reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mama7 ja mam pracę bardzo wysiłkową, dziennie po kilkadziesiąt razy podnosiłam cięższe przedmioty (foteliki, wózki itp), więc zwyczajnie mój organizm jest przyzwyczajony do takiego wysiłku ;) no i noszenie było raczej w formie zabawy, niż z punktu a do punktu b [emoji14]

Dziewczyny nie chciałam absolutnie podwazac umiejętności dzieci, po prostu już wielokrotnie spotkalam się z tym, że jak dziecko w takim młodym wieku przewracało się z brzuszka na plecy, to albo wnm, albo nieprawidłowe leżenie na brzuszku, albo asymetria czy coś tam innego ;) dlatego warto sprawdzić, żeby w razie czego działać :) Link do: Obroty Krok po Kroku – mamafizjoterapeutaZobacz załącznik 913685
Ja u Mikołaja to bym tę cholerną asymetrię podejrzewała.... Ale Pan pediatra z koziej d...y nawet się nie przyjrzał a ja zapomniałam wspomnieć...

Hmmm moi chlopcy obaj zaczynali obroty z brzuszka Ninka tez juz w 3 tyg i to mnie niepokoi. Moglam sie wczesnien zapisac do osteopaty. Jesli sie okaze ze nie ma wnm to chyba taki typ placzki z malej. Musze to przetrwac. Wieczory sa przej.bane jutro kolezanka polozna wleci do nas z waga i zwaze Ninke. Wydaje mi sie drobna. W ciagu dnia sypia 2x po 2lib 3h i je okolo 5x ale widocznie tyle potrzebuje...
Dzis spedzilysmy caly dzien na spacerku.

Nie patrzcie na miskę i kosz że zmywarki mąż coś tam "naprawial"

Załączniki

• DSC_2763.JPG
    DSC_2763.JPG
    937,4 KB · Wyświetleń: 181
  • DSC_2766.JPG
    DSC_2766.JPG
    963,5 KB · Wyświetleń: 206
  • DSC_2769.JPG
    DSC_2769.JPG
    1,8 MB · Wyświetleń: 178
reklama