reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
hej, dziewczyny dostałam temperatury 38 stopni, jak nigdy :( czy wiązać to z tym że boli mnie przy dotyku jeden cycek...? :( karmię piersią, czasem mały tak boleśnie łapie brodawkę, kurde nie wiem co mam robić, apap biorę, jutro sobie kapustę kupie i będę przykładać. Na domiar złego gdy ja telepałam się z zimna mały darł się 3h na kolkę:(
hmmm... ja nie jestem specjalistką, ale ten ból może na to wskazywać. Spróbuj przystawiać małego brodą w kierunku obolałego miejsca, żeby dobrze ściągnął mleczko i lepiej wziąć ibuprofen, bo działa przeciwzapalnie.

Moja księżniczka to płacze tylko jak chce jeść i na rączki ;) ostatnio jak byłam z nią na usg bioderek to się cieszyła i do tego jak ja lekarz badał to mu dwa takie bąki głośne puściła ze mi było wstyd żeby nie pomyślał że to ja ;) jednak martwię się jak to będzie jutro z tym wkłuciem i jaka będzie reakcja po..
Mój Leoś tylko troszkę zapłakał przy szczepieniu - prawie wcale, a potrafi używać swoich płucek. Miał 38.1 st. wieczorem po szczepieniu - dostał paracetamol i jeszcze raz następnego dnia, bo bardzo był marudny i widać, że go coś bolało i nie mógł zasnąć. W ogóle mam wrażenie, że więcej spi po szczepionce - szczepiliśmy 6w1, pneumokoki standard i rota.

mąż poszedł kupić ibuprofren i wrócił z apapem, farmaceutka powiedziała że nie mozna brac, napisałam smsa do swojego gina czy mogę brać ibuprofen, odp. ze nie można :/ każdy ma inne zdanie widzę, chloe tobie kto mówił że można ibu?

mąż poszedł kupić ibuprofren i wrócił z apapem, farmaceutka powiedziała że nie mozna brac, napisałam smsa do swojego gina czy mogę brać ibuprofen, odp. ze nie można :/ każdy ma inne zdanie widzę, chloe tobie kto mówił że można ibu?
Lekarze - po cc bierze się na zmianę ibuprofen i paracetamol, bo tak działają silniej. Przy kp tez można. Paracetamol nie działa przeciwzapalnie, a jedynie przeciwbolowo, a jak jest stan zapalny to trzeba go hamować. Widzę, ze Ania wkleiła linki. Zresztą co się farmaceuta wtrąca.
Ola, trzymaj się i mam nadzieję, że rano będzie lepiej. Już któraś z dziewczyn na forum uratowała sytuację tak działając jak pisałam.

Ostatnia edycja:
Dieta, ćwiczenia z Gacką 5x w tygodniu, codziennie jedna tabata i planki. Potem zaczęłam pracę przy fotelikach, to schudłam jeszcze i nabrałam masy mięśniowej.
Niezły miałaś power i to wszystko przy małym dziecku - podziwiam.
Dopytuję, bo zbieram inspiracje i jak już będę mogła ćwiczyć mam zamiar wziąć się za siebie. Na początek z Sandrą z Dla Dobrego Samopoczucia (plan naprawczy na rozejście mięśni brzucha).
Uciekam spać - mam nadzieję, że nie dopadnie mnie dzisiaj bezsenność.

Gruba że gruba. Z pierwszym synem w dniu porodu na cyferblacie było 105 kg.
Schudłam potem do 86kg.
A po drugiej ciąży ostre treningi w domu plus odstawienie czekolady i zrzuciłam 15 kilogramów.
Także da się :rolleyes:

Ojej, dokładnie tego usłyszeć bylo mi trzeba. To biorę się za siebie bo widzę że z moich 83 też jest jeszcze szansa zrobić człowieka :D

Mi każda polozna/pielęgniarka/lekarka z jaką rozmawiałam w szpitalu mówiły że ibu jest ok. Wręcz mi same przyniosły na obkurczanie macicy

Zobacz załącznik 914640[/QUOTE]
Ibuprofen dawali u mnie w szpitalu po porodzie w razie wystąpienia bólu. I karmiącym i niekarmiącym. Ginekolodzy na obchodach sami informowali żeby zgłaszać się do położnych w razie potrzeby.

reklama
@KatarzynaCarmen specjalnie dla Ciebie wyszperałam :D Nie mam innego, bo nie pozwalałam sobie robić zdjęć. To 3 miesiące po pierwszej ciąży :D I 1,5 roku później :D Z tym, że wtedy brzuch był w lepszym stanie. Moja duma :D
WOW Ania wielki szacun , no brzuch w bardzo dobrym stanie tam był [emoji33] teraz też super wyglądasz, ładna dziewczyna z Ciebie [emoji9]

Do góry