reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ty jesteś dla mnie jak góru. Więc złap oddech. Ja też się dziś poryczałam z nerw i bezsilnosci. Starszy jest niegrzeczny. Mały nie chce spać i nigdzie nie poleży. Roboty kupa. Ale wyszłam z oboma na spacer chociaż w kuchni burdel po obiedzie. Inaczej bym nie wyrobiła. Teraz szybko ciemno i nędza
My też na spacerze , fajne ciepło tylko ten wiatr okropny . Nie wiadomo jak to dziecko ubierać żeby było dobrze

Adell Twoj Franiu tez pierwszego dnia tak plakal? Bo odkad wrocilam ze spaceru jest rzeznia, raz udalo mi sie go nakarmic, a teraz juz nie chce w ogole zlapac piersi :( strasznie sie zanosi od placzu

Adell Twoj Franiu tez pierwszego dnia tak plakal? Bo odkad wrocilam ze spaceru jest rzeznia, raz udalo mi sie go nakarmic, a teraz juz nie chce w ogole zlapac piersi :( strasznie sie zanosi od placzu

U nas na histeryczny płacz pomaga pozycja 'na koale' czy tam 'tygrys na gałęzi' trzymamy młodego na ręce-jego brzuszek opiera się o reke

reklama
@seremida dzięki za info.
W takim razie narazie nabiał (mleko, masło i sery) odstawię
Czytaj też składy, bo często dodają do różnych rzeczy mleko w proszku lub serwatkę.
Tak, dzisiaj na uszach też się pojawiło
U nas podobnie to wyglądało. I potem te krostki jakby zaczęły pękać i się babrać.
Ooo:laugh2:
Pod jaką dokładnie nazwa ją znajdę? Mamy karmiące inaczej?
Największa to chyba "mamy ściągające mleko (karmienie piersią inaczej)" :)
Bajdelka, nie przejmuj się kuzynka. Pamiętaj że karmienie butla też ma swoje plusy. Nie masz stresu związanego z karmienien, dziecko nie wisi 3/4 dnia na cycu, nie potrzebujesz garderoby do karmienia :laugh2:, masz więcej czasu na zabawę z dziećmi itd.
...always look on the bright side of life :D
Zgadzam się. Wszystko ma swoje złe i dobre strony. Warto skupić się na pozytywach.
Jako poczatkujaca matka mam pytanie: jakie macie karuzele do lozeczka i czy lepsza z projektorem czy bez? Co on daje?
Ja mam Tiny Love Świat małej księżniczki. Są różne melodyjki i szumy, a zwierzątka ustawiają się tak, że są buźkami do dziecka.
Projektor mam w lampce od teściowej i narazie mała nie widzi tych gwiazdek. Może jak większa będzie :)

@GoJ ja też sierpniowa to już 4 nas jest. Ale więcej dziewczyn było [emoji14]

Do góry