reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny!! Oj daaaawno nie pisałam :) podczytuje Was czasem w wolnej chwili ale te coś rzadko się zdarzają :)
U mnie Lenka rośnie... Chociaż mam wrażenie że trochę za mało przybiera. Waży 4600 (10 listopada będzie 2 miesiące a waga urodzenia 3290). Pamiętam że kiedyś @StarAnia mówiła że dzieci na piersi mogą wolniej przybierać niż te na mm...
Pozatym ok. Też nam parę razy fikla z brzuszka na plecki. Muszę to skontrolować u fizjo.
Oglądam Wasze dzieciaczki. Wszystkie śliczne :)
Wszystkiego dobrego dziewczyny i spokojnej nocy :)

Leon skonczyl dzisiaj 2 miesiace i wazy 5 kg, nosi rozmiar 62 i juz nie je caly czas, a robi sobie godzinne przerwy ;). Dzisiaj "bawil sie" karuzelka i siedzac w lezaczku na stole pozwolil rodzicom zjesc obiad :). Spi tez w dzien, czasami nawet 2 godzinki, a w nocy po 4, 5h ciurkiem. Kazdy kolejny sen jest krotszy, ale dzisiaj z przerwami na cyca razem spalismy do 12 ;). Tatus zmienial pieluszki. Fajnie sie spalo, tylko dzien mi gdzies umknal. Odsypialam, bo ostatnio, jak budze sie na karmienie, to dlugo nie moge zasnac (po 2 i wiecej h) i mecza mnie koszmary :(
A zaświecasz normalnie światło do karmienia ?
To musi być bardzo uciążliwe bo nim Ty zaśniesz to zaraz mały się obudzi na kolejne karmienie .

A jaka spadkowa i w której dobie? Jeśli spadła przynajmniej 100g to już jak najbardziej miesci się w normie. A jeśli nie dzieje się nic poza tym, to daj jej spokój, nie wszyscy muszą lecieć na mase ;) moja córa urodziła się z wagą 3000 i na 2 miesiące ważyła 4120 bodajże. I było ok, po prostu taka drobina (do teraz zreszta). A jak coś Cię niepokoi, to zrób badania krwi i moczu :)
Spadła do 3120 :) więc chyba jest ok. Ty Aniu przyjmujesz ta normę 26-31 g/dobę?
A budzicie jeszcze dzieci na karmienie? Młoda potrafi czasem przespać w nocy 7-8 godzin... Budzić czy nie?

reklama
Do góry