reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Judy166 ale waga późniejsza zależy od wagi urodzeniowej a z tego co pamiętam to twoja mała urodziła się koło 4 kg więc przybiera tak samo jak moja prawie podwoily już swoją wagę urodzeniowa U mnie to śpi całą noc ale obok mnie a właściwie cyca bo w nocy się budzi i jak zapłacze to jej wsadzam cyca i śpimy dalej nie trzymam do odbicia więc rano jak wstanie to pierdzi i pierdzi A i moja bardzo się slini już na ząbki Judy166 ja pamiętam u moich chłopców jak wyrzynaly się zęby to towarzyszył temu katar taki przezroczysty jak alergiczny

reklama
U nas Gosia ważyła 5490 na 3 miesiące :) Ja nie mogę narzekać bo mała przesypia w zasadzie całe noce od 20 do 6 rano ;) Za to w dzień bardzo mało śpi. Ślina też jej zaczęła lecieć tak że śliniaki zakładam. Inaczej całe body mokre :)

A jak u Was ? Jak Wasze samopoczucie ? Kilogramy lecą? U mnie plus 2 od porodu i nie chcę iść w dół. A ćwiczę codziennie od miesiąca po 40 min i nic ;(

no mała jak się urodziła to miała 3750
ja już mam wage taka jak rok temu i w spodnie sie mieszczę gorzej z bluzkami bo cycki duże:)
rielle podziwiam z ćwiczeniami ja 3 razy próbowałam i mi się nie chce to nie dla mnie jestem leń i tyle!!

dziewczyny moj mała ma mega ciemieniuch macie cos sprawdzonego??

Ja miałam krem oillan (chyba ) na ciemieniuchę. Dwa razy i po sprawie a na brwiach aż była. ze dwie godziny przed snem i przed kąpielą zetrzyj jak najwięcej tetrą.

Ja używam tym razem tylko Emolium emulsje do kąpieli i już nie używam niczego żadnych oliwek a włosy myję szamponem tym niebieskim z Nivea dla dzieci i splukuje ta wodą z Emolium i mała naszczescie nic nie ma i myślę Judy166 że to ,zasluga tego Emolium bo moi chłopcy mieli ciemieniuche O tym co Rielle pisze też słyszałam że jest ok

Ostatnia edycja:
To super moja na trzy miesiące ważyła 5 i pół ale teraz myślę że też będzie miała 6 kg też fajna śmieje się głośno ale też jest cwana nie chce leżeć tylko chce żeby ja nosić na rękach a to wiadomo nie zawsze jest czas no i jest alergikiem źle toleruje nabiał i często mi ulewa miałam właśnie pytać tu dziewczyn czy jeszcze mają z tym problem bo nie wiem czy dziecko może jeszcze tak często ulewac

reklama
Do góry