reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie implantacyjne

Witam wszystkich.
Staramy się z mężem od pół roku o dzidzię.
Wcześniej miałam założoną wkładkę hormonalną Kyleena, nosiłam ją 2,5 roku.

Byłam na wizycie u swojego gina w 15 dniu cyklu, powiedział że jestem przed owulacją, pęcherzyk jest rośnie i pęknie za 2-3 dni.
Cykle mam 28 dni.
Robiłam poziom progesteronu i AMH, gin powiedział, że wyniki książkowe.
Wczoraj tzn w 25 dniu cyklu miałam plamienie a właściwie taki śluz koloru kawy z mlekiem, jasny brąz. Był on na wkładce.
Czasami miałam plamienie przed okresem ale to dosłownie dzień przed i było to koloru brunatnego.
Więc teraz w 25dc trochę mnie to zdziwiło, troszkę za wcześnie…

Nie wiem czy to może być w związku z implantacją? Czytałam, że takie plamienie implantacyjne może się zdarzyć.
Chciałabym, żeby tym razem się udało.

Czy któraś z Was tak miała?
Mogło tak być. U mnie była odrobina jasnoróżowego śluzu, ale tak delikatnego, że można było przeoczyć. Później pojawiła się właśnie taka kawa z mlekiem. Za 2,5 dnia test był pozytywny. Nie miałam pojęcia, że to implantacyjne, myślałam, że przed okresem. Beta wyszła po 3 dniach od tego zdarzenia zaledwie 33, stąd wnioskuję, że to było implantacyjne. Cykl mi się mocno przesunął.

reklama
Witam wszystkich.
Staramy się z mężem od pół roku o dzidzię.
Wcześniej miałam założoną wkładkę hormonalną Kyleena, nosiłam ją 2,5 roku.

Byłam na wizycie u swojego gina w 15 dniu cyklu, powiedział że jestem przed owulacją, pęcherzyk jest rośnie i pęknie za 2-3 dni.
Cykle mam 28 dni.
Robiłam poziom progesteronu i AMH, gin powiedział, że wyniki książkowe.
Wczoraj tzn w 25 dniu cyklu miałam plamienie a właściwie taki śluz koloru kawy z mlekiem, jasny brąz. Był on na wkładce.
Czasami miałam plamienie przed okresem ale to dosłownie dzień przed i było to koloru brunatnego.
Więc teraz w 25dc trochę mnie to zdziwiło, troszkę za wcześnie…

Nie wiem czy to może być w związku z implantacją? Czytałam, że takie plamienie implantacyjne może się zdarzyć.
Chciałabym, żeby tym razem się udało.

Czy któraś z Was tak miała?
Ja miałam takie plamienie i jestem teraz w połowie ciąży 😊 myślę, że jak jutro jest już 27 dzień cyklu, to rano można pokusić się o test ciążowy, a jak będzie za wcześnie i nie wyjdzie blada kreska, to spróbuj też w poniedziałek 😉 trzymam kciuki 😊

Do góry