reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

aluśka u mnie bez leków się obeszło. Ale pewnie dlatego, że mnie postać łagodna dopadła. Albo na tyle późno, że nie zdążyła się jakoś specjalnie rozwinąć.

Masakra powiedzcie mi skąd te krwiaki w ciąży się biorą?

reklama
Czesc po przerwie:) ja do soboty czulam sie beznadziejnie, mdlosci i oslabienie, ale od wczoraj jest jakos lepiej (odpukac). W zasadzie zeby nie miec mdlosci powinnam jesc co 2h, ale bardzo male porcje i lekkostrawnego jedzenia. Skutkiem tego schudlam kilo w 3 tyg;(

Pochwale sie, ze bylam dzis u lekarza z wynikami badan i ciesze sie, bo wszystko jest ok:)) mamy juz 3 cm! Na usg widac bylo zarys calego cialka [emoji173]️

Co do prenatalnych to usg z ocena ryzyka o testem pappa kosztuje (jak mi powiedzial gin) 600 pln i po 35 roku zycia mozna to robic bezplatnie w ramach nfz.

Staralam sie nadrobic zaleglosci i widzialam, ze ktos pytal czy mozna latac samolotem. Ja pytalam o to ginekologa i powiedzial, ze nalezy raczej tego unikac. Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na zmiane cisnienia w trakcie lotu etc. Chociaz jak to ma byc jeden okazjonalny lot i kobieta czuje sie ok, to na wakacje poleciec mozna... Takze chyba sam kazdy powinien decydowac.
To gratulacje!
A który tydzień u Ciebie?

aluśka u mnie bez leków się obeszło. Ale pewnie dlatego, że mnie postać łagodna dopadła. Albo na tyle późno, że nie zdążyła się jakoś specjalnie rozwinąć.

Masakra powiedzcie mi skąd te krwiaki w ciąży się biorą?
Nie mam pojęcia skąd się biorą. Nie dopytalam gina. Ten mój jest mały i nie szkodzi Fasolce na szczęście. Dobrze, że mnie przyjęła bo okropnie się stresowalam

Nie mam pojęcia skąd się biorą. Nie dopytalam gina. Ten mój jest mały i nie szkodzi Fasolce na szczęście. Dobrze, że mnie przyjęła bo okropnie się stresowalam

W pierwszej ciąży tez miałam krwiaka. Ale z niego się lało. Leżałam tydzień w szpitalu i dwa tygodnie w domu. Pamiętam jaka miałam wtedy ochotę na kapusniak - gotowałam go w kuchni na siedząco bo nie mogłam wstawać. Dostawałam Nospę w zastrzykach i Duphaston. Tez się wchłonął. Ale teraz mam taką fobie żeby tylko krwi na papierze nie zobaczyć :(

KasiaMarysia23 - u mnie usg prenatalne + Pappa to 500 zł. Badania typu Nifty czy Harmony czy amniopunkcja no to już droższa sprawa, w tysiącach.

Dziewczyny,
witam nowe ciężarówki :). Niestety mało się udzielam, bo jakoś nie mam siły siedzieć przed komputerem. U mnie wszystko ok. Ćmienie podbrzusza ustało, odruch wymiotny sporadyczny. Tylko zaparcia wciąż mam i bolące sutki.

reklama
W sumie nie wiem jak to wygląda u innych lekarzy ale ja chce zrobić te badania w klinice w Katowicach moja koleżanka mi poleciła dlatego tam trzeba się umawiać ;)

Moja kuzynka urodziła niedawno córeczkę i też chcę tam rodzić.
Wszystkim dziewczynom życzę zdrowia!
Ja dzisiaj byłam skserować wyniki i przeniosłam sobie wizytę z 24 na 22 lutego i nie wiem po co to zrobiłam, ponieważ w pracy załatwiłam sobie 24 wolne bo ferie będą ... ehh gdzie ja mam głowę.

Do góry