reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej dziewczyny :) jutro z księżniczką mamy szczepienie i kurcze nie wiem jak ją zaszczepić tyle ostatnio się o tym mówi i słyszy w tv. Że człowiek już nie wie .. najbardziej to się boję jak ona to zniesie. Jak wasze malutkie zbóje to zniosły ?? I jak szczepiliście ?
Ja normalnie na NFZ plus pneumokoki plus rotawirusy .
Mały płakał ale szybko udało mi się go uspokoić :) później obyło się bez gorączki , troszkę marudny był na drugi dzień i tyle :)

reklama
Kurcze zestresowalyscie mnie tymi szczepieniami, my mamy w przyszlym tygodniu. Alek jak placze o byle co, to potrafi sie tak nakrecic ze sie zanosi, to co bedzie przy szczepieniu. Jeszcze najprawdopodobniej bede musiala pojechac na nie sama :o
Moja księżniczka to płacze tylko jak chce jeść i na rączki ;) ostatnio jak byłam z nią na usg bioderek to się cieszyła i do tego jak ja lekarz badał to mu dwa takie bąki głośne puściła ze mi było wstyd żeby nie pomyślał że to ja ;) jednak martwię się jak to będzie jutro z tym wkłuciem i jaka będzie reakcja po..

Hej dziewczyny :) jutro z księżniczką mamy szczepienie i kurcze nie wiem jak ją zaszczepić tyle ostatnio się o tym mówi i słyszy w tv. Że człowiek już nie wie .. najbardziej to się boję jak ona to zniesie. Jak wasze malutkie zbóje to zniosły ?? I jak szczepiliście ?
No jak zniósł...? Darł się jakby go wrzątkiem polewali. Czerwony się zrobił. Łzy leciały. 2x się zaniósł więc musiałam w niego dmuchać. Potem cycka nie chciał. Spał i darł się na zmianę.

A zastanawialiście się jak to po 4 miesiącach życia, będziecie podawać kaszki to w jakiej formie łyżka czy do mleka , bo ja nie wiem nic, ? I zastanawiam się do kupienia takiego leżaczka, żeby podać tą kaszkę, łyżeczka , jestem zielona w tym temacie, a już za 2 miesiące moja córka będzie miała 4 i tak koło 5 chce już jej zacząć podawać, ale skoro ona nie będzie jeszcze siedzieć to uważam.ze ten leżaczek będzie odpowiedni [emoji16] ?
9200000089685844.jpg

Załączniki

• 9200000089685844.jpg
    9200000089685844.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 355
reklama
Te babcie chyba tak mają , udzielają super złotych rad sprzed 50 lat .
Ostatnio byliśmy u babci mojego faceta i też stwierdziła że mały na pewno jest głodny bo płacze i mam słaby pokarm . Kazała mi zrobić duży kubek bawarki bo na pewno mam mało mleka , bo ona piła bawarkę i wykarmiła 4 dzieci i ja też mam to robić . Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać .

My za 50 lat pewnie też takie rady wnukom dawać będziemy, jak to było jak my byłyśmy matkami :D
A nasze wnuczki będą się w głowę pukać, jak będą słyszeć zalecenia z roku 2018:p

Do góry