reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ty jesteś dla mnie jak góru. Więc złap oddech. Ja też się dziś poryczałam z nerw i bezsilnosci. Starszy jest niegrzeczny. Mały nie chce spać i nigdzie nie poleży. Roboty kupa. Ale wyszłam z oboma na spacer chociaż w kuchni burdel po obiedzie. Inaczej bym nie wyrobiła. Teraz szybko ciemno i nędza
My też na spacerze , fajne ciepło tylko ten wiatr okropny . Nie wiadomo jak to dziecko ubierać żeby było dobrze

Adell Twoj Franiu tez pierwszego dnia tak plakal? Bo odkad wrocilam ze spaceru jest rzeznia, raz udalo mi sie go nakarmic, a teraz juz nie chce w ogole zlapac piersi :( strasznie sie zanosi od placzu

Adell Twoj Franiu tez pierwszego dnia tak plakal? Bo odkad wrocilam ze spaceru jest rzeznia, raz udalo mi sie go nakarmic, a teraz juz nie chce w ogole zlapac piersi :( strasznie sie zanosi od placzu

U nas na histeryczny płacz pomaga pozycja 'na koale' czy tam 'tygrys na gałęzi' trzymamy młodego na ręce-jego brzuszek opiera się o reke

reklama
@seremida dzięki za info.
W takim razie narazie nabiał (mleko, masło i sery) odstawię
Czytaj też składy, bo często dodają do różnych rzeczy mleko w proszku lub serwatkę.
Tak, dzisiaj na uszach też się pojawiło
U nas podobnie to wyglądało. I potem te krostki jakby zaczęły pękać i się babrać.
Ooo:laugh2:
Pod jaką dokładnie nazwa ją znajdę? Mamy karmiące inaczej?
Największa to chyba "mamy ściągające mleko (karmienie piersią inaczej)" :)
Bajdelka, nie przejmuj się kuzynka. Pamiętaj że karmienie butla też ma swoje plusy. Nie masz stresu związanego z karmienien, dziecko nie wisi 3/4 dnia na cycu, nie potrzebujesz garderoby do karmienia :laugh2:, masz więcej czasu na zabawę z dziećmi itd.
...always look on the bright side of life :D
Zgadzam się. Wszystko ma swoje złe i dobre strony. Warto skupić się na pozytywach.
Jako poczatkujaca matka mam pytanie: jakie macie karuzele do lozeczka i czy lepsza z projektorem czy bez? Co on daje?
Ja mam Tiny Love Świat małej księżniczki. Są różne melodyjki i szumy, a zwierzątka ustawiają się tak, że są buźkami do dziecka.
Projektor mam w lampce od teściowej i narazie mała nie widzi tych gwiazdek. Może jak większa będzie :)

@GoJ ja też sierpniowa to już 4 nas jest. Ale więcej dziewczyn było [emoji14]

Do góry