reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Molly, u mnie to do 300zł takie badanie.

Anik, współczuję.

Chciałam zmienić godzinę u ginekologa z 9:30 na 15:30/16:00, ale lekarz popołudniami przyjmuje tylko od poniedziałku do środy. Tak długo nie mogę czekać, bo do piątku mam zwolnienie.

reklama
Ja za usg 250zł i w rejstracji powiedziała ,że jak pani ginekolog bd miała jakieś zastrzeżenia to żeby z krwi zrobić <z krwi 200zł> 2 i 3 badanie prenatalne 220zł
Dziewczyny to chyba jakaś inwazja ja czuje moje zatoki ;< przez co ból idzie do zębów i uszu ;< tragedia cały dzień leże.
Zdrówka dziewczyny ;))

aluśka teraz nie pamiętam ale chyba 35 tydzień. AST i ALT miałam nieznacznie podwyższone - lekko ponad normę i do porodu się to utrzymało. Noo i lekko zazolcone białka oczu ale trudno żeby nie. Tylko to cholerne swędzenie było tak dokuczliwe... wtedy nieco ratował mnie krem specjalny Emolium na zmianę z Cetaphilem.
Tez bym chciała żeby mnie to ominęło bo to nic przyjemnego :(
Tego cholernego swędzenia też nie zapomnę a w moim przypadku było tak że dopiero po trzech dniach od ich wystąpienie zadzwoniłam do gina i mu powiedziałam o tych dziwnych objawach :confused: a muszę też w trącić że głównie mnie siostra nakłoniła żebym jak najszybciej zgłosiła to lekarzowi a ja nie chciałam mu zbytnio d..py zawracać jakimś głupim swędzeniem (obstawiałam że mnie żel pod prysznic uczulił bo akurat wówczas kupiłam sobie jakąś nowość:unsure:...cholestazę od razu wykluczyłam bo niby czemu miałam ją niby mieć...a tu zonk)
Lekarz przez telefon od razu kazał mi wykonać badania na enzymy wątrobowe i jak tylko będę miła wyniki zadzwonić...ALT ponad 400:eek: norma do 31, AST ponad 200 norma do 32...dostałam Ursofalk i Essentiale forte..w dniu porodu już miałam wyniki w normie ale młoda odczuła...miała przedłużającą się żółtaczkę i chorobę krwotoczną. A to mnie nauczyło żeby żadnych błahych objawów nie bagatelizować.:no:
annam03 w szpitalu na pewno się dobrze Wami zajmą:confused:
anik
współczuje problemów z nerkami:hmm:
Molly_88 szybkiego powrotu do zdrówka Ci życzę...ja brałam na ból gardła pastylki do ssania Isla mos i syrop *spam*:confused:
Malusiolka może w takim razie zapisz się do innego gina :sorry2:

Właśnie wróciłam od gin. Od soboty plamilam i dziś zaczął brzuch mnie boleć jak na @. Okazało się, że mam małego krwiaczka i od może dawać plamienia. A i zakaz przytulania. Moja gin śmieje się żebym zaspokajala męża niedopochwowo Ona jest niepoważna aż mi się głupio zrobiło. Aha moja Fasolka ma 17 mm juz.

reklama
Czesc po przerwie:) ja do soboty czulam sie beznadziejnie, mdlosci i oslabienie, ale od wczoraj jest jakos lepiej (odpukac). W zasadzie zeby nie miec mdlosci powinnam jesc co 2h, ale bardzo male porcje i lekkostrawnego jedzenia. Skutkiem tego schudlam kilo w 3 tyg;(

Pochwale sie, ze bylam dzis u lekarza z wynikami badan i ciesze sie, bo wszystko jest ok:)) mamy juz 3 cm! Na usg widac bylo zarys calego cialka [emoji173]️

Co do prenatalnych to usg z ocena ryzyka o testem pappa kosztuje (jak mi powiedzial gin) 600 pln i po 35 roku zycia mozna to robic bezplatnie w ramach nfz.

Staralam sie nadrobic zaleglosci i widzialam, ze ktos pytal czy mozna latac samolotem. Ja pytalam o to ginekologa i powiedzial, ze nalezy raczej tego unikac. Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na zmiane cisnienia w trakcie lotu etc. Chociaz jak to ma byc jeden okazjonalny lot i kobieta czuje sie ok, to na wakacje poleciec mozna... Takze chyba sam kazdy powinien decydowac.

Do góry