reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

aluśka u mnie bez leków się obeszło. Ale pewnie dlatego, że mnie postać łagodna dopadła. Albo na tyle późno, że nie zdążyła się jakoś specjalnie rozwinąć.

Masakra powiedzcie mi skąd te krwiaki w ciąży się biorą?

reklama
Czesc po przerwie:) ja do soboty czulam sie beznadziejnie, mdlosci i oslabienie, ale od wczoraj jest jakos lepiej (odpukac). W zasadzie zeby nie miec mdlosci powinnam jesc co 2h, ale bardzo male porcje i lekkostrawnego jedzenia. Skutkiem tego schudlam kilo w 3 tyg;(

Pochwale sie, ze bylam dzis u lekarza z wynikami badan i ciesze sie, bo wszystko jest ok:)) mamy juz 3 cm! Na usg widac bylo zarys calego cialka [emoji173]️

Co do prenatalnych to usg z ocena ryzyka o testem pappa kosztuje (jak mi powiedzial gin) 600 pln i po 35 roku zycia mozna to robic bezplatnie w ramach nfz.

Staralam sie nadrobic zaleglosci i widzialam, ze ktos pytal czy mozna latac samolotem. Ja pytalam o to ginekologa i powiedzial, ze nalezy raczej tego unikac. Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na zmiane cisnienia w trakcie lotu etc. Chociaz jak to ma byc jeden okazjonalny lot i kobieta czuje sie ok, to na wakacje poleciec mozna... Takze chyba sam kazdy powinien decydowac.
To gratulacje!
A który tydzień u Ciebie?

aluśka u mnie bez leków się obeszło. Ale pewnie dlatego, że mnie postać łagodna dopadła. Albo na tyle późno, że nie zdążyła się jakoś specjalnie rozwinąć.

Masakra powiedzcie mi skąd te krwiaki w ciąży się biorą?
Nie mam pojęcia skąd się biorą. Nie dopytalam gina. Ten mój jest mały i nie szkodzi Fasolce na szczęście. Dobrze, że mnie przyjęła bo okropnie się stresowalam

Nie mam pojęcia skąd się biorą. Nie dopytalam gina. Ten mój jest mały i nie szkodzi Fasolce na szczęście. Dobrze, że mnie przyjęła bo okropnie się stresowalam

W pierwszej ciąży tez miałam krwiaka. Ale z niego się lało. Leżałam tydzień w szpitalu i dwa tygodnie w domu. Pamiętam jaka miałam wtedy ochotę na kapusniak - gotowałam go w kuchni na siedząco bo nie mogłam wstawać. Dostawałam Nospę w zastrzykach i Duphaston. Tez się wchłonął. Ale teraz mam taką fobie żeby tylko krwi na papierze nie zobaczyć :(

KasiaMarysia23 - u mnie usg prenatalne + Pappa to 500 zł. Badania typu Nifty czy Harmony czy amniopunkcja no to już droższa sprawa, w tysiącach.

Dziewczyny,
witam nowe ciężarówki :). Niestety mało się udzielam, bo jakoś nie mam siły siedzieć przed komputerem. U mnie wszystko ok. Ćmienie podbrzusza ustało, odruch wymiotny sporadyczny. Tylko zaparcia wciąż mam i bolące sutki.

reklama
W sumie nie wiem jak to wygląda u innych lekarzy ale ja chce zrobić te badania w klinice w Katowicach moja koleżanka mi poleciła dlatego tam trzeba się umawiać ;)

Moja kuzynka urodziła niedawno córeczkę i też chcę tam rodzić.
Wszystkim dziewczynom życzę zdrowia!
Ja dzisiaj byłam skserować wyniki i przeniosłam sobie wizytę z 24 na 22 lutego i nie wiem po co to zrobiłam, ponieważ w pracy załatwiłam sobie 24 wolne bo ferie będą ... ehh gdzie ja mam głowę.

Do góry