reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Pozdrawiam wszystkie wrzesniowki oraz wrześniowe maleństwa. My walczymy z pierwszym katarkiem ,koleczki powoli przechodzą ale odstawiłam częściowo nabiał i myślę że u nas to pomogło 21 idziemy na kolejne szczepienie a co do wagi to Majka nieźle przybiera już ma z 5 i pół kilo jak nic *Piszecie dziewczyny w wolnych chwilach co tam u was i waszych pociech

Hej dziewczyny ;) Słuchajcie czy możecie mi doradzić a propo wprowadzania nowych pokarmów? Nie chodzi o to że chce dziecku kotleta dać czy coś . Tylko chcę dowiedzieć się więcej na ten temat. Wy macie więcej doświadczenia bo niektóre z was już mają drugie dziecko ;) W jednych forach piszę że po 7 cokolwiek się wprowadza niektóre że w 4 . Jak to z tym jest ?

Kiedyś było tak, że dzieciom karmionym mm rozszerzało się dietę po 4 msc, a kp po 6 msc. najnowsze wytyczne WHO mówią że rozszerzamy dietę po skończonym 6 msc bez znaczenia jak dziecko jest karmione. specjalistą noe jestem. przekazuję tyko to co wyczytałam na jednej z grup. wiem że mamusie rozszerzają po 4 msc i jest to indywidualna decyzja kazdej mamy. my karmimy się piersią i poczekamy aż mala skończy 6 msc :)

Hej dziewczyny. Wiem,że jesteście zajęte maluszkami ale w w olnej chwili opowiadajcie co u Was? :-) :)
Moja Julka dzień 23.12 skonczyla 3 miesiące. Z podnoszeniem główki idzie jej różnie. Raz ją trzyma długo a raz wclae. Dziś szczepienie więc dowiem sie ile waży moja kluska.A wasze jaka waga w 3 miesiącu?
Pozdrawiam wszystkie mamusiei maleństwa :)

Cześć moja Majka skończyła 3 miesiące 20 grudnia i dzień po byliśmy na szczepieniu to ważyła 5 i pół kilogramów a urodziła się 3090 Główkę trzyma chwilkę bo zaraz obraca się z powrotem na plecki nigdy nie chciała leżeć na brzuszku zaraz był krzyk. Potrafi się już głośno śmiać Nie lubi się grubo ubierać jak zakładam czapkę i kombinezon to dostaje histerii Pozdrawiam wszystkie maluszki i ich mamy

reklama
hej :) moja to klocek na 3msc ważyła 7kg główkę ładnie już trzyma, śmieje sie w głos, też nie lubi się grubo ubierać ale żeby tak pięknie nie było budzi mi się w nocy co 2 godz na cycka smoczka i butelki nie uznaje i od wczoraj znów mamy katar..

Do góry