reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Witam mamusie, dawno mnie tu nie było a dokładniej 9 tygodni. w ciąży często tu zaglądałam ale rzadko się udzielałam. od 2 miesięcy jestem mamą Ninki urodzonej przez cc15.09 z wagą 3030 i 53cm. dziś postanowiłam nadrobić wszystkie zaległe wpisy i chciałam pogratulować wszystkim wrześniowym mamom. :)
Kolki też przerabiamy. stosowaliśmy już kilka specyfików, póki co najlepszy okazał się sab simplex. jak myślicie ile te kolki mogą potrwać?
Na zaparcia u nas niezawodne są rurki windi. ulga dla maluszka natychmiastowa. oczywiście stosujemy je tylko jak zaistnieje taka koniecznosc, jak masaże brzuszka nie pomagają.
Karmimy się piersią więc pobudki mamy w nocy co 2-3 h.
Jedyne co spędza mi sen z powiek to podnoszenie a raczej brak podnoszenia główki podczas lezenia na brzuszku. Mała od początku tego nie lubi. bardzo szybko się denerwuje i płacze więv muszę ją zaraz podnieść. głowe podnosi bardzo słabo. jak leży na moim lub męża brzuchu idzie jej to znacznie lepiej.
Jak jest u Was z tym podnoszeniem? dodam że u nas główka dosyć duża więc jest jej ciężko podnieść taki łepek. a jaki obwód główki mają wasze maluchy?

Sciskamy wszystkie maluszki :*

U nas od samego początku Gosia głowę podnosiła. Teraz próbuje już się zginać do śniadania. Obwód mojej to jakieś 38 cm - 40 taką czapkę mamy.

Ja się pochwalę jeszcze ;) od 4 dni moja córka przesypia od 21 do 5 rano ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

kolki chyba do 4msca srednio trwaja. U nas na szczescie nie ma. Mlody w dzien je co 2-2,5h moje mlesio a noc przesypia 21-6.
Glowke podnosi coraz lepiej aczkolwiek tez szybko zaczyna sie buntowac i kladzie albo ryk. Obwod to jakie 40-41cm

To ładnie Wam maluszki śpią, kiedy u mnie tak bedzie.... Mała ma główkę 40cm i neurolog powiedziała że to 97 centyl i że spora, ale zrobiła usg przezciemiączkowei i wyszlło dobrze :) także poprostu taka jej uroda.

Nam lekarka mierzyła przed szczepieniem i ma 38 cm. A do góry ją targa że aż miło i całkiem długo w tej pozycji wytrzymuje.
Zaliczamy chyba skok rozwojowy-taka maruda jest,na cycku wisi czesto,albo majta rączkami do góry i wtedy płacze.I próbuje nieporadnie sięgać po grzechotke ale że rączki nie są jeszcze okiełznane to jest zaraz ryk.Mam nadzieje że szybko minie.
Też wstaje koło 5 na karmienie,ostatnie jest ok.22 :)

reklama
Do góry