reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Moze przez kp? Ty masz jeszcze corki, a ja tylko Leosia i w dzien taki jak dzisiaj jestem unieszkodliwiona skutecznie ;).

Kurczę Butelkę tez trzeba było dać i pierwsze tyg dodatkowo wcześniej ja ściągnąć wiec wychodziło pewnie tyle samo czasowo. No chyba tak. Wtedy musiałam posprzątać tylko i jakieś pranie a przy nas dorosłych nie było aż tyle prania i sprzątania. A terax zadania , lekarze , zebrania ... może z czasem przejdzie i będzie mniej” maminy „

Chciałabym.

Wylądowałam na patologii ciąży, jeszcze na dodatek w Gdyni a nie u nas w mieście, bo u nas nie było miejsca... Wody sączą mi się na całego, a gbs dodatni. Już wczoraj zaczęły, ale nie wiedziałam czy to czasami nie mocz. Dzisiaj od rana skrzepy krwi i leje się ze mnie... Jak samo się nie rozkręci to będą wywoływać... Mam rozwarcie, niby coś tam się zmienia ale skurczy nie ma... :(
@RooibosGirl trzymam kciuki za Ciebie, już niedługo albo już trzymać będziesz maleństwo w ramionach [emoji5]
Link do: 26. Odżywianie w czasie karmienia piersią.
Link do: Dieta mamy karmiącej piersią jedz co chcesz – obalamy mity
Link do: Suche suchary, mokra woda, dieta, reżim i niewygoda. Wytrwaj i karm kobieto! „Dieta” w czasie karmienia piersią.Niechcący zacytowałam, nie wiem jak usunąć.Zauważyłaś jaka ta książka robi robotę? :D

KINDERBUENO jeszcze nie urodzila?

My dotlenieni, mam nadzieje, że młody padnie w końcu [emoji14] na razie się gapi na książeczkę kontrastowa, więc w sumie też nieźleZobacz załącznik 901664Zobacz załącznik 901665Zobacz załącznik 901666Zobacz załącznik 901668
Super z Was rodzinka [emoji106][emoji5]
Nie urodziłam jeszcze...

Szybki update : od 9 mam oksy, o 12:00 przebity pęcherz. Skurcze od 14 co 2 min po 1 min ale wciąż mam szyjkę. Jak mnie badają to wyje z bólu jak mam skurcz to wyje z bólu- nie mam wciąż znieczulenia przez te szyjkę. O 17stej pow ze będzie cesarka bo ta moja szyjka kamienna ale wciąż czekam bo maja nadzieje ze coś się ruszy...

Ja jestem wrakiem człowiekiem, opieka przemiła ale co z tego jak ja nie daje radę. Chodzę pod prysznic, chodzę po pokoju, skacze na piłce...
Tragedia
Jejku ale się męczysz [emoji26] Życzę Ci by się skończyło SN a nie CC...
Umeczysz się, biedna :( oby w końcu poszło!

A to ja prawie miesiąc po porodzie. Jak widać - brzuszek jest. A na drugim zdjęciu coś, co ma Was pocieszyć, że i tak macie się super :pZobacz załącznik 901721Zobacz załącznik 901722
No i jest i co z tego, normalka po porodzie [emoji12]
A co do drugiego zdjęcia nie mniej się różni od mojego z przed ciąży tylko że ja miałam zwis i nijak nie mogłam się go pozbyć, a pewnie teraz też tak będzie [emoji30]

Nie urodziłam jeszcze...

Szybki update : od 9 mam oksy, o 12:00 przebity pęcherz. Skurcze od 14 co 2 min po 1 min ale wciąż mam szyjkę. Jak mnie badają to wyje z bólu jak mam skurcz to wyje z bólu- nie mam wciąż znieczulenia przez te szyjkę. O 17stej pow ze będzie cesarka bo ta moja szyjka kamienna ale wciąż czekam bo maja nadzieje ze coś się ruszy...

Ja jestem wrakiem człowiekiem, opieka przemiła ale co z tego jak ja nie daje radę. Chodzę pod prysznic, chodzę po pokoju, skacze na piłce...
Tragedia

Jejku długo to trwa.. trzymaj się dzielnie..

A jeszcze ja dziś czuję jakąś nie moc... Męczą mnie te nieregularne skurcze, a jeszcze nie daj Boże stoję to czuję jak by mi w nogach czucie znikało i jeżeli czegoś się nie przytrzymam to w kolanach się gne i lecę w dół. Młoda się rusza więc może ona coś tam naciska...

Nie urodziłam jeszcze...

Tragedia
O kurcze to faktycznie nie za wesoło.
Trzymaj się tam
I myśl o spotkaniu z maluszkiem może pomoże.
Te czekanie plus ból najgorsze

Kinder! Mam nadzieję że już za chwilę albo może już nawet teraz jest po wszystkim i Tito jest już po właściwej stronie brzuszka! Trzymaj się!

Kurczę Butelkę tez trzeba było dać i pierwsze tyg dodatkowo wcześniej ja ściągnąć wiec wychodziło pewnie tyle samo czasowo. No chyba tak. Wtedy musiałam posprzątać tylko i jakieś pranie a przy nas dorosłych nie było aż tyle prania i sprzątania. A terax zadania , lekarze , zebrania ... może z czasem przejdzie i będzie mniej” maminy „
Ja staram sie wierzyc, ze to wiszenie na piersi caly dzien jest czasowe, bo dzisiaj autentycznie musialam wybierac czy myje zeby czy jem kanapke...jak spal po 3 h (a tak bylo jeszcze 3 dni temu) to inaczej bylo- ibiady robilam i ciasto nawet upieklam

reklama
Kurczę ja niewiem jskim cudem przy pierwszej się nudziłam. Wszystko było zrobione i jeszcze marudziłam ze nudy...teraz tak nie mam

Powiem szczerze, ze moj tyle spi, ze czasem tez sie nudze :p najgorsze jest to, ze chyba poprzestawiala mu sie noc z dniem i caly dzien potrafi przespac tylko z przerwa na cycka i pieluche, a w nocy lezy i sie rozglada, mruczy pod nosem i nie spi, przez to ja tez nie spie :p

Do góry