reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Może i tak ale Bartek też przewracał się z brzucha na plecy... Mnie się wydaje to łaywiejsze. Obserwowałsm B. i teraz Mikolaja i widzę że tozbujanie ciała tak by się przewróciło jest prostsze niż przeciągnięcie. Nadmienię że Batyek nie miam wnm i u Mikołaja nie stwierdzono.

Tak samo pomyślałam. Livia też się najpierw tak przekreciła jak Twoje, czyli z brzucha na plecy i też mi się wydaje to w wykonaniu takich maluchów łatwiejsze i bardziej "naturalne"

Mama7 ja mam pracę bardzo wysiłkową, dziennie po kilkadziesiąt razy podnosiłam cięższe przedmioty (foteliki, wózki itp), więc zwyczajnie mój organizm jest przyzwyczajony do takiego wysiłku [emoji6] no i noszenie było raczej w formie zabawy, niż z punktu a do punktu b [emoji14]

Dziewczyny nie chciałam absolutnie podwazac umiejętności dzieci, po prostu już wielokrotnie spotkalam się z tym, że jak dziecko w takim młodym wieku przewracało się z brzuszka na plecy, to albo wnm, albo nieprawidłowe leżenie na brzuszku, albo asymetria czy coś tam innego [emoji6] dlatego warto sprawdzić, żeby w razie czego działać [emoji4] Link do: Obroty Krok po Kroku – mamafizjoterapeutaZobacz załącznik 913685

Czesc Ania,
Dzieki za artykul-faktycznie moj Kuba zaczyna przy lezeniu na brzuszku opierac sie na jednej raczce, przenoszac ciezar ciala bardziej na jedna strone-stad jego „przewracamie sie” na plecy. Zwrocilam na to uwage kilka dni temu i staram sie go poprawiac. Zobaczymy co z tego wyjdzie, zwroce tez na to uwage mojej fizjo. a jak u was, dziewczyny?

Leon skonczyl dzisiaj 2 miesiace i wazy 5 kg, nosi rozmiar 62 i juz nie je caly czas, a robi sobie godzinne przerwy ;). Dzisiaj "bawil sie" karuzelka i siedzac w lezaczku na stole pozwolil rodzicom zjesc obiad :). Spi tez w dzien, czasami nawet 2 godzinki, a w nocy po 4, 5h ciurkiem. Kazdy kolejny sen jest krotszy, ale dzisiaj z przerwami na cyca razem spalismy do 12 ;). Tatus zmienial pieluszki. Fajnie sie spalo, tylko dzien mi gdzies umknal. Odsypialam, bo ostatnio, jak budze sie na karmienie, to dlugo nie moge zasnac (po 2 i wiecej h) i mecza mnie koszmary :(

dziewczyny, u mnie tez Kuba orzechyla sie z brzucha na boczek i plecy. Bylam u fizjo dzieciecego w zeszlym tygodniu u nie stwierdzil wnm.. obserwuje to dziecko i tez mi sie wydaje, ze tak mu jest po prostu latwo. Niemniej jednak dopytam fizjo jak bede u niej za dwa tygodnie.

Moj tez raz w ataku furii sie przewrocil:p

reklama
Do góry