reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Moze przez kp? Ty masz jeszcze corki, a ja tylko Leosia i w dzien taki jak dzisiaj jestem unieszkodliwiona skutecznie ;).

Kurczę Butelkę tez trzeba było dać i pierwsze tyg dodatkowo wcześniej ja ściągnąć wiec wychodziło pewnie tyle samo czasowo. No chyba tak. Wtedy musiałam posprzątać tylko i jakieś pranie a przy nas dorosłych nie było aż tyle prania i sprzątania. A terax zadania , lekarze , zebrania ... może z czasem przejdzie i będzie mniej” maminy „

Chciałabym.

Wylądowałam na patologii ciąży, jeszcze na dodatek w Gdyni a nie u nas w mieście, bo u nas nie było miejsca... Wody sączą mi się na całego, a gbs dodatni. Już wczoraj zaczęły, ale nie wiedziałam czy to czasami nie mocz. Dzisiaj od rana skrzepy krwi i leje się ze mnie... Jak samo się nie rozkręci to będą wywoływać... Mam rozwarcie, niby coś tam się zmienia ale skurczy nie ma... :(
@RooibosGirl trzymam kciuki za Ciebie, już niedługo albo już trzymać będziesz maleństwo w ramionach [emoji5]
Link do: 26. Odżywianie w czasie karmienia piersią.
Link do: Dieta mamy karmiącej piersią jedz co chcesz – obalamy mity
Link do: Suche suchary, mokra woda, dieta, reżim i niewygoda. Wytrwaj i karm kobieto! „Dieta” w czasie karmienia piersią.Niechcący zacytowałam, nie wiem jak usunąć.Zauważyłaś jaka ta książka robi robotę? :D

KINDERBUENO jeszcze nie urodzila?

My dotlenieni, mam nadzieje, że młody padnie w końcu [emoji14] na razie się gapi na książeczkę kontrastowa, więc w sumie też nieźleZobacz załącznik 901664Zobacz załącznik 901665Zobacz załącznik 901666Zobacz załącznik 901668
Super z Was rodzinka [emoji106][emoji5]
Nie urodziłam jeszcze...

Szybki update : od 9 mam oksy, o 12:00 przebity pęcherz. Skurcze od 14 co 2 min po 1 min ale wciąż mam szyjkę. Jak mnie badają to wyje z bólu jak mam skurcz to wyje z bólu- nie mam wciąż znieczulenia przez te szyjkę. O 17stej pow ze będzie cesarka bo ta moja szyjka kamienna ale wciąż czekam bo maja nadzieje ze coś się ruszy...

Ja jestem wrakiem człowiekiem, opieka przemiła ale co z tego jak ja nie daje radę. Chodzę pod prysznic, chodzę po pokoju, skacze na piłce...
Tragedia
Jejku ale się męczysz [emoji26] Życzę Ci by się skończyło SN a nie CC...
Umeczysz się, biedna :( oby w końcu poszło!

A to ja prawie miesiąc po porodzie. Jak widać - brzuszek jest. A na drugim zdjęciu coś, co ma Was pocieszyć, że i tak macie się super :pZobacz załącznik 901721Zobacz załącznik 901722
No i jest i co z tego, normalka po porodzie [emoji12]
A co do drugiego zdjęcia nie mniej się różni od mojego z przed ciąży tylko że ja miałam zwis i nijak nie mogłam się go pozbyć, a pewnie teraz też tak będzie [emoji30]

Nie urodziłam jeszcze...

Szybki update : od 9 mam oksy, o 12:00 przebity pęcherz. Skurcze od 14 co 2 min po 1 min ale wciąż mam szyjkę. Jak mnie badają to wyje z bólu jak mam skurcz to wyje z bólu- nie mam wciąż znieczulenia przez te szyjkę. O 17stej pow ze będzie cesarka bo ta moja szyjka kamienna ale wciąż czekam bo maja nadzieje ze coś się ruszy...

Ja jestem wrakiem człowiekiem, opieka przemiła ale co z tego jak ja nie daje radę. Chodzę pod prysznic, chodzę po pokoju, skacze na piłce...
Tragedia

Jejku długo to trwa.. trzymaj się dzielnie..

A jeszcze ja dziś czuję jakąś nie moc... Męczą mnie te nieregularne skurcze, a jeszcze nie daj Boże stoję to czuję jak by mi w nogach czucie znikało i jeżeli czegoś się nie przytrzymam to w kolanach się gne i lecę w dół. Młoda się rusza więc może ona coś tam naciska...

Nie urodziłam jeszcze...

Tragedia
O kurcze to faktycznie nie za wesoło.
Trzymaj się tam
I myśl o spotkaniu z maluszkiem może pomoże.
Te czekanie plus ból najgorsze

Kinder! Mam nadzieję że już za chwilę albo może już nawet teraz jest po wszystkim i Tito jest już po właściwej stronie brzuszka! Trzymaj się!

Kurczę Butelkę tez trzeba było dać i pierwsze tyg dodatkowo wcześniej ja ściągnąć wiec wychodziło pewnie tyle samo czasowo. No chyba tak. Wtedy musiałam posprzątać tylko i jakieś pranie a przy nas dorosłych nie było aż tyle prania i sprzątania. A terax zadania , lekarze , zebrania ... może z czasem przejdzie i będzie mniej” maminy „
Ja staram sie wierzyc, ze to wiszenie na piersi caly dzien jest czasowe, bo dzisiaj autentycznie musialam wybierac czy myje zeby czy jem kanapke...jak spal po 3 h (a tak bylo jeszcze 3 dni temu) to inaczej bylo- ibiady robilam i ciasto nawet upieklam

reklama
Kurczę ja niewiem jskim cudem przy pierwszej się nudziłam. Wszystko było zrobione i jeszcze marudziłam ze nudy...teraz tak nie mam

Powiem szczerze, ze moj tyle spi, ze czasem tez sie nudze :p najgorsze jest to, ze chyba poprzestawiala mu sie noc z dniem i caly dzien potrafi przespac tylko z przerwa na cycka i pieluche, a w nocy lezy i sie rozglada, mruczy pod nosem i nie spi, przez to ja tez nie spie :p

Do góry