reklama
Witam
Wizytę w laboratorium z rana zaliczyłam... w kolejce też się trochę o siedziałam bo jakoś tak szczególnie w dniu dzisiejszym masę ludzi przyszło ale dobrze że nie przekładałam tych badań na jutro bo wyniki mają być dopiero po 10 dniach także teraz powinny do 19.02 być już dołączone do mojej karty
Marzena.08 mój brzuch jest miękki
AnusiaP ja jeszcze nie używam kremów na rozstępy jak trochę bardziej "urosnę" to zacznę
annam03 koniecznie powiedz lekarzowi na wizycie o tych zawrotach głowy
Czy któraś z Was miała Cholestazę ciężarnych? to się tyczy mam które już wcześniej rodziły...
Wizytę w laboratorium z rana zaliczyłam... w kolejce też się trochę o siedziałam bo jakoś tak szczególnie w dniu dzisiejszym masę ludzi przyszło ale dobrze że nie przekładałam tych badań na jutro bo wyniki mają być dopiero po 10 dniach także teraz powinny do 19.02 być już dołączone do mojej karty
AnusiaP ja jeszcze nie używam kremów na rozstępy jak trochę bardziej "urosnę" to zacznę
Czy któraś z Was miała Cholestazę ciężarnych? to się tyczy mam które już wcześniej rodziły...
anik.
Mama Krzysia :)
Ja dalej płaska jak deska, waga stoi. W sobotę miałam prezent od natury bez mdłości a tak non stop, już mnie to męczy. Właśnie szukam jakiegoś specyfiku do ciała i znalazłam pochlebną opinię o składzie kremu Babydream fur Mama z Rossmanna - Emulsja dla kobiet w ciąży, oliwka do ciała.
Lepszy będzie balsam z tej serii. Oliwka ma w składzie olej sojowy którego w ciąży powinno się unikać.
Dziewczyny czy to prawda, że kremów na rozstępy powinno używać się dopiero od drugiego trymestru? Czy to tylko mit i można używać ich wcześniej? ;-)
Ja mam balsam Nacomi (z masłem shea, olejem jojoba, kokosowym, Wit. E - czyli bardzo naturalny sklad) wiec go używam. Nie ma w nim nic co mogłoby zaszkodzić a skórę mam sucha. Na brzuchu również i po prostu swedzi.
Witam
Ja miałam.
anik.
mamusia37 ja też przeziębiona. Zmykam po młodego i do apteki
Malusiolka
Potrójna mamusia :D
Annan, ja wczoraj miałam zawroty głowy takie, że lewym bokiem głowy w szafkę uderzyłam. Dobrze, że M był niedaleko i pomógł mi wstać. Po uderzeniu na kolana poleciałam. Cały czas przy skroni boli, ale na szczęście lżej niż wczoraj. W nocy dostałam bóli brzucha, ale lekkich i teraz też mam. Zawiozłam tylko dzieci do przedszkola, zjadłam i cały czas w łóżku. Ale zaraz muszę wstać, bo trzeba dzieci odebrać z przedszkola. Młodsza do 14:30 rytmikę ma.
Plusem tego wszystkiego jest, że przez weekend podawałam starszej leki i lepiej jest. Dlatego puściłam do przedszkola. Ale i tak muszę z dziećmi na badania jechać. Nie ważne co zjedzą rany na ciele są. Alergolog nie ominie nas.
Nie mogę znaleźć, ale pamiętam, że jedna z Was pytała jakiej Oliwki używałam. Na początku bambino, ale szybko przeszłam na oliwkę z firmy gaga i bardzo zadowolona byłam. Tak samo fajne nawilżające chusteczki mają, ale mi tylko fioletowe odpowiadały.
Co do poprzednich porodów, to oba sn i pierwszy 2 dni po terminie wody zaczęły mi się sączyć około 4 rano, a urodziłam 17:15, a drugi 6 dni po terminie byłam w szpitalu około10-tej, a urodziłam 23:35. Musieli mi wywoływać przez oxy, bo ani skurczu ani rozwarcia nie było. Przy obu byłam nacinana, ale w tym samym miejscu ale rana mi goić się nie chciała. Mam nadzieję, że jak teraz miałabym rodzić sn to będą ciąć ale w z drugiej strony. Co do znieczulenia przy pierwszym dali, a przy drugim od 16-tej prosiłam nie chcieli dać, bo zaraz urodzę i bez znieczulenia zostałam. Bardzo bolało. Dostałam znieczulenie przy zszywaniu jak dali mi małą na ręce i kazali mocno trzymać. Prawie mi z rąk wyleciała. Pierwszy poród lepiej wspominam, bo lepszą zmianę miałam. Ale każda ciąża, czy poród jest inna/inny.
