reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Chciałabym.

Wylądowałam na patologii ciąży, jeszcze na dodatek w Gdyni a nie u nas w mieście, bo u nas nie było miejsca... Wody sączą mi się na całego, a gbs dodatni. Już wczoraj zaczęły, ale nie wiedziałam czy to czasami nie mocz. Dzisiaj od rana skrzepy krwi i leje się ze mnie... Jak samo się nie rozkręci to będą wywoływać... Mam rozwarcie, niby coś tam się zmienia ale skurczy nie ma... :(

Czyli coś się dzieje.

reklama
Chciałabym.

Wylądowałam na patologii ciąży, jeszcze na dodatek w Gdyni a nie u nas w mieście, bo u nas nie było miejsca... Wody sączą mi się na całego, a gbs dodatni. Już wczoraj zaczęły, ale nie wiedziałam czy to czasami nie mocz. Dzisiaj od rana skrzepy krwi i leje się ze mnie... Jak samo się nie rozkręci to będą wywoływać... Mam rozwarcie, niby coś tam się zmienia ale skurczy nie ma... :(
Co by się nie stało, zaraz będziesz mama na całego. Trzymam kciuki :)

Na krew nic, bo widocznie skrzepy pojawiły się w wyniku rozwarcia. Ale przestraszyłam się :( najpierw rano kiedy pojawił się taki malutki skrzep - wtedy pojechaliśmy na IP, zbadali, stwierdzili że w związku z plamieniami i gbs powinnam zostać na obserwacji no ale sorry nie da rady u nich. Zalecają oszczędny tryb życia i czekanie na akcję skurczową. Wróciliśmy do domu, wyszedł jeszcze większy skrzep :/ zadzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego, powiedział że powinnam być w szpitalu. Zadzwoniłam do Redłowa i okazało się że mają jedno wolne miejsce. Po chwili pojechaliśmy, udało się załapać. Okazało się że w porannym wypisie nie ma ani słowa o wodach a one naprawdę ostro ciekły... a co by było gdybym dalej czekała? :/
No w Wejherowie to bardzo dużo omijają w wypisach, mnie badało kilku urologow robili usg itd.. a w wypisach zero słowa .. na ten temat.. mam nadzieje ze w Redłowie będziesz miała dobra opiekę i że za chwilę zostaniesz mamuśką :)

Starania super zdjęcia :) twoja córka chodzi do przedszkola? Zastanawiam się jak będę prowadzić córkę lub odbierać to czy z nim wchodzić do tego przedszkola czy zostawić go w wózku na zewnątrz.... tylko żeby mi go ktoś nie ukradł ;) jakoś nie mam siły , pocę się, słabo mi, kręgosłup mnie boli. Nie mogę przyzwyczaić się że nie mam już ciazowego brzucha. Chyba morfologię zrobię i żelazo.... tsh za 3tyg. Kindeerbueno co u ciebie??

Starania super zdjęcia :) twoja córka chodzi do przedszkola? Zastanawiam się jak będę prowadzić córkę lub odbierać to czy z nim wchodzić do tego przedszkola czy zostawić go w wózku na zewnątrz.... tylko żeby mi go ktoś nie ukradł ;) jakoś nie mam siły , pocę się, słabo mi, kręgosłup mnie boli. Nie mogę przyzwyczaić się że nie mam już ciazowego brzucha. Chyba morfologię zrobię i żelazo.... tsh za 3tyg. Kindeerbueno co u ciebie??
Tak, chodzi do przedszkola. Ja dziecka nie zostawiam i gdybym zauważyła, że ktoś zostawia, to chyba zwrocilabym mu uwagę. Ja morfologię i tarczycę robię w tym tygodniu, a w przyszły pt mam endokrynologa. Ciekawe co wyjdzie...

Nie urodziłam jeszcze...

Szybki update : od 9 mam oksy, o 12:00 przebity pęcherz. Skurcze od 14 co 2 min po 1 min ale wciąż mam szyjkę. Jak mnie badają to wyje z bólu jak mam skurcz to wyje z bólu- nie mam wciąż znieczulenia przez te szyjkę. O 17stej pow ze będzie cesarka bo ta moja szyjka kamienna ale wciąż czekam bo maja nadzieje ze coś się ruszy...

Ja jestem wrakiem człowiekiem, opieka przemiła ale co z tego jak ja nie daje radę. Chodzę pod prysznic, chodzę po pokoju, skacze na piłce...
Tragedia

Nie urodziłam jeszcze...

Szybki update : od 9 mam oksy, o 12:00 przebity pęcherz. Skurcze od 14 co 2 min po 1 min ale wciąż mam szyjkę. Jak mnie badają to wyje z bólu jak mam skurcz to wyje z bólu- nie mam wciąż znieczulenia przez te szyjkę. O 17stej pow ze będzie cesarka bo ta moja szyjka kamienna ale wciąż czekam bo maja nadzieje ze coś się ruszy...

Ja jestem wrakiem człowiekiem, opieka przemiła ale co z tego jak ja nie daje radę. Chodzę pod prysznic, chodzę po pokoju, skacze na piłce...
Tragedia
Umeczysz się, biedna :( oby w końcu poszło!

A to ja prawie miesiąc po porodzie. Jak widać - brzuszek jest. A na drugim zdjęciu coś, co ma Was pocieszyć, że i tak macie się super :p
IMG_20180925_150744.jpg
IMG_20180925_125438.jpg

Załączniki

• IMG_20180925_150744.jpg
    IMG_20180925_150744.jpg
    45,8 KB · Wyświetleń: 445
  • IMG_20180925_125438.jpg
    IMG_20180925_125438.jpg
    93,3 KB · Wyświetleń: 451
reklama
Chciałabym.

Trzymaj sie dzielnie! Oby samo sie rozkrecilo

Do góry