reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Chciałabym.

Wylądowałam na patologii ciąży, jeszcze na dodatek w Gdyni a nie u nas w mieście, bo u nas nie było miejsca... Wody sączą mi się na całego, a gbs dodatni. Już wczoraj zaczęły, ale nie wiedziałam czy to czasami nie mocz. Dzisiaj od rana skrzepy krwi i leje się ze mnie... Jak samo się nie rozkręci to będą wywoływać... Mam rozwarcie, niby coś tam się zmienia ale skurczy nie ma... :(
U mnie też nie było w sumie za to jak już to poszło w 1.4h

reklama
Ja dochodzę do siebie [emoji846]

Nie życzę najgorszemu wrogowi porodu, który przeszłam ja. Trauma do końca życia. [emoji53]

Link do: 26. Odżywianie w czasie karmienia piersią.
Link do: Dieta mamy karmiącej piersią jedz co chcesz – obalamy mity
Link do: Suche suchary, mokra woda, dieta, reżim i niewygoda. Wytrwaj i karm kobieto! „Dieta” w czasie karmienia piersią.Niechcący zacytowałam, nie wiem jak usunąć.Zauważyłaś jaka ta książka robi robotę? :D

KINDERBUENO jeszcze nie urodzila?

My dotlenieni, mam nadzieje, że młody padnie w końcu [emoji14] na razie się gapi na książeczkę kontrastowa, więc w sumie też nieźleZobacz załącznik 901664Zobacz załącznik 901665Zobacz załącznik 901666Zobacz załącznik 901668
Mam w planach zakup tychże książek.
Co do tej książki Magdy nie czytałam i nie mam w planach ale ślepa nie jestem i fajnie że tak pomaga szczególnie pierworódką

Nie urodziłam jeszcze...

Szybki update : od 9 mam oksy, o 12:00 przebity pęcherz. Skurcze od 14 co 2 min po 1 min ale wciąż mam szyjkę. Jak mnie badają to wyje z bólu jak mam skurcz to wyje z bólu- nie mam wciąż znieczulenia przez te szyjkę. O 17stej pow ze będzie cesarka bo ta moja szyjka kamienna ale wciąż czekam bo maja nadzieje ze coś się ruszy...

Ja jestem wrakiem człowiekiem, opieka przemiła ale co z tego jak ja nie daje radę. Chodzę pod prysznic, chodzę po pokoju, skacze na piłce...
Tragedia
Oj umeczysz się bidulko , ale ten ból ma cel . już niedługo poznasz swojego syna i zapomnisz o tym że to aż tak bolało .
Trzymam za Ciebie kciuki .

Starania super zdjęcia :) twoja córka chodzi do przedszkola? Zastanawiam się jak będę prowadzić córkę lub odbierać to czy z nim wchodzić do tego przedszkola czy zostawić go w wózku na zewnątrz.... tylko żeby mi go ktoś nie ukradł ;) jakoś nie mam siły , pocę się, słabo mi, kręgosłup mnie boli. Nie mogę przyzwyczaić się że nie mam już ciazowego brzucha. Chyba morfologię zrobię i żelazo.... tsh za 3tyg. Kindeerbueno co u ciebie??
W życiu nie zostawiam wózku. Zawsze młodego targam na ramieniu do szkoły po Bartka.

Nam się odparzyła ale nie od tego a od częstotliwości kup bo od dwóch dni jest taka czerwona i od dwóch dni sra co 30 minut. Lekarka kazała coś z cynkiem. Ale chowałam tak wszystkich i odparzeń nie miewaliśmy...
U mnie z cynkiem nie działało. Bepanthen pomógł.
Chciałabym.

Wylądowałam na patologii ciąży, jeszcze na dodatek w Gdyni a nie u nas w mieście, bo u nas nie było miejsca... Wody sączą mi się na całego, a gbs dodatni. Już wczoraj zaczęły, ale nie wiedziałam czy to czasami nie mocz. Dzisiaj od rana skrzepy krwi i leje się ze mnie... Jak samo się nie rozkręci to będą wywoływać... Mam rozwarcie, niby coś tam się zmienia ale skurczy nie ma... :(
Trzymam kciuki, żeby samo się rozkręciło [emoji110]
Nie urodziłam jeszcze...

Szybki update : od 9 mam oksy, o 12:00 przebity pęcherz. Skurcze od 14 co 2 min po 1 min ale wciąż mam szyjkę. Jak mnie badają to wyje z bólu jak mam skurcz to wyje z bólu- nie mam wciąż znieczulenia przez te szyjkę. O 17stej pow ze będzie cesarka bo ta moja szyjka kamienna ale wciąż czekam bo maja nadzieje ze coś się ruszy...

Ja jestem wrakiem człowiekiem, opieka przemiła ale co z tego jak ja nie daje radę. Chodzę pod prysznic, chodzę po pokoju, skacze na piłce...
Tragedia
Mam nadzieję, że się udało SN i już tulisz Tytusa [emoji110]
Ja staram sie wierzyc, ze to wiszenie na piersi caly dzien jest czasowe, bo dzisiaj autentycznie musialam wybierac czy myje zeby czy jem kanapke...jak spal po 3 h (a tak bylo jeszcze 3 dni temu) to inaczej bylo- ibiady robilam i ciasto nawet upieklam
Czasowe. U nas też tak było. Za parę dni wszystko wróci do normy [emoji106]

reklama
Do góry