reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Paprykę kroje w kostkę, wrzucam na patelnie delikatnie podsmażam. Dodaje pokrojone pieczarki i wszystko smażę do miękkości :)
Mięso doprawiam, solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z bazylia i czosnkiem.
Wrzucam do garnka paprykę i pieczarki, smażę mięso i dodaje do wcześniejszych składników.
Wrzucam kostkę rosołowa, zalewam woda i gotuje. Jak się zagotuje dodaje przecier rozrobiony ze śmietana i odrobina wody. Wszystko podgotowuję i zabielam mąka. Troszkę doprawiam do smaku, dodaje oregano, zioła prowansalskie i gotowe :)
Super!!! Dzięki! [emoji1] Jutro zrobię na obiadek. Już mi slinka leci.
A powiedz tej papryki ile ? Dwie? Takie ze skórka tak?

reklama
A w ogole to jak mija wam wieczorek. U mnie luksusy. Młody śpi juz od pół godziny. Jak nigdy [emoji3] A ja siedze przed TV i łupie orzechy [emoji7][emoji16]

A w ogole to jak mija wam wieczorek. U mnie luksusy. Młody śpi juz od pół godziny. Jak nigdy [emoji3] A ja siedze przed TV i łupie orzechy [emoji7][emoji16]
U mnie dzieci nie śpią. Starsza daj Boże o 23 :p
A młodsza, mam nadzieje ze się za chwile zmęczy i odleci :p
Spanie mnie łapie, ale mam chec na pestki.
Niby mam, ale nie chce mi się później sprzątać tego syfu :)

U mnie dzieci nie śpią. Starsza daj Boże o 23 [emoji14]
A młodsza, mam nadzieje ze się za chwile zmęczy i odleci [emoji14]
Spanie mnie łapie, ale mam chec na pestki.
Niby mam, ale nie chce mi się później sprzątać tego syfu :)
Mnie też odkurzanie czeka rano po orzechach.
Ja mieszam twaróg z dżemem i cukrem waniliowym :)
Ja czasem twaróg mieszam z żółtkiem i cukrem waniliowym. A twaróg z dżemem też brzmi pysznie [emoji1] wypróbuję

reklama
Do góry