reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny a na jaki rozmiar kupujecie czapkę na zimę ? Bo w Smyku są 40/42 chyba najmniejsze to się patrzy tak jak ma rozmiar głowy czy to jakaś inna rozmiarówka ?
Ja kupiłam 44/46 na zimę i są ciut przyduże, ale ok. 40/42 już ze Smyka są za ciasne, a mała ma obwód głowy 40-42. Najlepiej by było w sklepie przymierzyć.

Seremida wiem, że jesteś bardzo szczęśliwa, ale pokaż ja fizjo. Takie przekręcanie jest często objawem wnm, bo prawidłowo dziecko się świadomie najpierw przewraca z pleców na brzuszek, a nie odwrotnie. U nas jest to właśnie jednym z objawów wnm...
Może i tak ale Bartek też przewracał się z brzucha na plecy... Mnie się wydaje to łaywiejsze. Obserwowałsm B. i teraz Mikolaja i widzę że tozbujanie ciała tak by się przewróciło jest prostsze niż przeciągnięcie. Nadmienię że Batyek nie miam wnm i u Mikołaja nie stwierdzono.

reklama
Chodzi mi o gramature chusty. 210 czystej bawełny, to poniesie tak 7-8 kg, a potem bedzie się niemiłosiernie wzynac i luzować. Grubsza chusta, albo z domieszkami poniesie więcej :) chusta chuscie też nie równa ;) w mojej nosiłam moja 15-sto kilogramową córkę w ciąży jeszcze :)
No to ładnie.. na gramaturze się nie znam.. Ale 15 kg j to jeszcze w ciąży?

Do góry