reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

1483390147-aaaaaa.jpeg
Dzień dobry wszystkim ciociom[emoji9]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
amcia powaznie juz jej dajesz sloiki? Szkoda dziecka :( Moze troche wiedzy o rozszerzaniu diety by sie przydalo? I nie sadzaj to zdecydowanie szkodzi w tym wieku

Pilagia mi lekarz powiedział że powoli mogę dawać sloiczki dostaje je raz dziennie i to bardzo mało . Na zdjęciu leży. A o sadzaniu słyszałam że jeżeli dziecko samo próbuje to nie ma przeszkód tylko nie można dziecka do niczego zmuszać

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Amcia ale malutka sliczniusia faktycznie wydaje się być duża
Co do karmienia to się nie wypowiadam bo mam już jedno dorosłe dziecko i też były wtedy inne zalecenia co rusz to się zmienia
Moja siostra ma teraz 34 lata urodziła się z konfliktu i miała transuzje wymienne pamiętam że mama dawała jej jajecznicę jak była taka mała bo miała wiecznie anemię tak jej kazali lekarz,ę i żyje i jest zdrowa
Ja mojej daje jak zalecają teraz czyli po 6 miesiącu bo teraz to wszystko to jedna wielka chemia

Aniaczarnula a wiesz że wczoraj o Tobie myślałam jak u Was u Marudy i innych dziewczyn nawet pisałam ale już nie wysłałam nic bo mi Maja nie dała miała gorszy dzień ja też bez mleka sera bo zaraz ma czerwone policzki

Nasza już z pozycji półleżącej sama usiądzie. I mi też lekarze powiedzieli że jak sama usiądzie to chwilkę może posiedzieć. Nie sadzać na siłę. Moja ma prawie 4 miesiące.
A co do jedzenia to mała się trzęsie i rozdziawia paszczę jak my coś jemy. I ciupkę marchewki z ziemniakiem też dostała. I ryk jak nie dałam więcej. Skoro kupa jest ok, brzuszek nie boli to czemu nie wprowadzać smaków ? Nie mówię żeby zamienić mleko na słoik dziennie ale pół łyżeczki to nie zbrodnia ;) Dzwoniłam do położnej i mi mówiła że jak się domaga to można troszkę dać ;)

reklama
Nasza już z pozycji półleżącej sama usiądzie. I mi też lekarze powiedzieli że jak sama usiądzie to chwilkę może posiedzieć. Nie sadzać na siłę. Moja ma prawie 4 miesiące.
A co do jedzenia to mała się trzęsie i rozdziawia paszczę jak my coś jemy. I ciupkę marchewki z ziemniakiem też dostała. I ryk jak nie dałam więcej. Skoro kupa jest ok, brzuszek nie boli to czemu nie wprowadzać smaków ? Nie mówię żeby zamienić mleko na słoik dziennie ale pół łyżeczki to nie zbrodnia ;) Dzwoniłam do położnej i mi mówiła że jak się domaga to można troszkę dać ;)
Dokładnie. Każde dziecko jest inne. Trzeba je obserwować :)

Do góry