reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Jednym słowem wrzesień 2016 obrodzil pięknymi dziewczynkami a jak chłopcy ? Pilaga jak twój przystojniak ? Pochwal się jak możesz
I jeszcze jedna z nas urodziła też chłopca ciekawe co u nich?

Cześć dziewczyny!Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
My mamy się bardzo dobrze,Karolinka rośnie-niebawem mamy kolejne szczepienie to dowiem się ile waży (ostatnio było 5880).Jak leży na brzuszku to głowę zadziera i w zasadzie trzyma cały czas.Jeszcze nie przekrecamy sie na brzuszek ale już prawie prawie i się uda.Za to pięknie chwytamy zabawki.No i gaworzy,taka mała gadułka,wszystko wyopowiada:DKarmię piersią i nie zamierzam jeszcze wprowadzać innych pokarmów,choć ostatnio podałam jej pół łyżeczki gerberka z suszonych śliwek z myślą że pomoże na brzuszek. Swoją drogą jak często wasze maluchy się załatwiają,bo my od tygodnia nie mamy kupy-czytałam że to niby normalne ale zaczynam sie niepokoić...
Nadal cierpimy na kolki niestety i to jest najgorsze,czekamy aż minią :)
Nosimy głównie rozmiar 68 choć 62 jeszcze też,pieluchy w rozmiarze 3,a wasze maluchy?
Załączamy zdjęcie :)

Załączniki

• 20170103_183444.jpg
    20170103_183444.jpg
    596,9 KB · Wyświetleń: 65
Ja już nie karmię piersią to się nie wypowiem a propo kup bo wiem że na mm jest inaczej. Ale ponoć to norma :) Rozmiar i pieluchy u nas to samo ;)

Naprawdę śliczniusie mamy same fajne dziewczynki tu na wrzesniowkach Maruda a dajesz coś do picia czy tylko pierś bo ja tylko pierś
Moja robi ze trzy kupki na dobę
My nosimy pampersy 2 i 62 rozmiar
U nas też kolki jeszcze dokuczają i najgorsze że po kroplach na kolki było jeszcze gorzej i zaraz cała pupa odparzona żadne z moich dzieci tak nie mialo a teraz płacze i marudzi chyba częściej z powodu ząbków

Majorcia daje jej czasami koperek bo przynosi jej ulge na te kolki.Kropelki też dajemy ale raz pomogą a raz nie,złotego środka nie ma niestety.

Moja koperku nie chciała chyba żebym jej poslodzila
Judy moja też miała często coś na buźce ale odkąd przemywam jej przegotowaną wodą buźkę i używam ten krem Laroche-Posay lipikar fluide mamy czysta buźkę a próbowałam różnie po emolientach było jeszcze gorzej a ten kremik był w pudelku podarunkowym ze szpitala taka mała próbka

Ostatnia edycja:
reklama
U nas ok. Mała zaczęła być marudna, wkłada wszystko do buzi. dziąsła zaczerwienione .

A ja mam do Was pytanie. Ile czasu zajmuje zahamowanie laktacji ? nie karmię już od miesiąca a dzisiaj zaczęła mnie strasznie boleć pierś i ma takie zgrubienie. Jak nacisnę miejsce przy podstawie piersi to już mi mleko wycieka. Co mam robić ? To normalne ? Przepraszam że tutaj ale nie mam nikogo, kto by mi odpowiedział na to pytanie.

Do góry