teraz mam wrażenie że wszystko mam przesuszone, włosy, twarz, dłonie, stopy id góry do dołu

reklama
Molly_88 mam kamienie. Od kilkunastu lat. W ciąży dokucza mocniej. W poprzedniej ciąży urodziłam 3 albo 4 kamienie ale ze 3x na IP ladowalam z kolka. Teraz pewnie też mnie nie oszczędzi.

Do góry