reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A ile ma starsza? Tak późno się kładzie? Mój E już śpi od 21 bo do szkoły bym go rano nie dała rady z łóżka zrzucić.
O wola maluch. Nakarmilam ale nie śpi. Smoczka wciskam to się śmieje... Lecę
3.5 roku ;)
Czasami budzę się w nocy do młodszej a ona nie śpi i bajki ogląda na telefonie. Za to w dzień nadrabia. Jej rekord spania to 13:30 ...
I ja uciekam, zaraz uspie na chama starsza. Dobrej nocy !

Mnie też odkurzanie czeka rano po orzechach. Ja czasem twaróg mieszam z żółtkiem i cukrem waniliowym. A twaróg z dżemem też brzmi pysznie [emoji1] wypróbuję
Oo jaaa, slinka mi cieknie na ten twarog z zoltkiem i cukrem [emoji7]
3.5 roku ;)
Czasami budzę się w nocy do młodszej a ona nie śpi i bajki ogląda na telefonie. Za to w dzień nadrabia. Jej rekord spania to 13:30 ...

I ona zyje wlasnym zyciem? Pozwalasz na to? Noc jest od spania a nie dzien. Moja raz przylapalam na telefonie jak miala isc spac jeszcze jak uslyszala jak wchodze do pokoju tak szybko telefon pod koldre i udawala ze spi. Odechcialo jej sie klamania jak dostala bana na telefon a pozniej przed spaniem ma byc polozony u mnie na nakastniku...

Moja ma 4 i tel widzi tylko jak jej zdjęcie robię. Jak miała może 2 latka nie raz oglądała bajkę ale chciała coraz częściej i całkowicie ja odcieliśmy. Jedyne co ogląda to bajki w tv abc:) i spać najpóźniej 20.30. Kurde jestem tak przeziębiona że szok pewnie zmęczenie się do tego przyczyniło... Ciągle ktoś u Nas smarka a szczepienie czeka

Oo jaaa, slinka mi cieknie na ten twarog z zoltkiem i cukrem [emoji7]

I ona zyje wlasnym zyciem? Pozwalasz na to? Noc jest od spania a nie dzien. Moja raz przylapalam na telefonie jak miala isc spac jeszcze jak uslyszala jak wchodze do pokoju tak szybko telefon pod koldre i udawala ze spi. Odechcialo jej sie klamania jak dostala bana na telefon a pozniej przed spaniem ma byc polozony u mnie na nakastniku...
Jak jest przy mnie, to nie ma problemu ze spaniem.
Dlatego teraz celowo daje jej rozładowany telefon, żeby ja od tego odciągnąć. To w zamian ogląda bajki na telewizji, lub sporadycznie zagra w coś na moim. Generalnie przez ta jesień organizuje jej czas tak, aby nie odczuła nudy. Czyli, rysujemy razem, kolorujemy coś.
Dzisiaj wstała o 9, wspólne śniadanko. Ja kawa, ona herbata wiec jest okej. Spac tez zaczęła chodzic wcześniej.

3.5 roku ;)
A to szogun mały [emoji1]
Od 20.30 spał i teraz pierwsze cycanie i serwis tylka. Jeszcze słyszę że się kręci. Może drugiego cycka mu wepchne:)
Ooo to ładnie pospal!
Mój od 12 do 4:30. Aż uwiezc nie mogłam... Potem 6:30.

reklama
My starszemu daliśmy tel dopiero w tym roku. A i tak pyta czy pograć może. Tyle ze często specjalnie wstaje przed 7 bo wie ze mu pozwole zanim sama z maluchem sie ogarne. Dobrze że w szkole zabraniają telefony wyciągać to i lansu nie ma.

Do góry