reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

My też na spacerze , fajne ciepło tylko ten wiatr okropny . Nie wiadomo jak to dziecko ubierać żeby było dobrze
U mnie wiatr średni. Ale najlepsze - najpierw młody się kręci wierci. Potem zasnął. Łazilismy dwie godziny. Luksus. 300 metrów od domu jak lunął deszcz to szok. Ja bez folii na wózek. Ba nawet jakbym miała to i tak w takiej ulewie zanim bym założyła to by nas zalało. No to biegiem do domu.samochody kałuże leje. Zanim otworzyłam furtkę drzwi do domu. Szarpanina hałas nerwy. Ja mokra i starszy azczmiana spodni i skarpetek była konieczna. Z wózka kapie. Wtargałam ten wozek do wiatrołapu i myślę kąpie że mnie. Wszędzie mokro a ten zaraz bedzie ryczał i co? Śpi w najlepsze w tym wózku w wiatrołapie.
Także wniosek jeden. Nie chuchac. Nie dmuchać. Nie lulac tylko za nogi na deszcz te nasze brzdące :errr::tak:

reklama
Czytaj też składy, bo często dodają do różnych rzeczy mleko w proszku lub serwatkę.U nas podobnie to wyglądało. I potem te krostki jakby zaczęły pękać i się babrać.Największa to chyba "mamy ściągające mleko (karmienie piersią inaczej)" :)Zgadzam się. Wszystko ma swoje złe i dobre strony. Warto skupić się na pozytywach.Ja mam Tiny Love Świat małej księżniczki. Są różne melodyjki i szumy, a zwierzątka ustawiają się tak, że są buźkami do dziecka.
Projektor mam w lampce od teściowej i narazie mała nie widzi tych gwiazdek. Może jak większa będzie :)

@GoJ ja też sierpniowa to już 4 nas jest. Ale więcej dziewczyn było [emoji14]
Bo ja się pogubiłam wiem ze2 dwie pierwsze się nie udzielaja. A Efka chyba też sierpien i ktoras co urodzila corke jsk ja i anka 27.

Z moim klockiem
20181030_171631-1.jpg
:)

Załączniki

• 20181030_171631-1.jpg
    20181030_171631-1.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 343
Dziewczyny czym przykrywacie maluchy w nocy w łóżeczku? U mnie jest to rozłożony rożek i czasem na to kocyk cieniusi. Mój jest ciepłolubny jak ja no i się zastanawiam czy nie dać kołderki bo śpi u siebie. Budzi się na papu i potem znów do siebie. Potem koło 5/6 rano wierci się ale bez papu. Wystarczy wziąć go do naszego łóżka i śpi dalej. Dziś prawie do 10ej. I się zastanawiam czy potrzebuje czuć nas czy otulającą kołderkę. Wiadomo że inaczej się układa niż ten rożek. Tylko że trochę boję się tej kołderki żeby się nią nie nakrył całkiem... A wolałabym żeby spał w łózeczku a nie z nami bo wiadomo że wtedy spanie bardziej czujne i na jednym boku w zasadzie.

reklama
Dziewczyny czym przykrywacie maluchy w nocy w łóżeczku? U mnie jest to rozłożony rożek i czasem na to kocyk cieniusi. Mój jest ciepłolubny jak ja no i się zastanawiam czy nie dać kołderki bo śpi u siebie. Budzi się na papu i potem znów do siebie. Potem koło 5/6 rano wierci się ale bez papu. Wystarczy wziąć go do naszego łóżka i śpi dalej. Dziś prawie do 10ej. I się zastanawiam czy potrzebuje czuć nas czy otulającą kołderkę. Wiadomo że inaczej się układa niż ten rożek. Tylko że trochę boję się tej kołderki żeby się nią nie nakrył całkiem... A wolałabym żeby spał w łózeczku a nie z nami bo wiadomo że wtedy spanie bardziej czujne i na jednym boku w zasadzie.
Ja przykrywam kocykiem ale tylko do pasa właśnie żeby się nie nakrył ;) A też już myślałam o kołderce i nie wiem .

Do góry