Pozdrawiam.
Plusem tego wszystkiego jest, że przez weekend podawałam starszej leki i lepiej jest. Dlatego puściłam do przedszkola. Ale i tak muszę z dziećmi na badania jechać. Nie ważne co zjedzą rany na ciele są. Alergolog nie ominie nas.
Nie mogę znaleźć, ale pamiętam, że jedna z Was pytała jakiej Oliwki używałam. Na początku bambino, ale szybko przeszłam na oliwkę z firmy gaga i bardzo zadowolona byłam. Tak samo fajne nawilżające chusteczki mają, ale mi tylko fioletowe odpowiadały.
Co do poprzednich porodów, to oba sn i pierwszy 2 dni po terminie wody zaczęły mi się sączyć około 4 rano, a urodziłam 17:15, a drugi 6 dni po terminie byłam w szpitalu około10-tej, a urodziłam 23:35. Musieli mi wywoływać przez oxy, bo ani skurczu ani rozwarcia nie było. Przy obu byłam nacinana, ale w tym samym miejscu ale rana mi goić się nie chciała. Mam nadzieję, że jak teraz miałabym rodzić sn to będą ciąć ale w z drugiej strony. Co do znieczulenia przy pierwszym dali, a przy drugim od 16-tej prosiłam nie chcieli dać, bo zaraz urodzę i bez znieczulenia zostałam. Bardzo bolało. Dostałam znieczulenie przy zszywaniu jak dali mi małą na ręce i kazali mocno trzymać. Prawie mi z rąk wyleciała. Pierwszy poród lepiej wspominam, bo lepszą zmianę miałam. Ale każda ciąża, czy poród jest inna/inny.
Pozdrawiam.
Ostatnia edycja:
anik w którym tygodniu u Ciebie wystąpiła? Jakie miałaś parametry AST, ALT?
Ja miałam w drugiej ciąży rozpoznaną w 32 tygodniu i do samego końca na lekach leciałam i co tygodniowym pobieraniu krwi by kontrolować spadek tych enzymów....w każdej kolejnej ciąży podobno pojawia się wcześniej ale liczę po cichu że tym razem mnie ominie
Ja miałam w drugiej ciąży rozpoznaną w 32 tygodniu i do samego końca na lekach leciałam i co tygodniowym pobieraniu krwi by kontrolować spadek tych enzymów....w każdej kolejnej ciąży podobno pojawia się wcześniej ale liczę po cichu że tym razem mnie ominie
Agulka1820
Początkująca w BB
Cześć dziewczyny. jeju ale sie nazbierało 25 stron do nadrobienia. Ja w weekend odwiedziłam siostre o dziwo od piatku czuję się... dobrze, tylko w sobote jak wracałam wieczorem to miałam mdłości w autokarze. Ale zmeczenie mnie dobija. mam ogromne wahania nastroju. Przeważnie płacz i złość. Wczoraj sie az za bardzo poklóciłam ze swoim facetem nawet nie wiem o co. ale wpadlam w szal jak nigdy i nie wiedzialam w ogole o co mi chodzi. eh.. oby mi to minelo.
a co do grupy na fb. sa tam kobitki z kafeterii jest nas 14 grupa jest tajna wiec jak cos to moza wyslac na konto fokcyjne zaproszenie i napisac ze chodzi o grupe i wtedy dodajemy https://www.facebook.com/profile.php?id=100005904556331 oczywiscie pozniej mozna usunac ten profil ze znajmych
a co do grupy na fb. sa tam kobitki z kafeterii jest nas 14 grupa jest tajna wiec jak cos to moza wyslac na konto fokcyjne zaproszenie i napisac ze chodzi o grupe i wtedy dodajemy https://www.facebook.com/profile.php?id=100005904556331 oczywiscie pozniej mozna usunac ten profil ze znajmych
reklama
anik.
aluśka teraz nie pamiętam ale chyba 35 tydzień. AST i ALT miałam nieznacznie podwyższone - lekko ponad normę i do porodu się to utrzymało. Noo i lekko zazolcone białka oczu ale trudno żeby nie. Tylko to cholerne swędzenie było tak dokuczliwe... wtedy nieco ratował mnie krem specjalny Emolium na zmianę z Cetaphilem.
Tez bym chciała żeby mnie to ominęło bo to nic przyjemnego
Tez bym chciała żeby mnie to ominęło bo to nic przyjemnego