reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Bo auto nie działa, bo zmywarka przecieka, bo odkurzacz się zepsuł, bo mąż wymieniał dysze w kuchence i nie te wsadził, bo mały ryczy, bo sama w tym domu, brudno wszędzie, stół bym chciała nowy do kuchni ale za dużo priorytetetow aby sobie kupić nic tylko kulka w łeb więc za robotę się wzięłam wszystko mnie przytłacza a mi jeszcze kuzynka napisała co urodziła tydzień temu że ona jest wniebiwzieta że urodziła i ochy achy i w ogóle a ja jak sobie pomyślę że dwa tyg miałam baby blues to normalnie jej zazdroszczę i ahhh ochhh ona karmi piersią ojej jakie to dla dziecka wspaniałe itp a ja muszę czytać tych jej achow i myślę że jednak jestem beznadziejna...... No szlaki mnie trafia ogólnie... Idę sprzątać

Bajdelka, nie przejmuj się kuzynka. Pamiętaj że karmienie butla też ma swoje plusy. Nie masz stresu związanego z karmienien, dziecko nie wisi 3/4 dnia na cycu, nie potrzebujesz garderoby do karmienia :laugh2:, masz więcej czasu na zabawę z dziećmi itd.
...always look on the bright side of life :D

A moze ta kuzynka to sobie taki pijar robi? Sa takie osoby, ze wszystko przedstawiaja w taki napuszony sposob i zwykle rzeczy w ich wydaniu to nie wiem jakie wspanialosci.
Kuzynka sie nie przejmuj i jej wzdychaniem. Ciekawa jestem czy chociaz pyta jak u Ciebie, jak sie czujesz i jak rosnie i rozwija sie maly? Moze ona potrzebuje widowni tylko, zeby sobie podniesc samopoczucie?
I umiesz zlosc zamienic w cos konstruktywnego i tak trzymac. Jak powiedziala Kasia: niektore z jednym nie ogarniaja. To ja :) bez takiego zlotego meza jakiego mam, byloby ciezko ;)

A moze ta kuzynka to sobie taki pijar robi? Sa takie osoby, ze wszystko przedstawiaja w taki napuszony sposob i zwykle rzeczy w ich wydaniu to nie wiem jakie wspanialosci.
Kuzynka sie nie przejmuj i jej wzdychaniem. Ciekawa jestem czy chociaz pyta jak u Ciebie, jak sie czujesz i jak rosnie i rozwija sie maly? Moze ona potrzebuje widowni tylko, zeby sobie podniesc samopoczucie?
I umiesz zlosc zamienic w cos konstruktywnego i tak trzymac. Jak powiedziala Kasia: niektore z jednym nie ogarniaja. To ja :) bez takiego zlotego meza jakiego mam, byloby ciezko ;)

Nie przesadzaj. Jakbyś musiała sama to tez byś dała rady. Nie musisz i super. Tylko się cieszyć ze mąż taki :)

Jako poczatkujaca matka mam pytanie: jakie macie karuzele do lozeczka i czy lepsza z projektorem czy bez? Co on daje?
Ja też się długo zastanawiałam i tym razem kupię chyba zwykła, bez muzyki itp. A projektor ew osobno jeśli w ogóle , ale wtedy taki co wyswietla gwiazdy.

Przy karuzelce ważne jest by ze spodu wyglądała fajnie, bo dzieciaki jej z boku nie widzą A wiele niestety jest bardziej robionych pod rodziców:))) jak są np. Wiszące misie to dziecko widzi jedynie ich nóżki:)

reklama
Jako poczatkujaca matka mam pytanie: jakie macie karuzele do lozeczka i czy lepsza z projektorem czy bez? Co on daje?

Ja mam z projektorem jakis noname z allegro i projektor juz sie po 5 dniach zepsul ha ha! Musze reraz odsylac na reklamacje :/ projektor raczej dla starszych nieco dziecuaczkow, bo i tak jeszxze nie widzial swiatelek

Do góry