reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja to wyglądam teraz jak dupa pawiana.
Od dwóch lat miałam blond ombre a teraz w tych ciemnych to patrzeć na siebie nie mogę
Ale już był mus coś zrobić bo te moje blond traciły kolor i robiły się żółte
Znajdę czas to umówię się i zrobię sobie końcówki jaśniejsze a teraz jakoś trzeba przeboleć.
Chłop mówi że ładnie. Ale dupa pawiana to dupa pawiana.

Niebieski szampon z Joanny odżywka i płukanka. Zrobi Ci blond ładny, nie będą żółkły

reklama
Kurcze mała katar dopadl...
Męczy się kruszynka strasznie a do lekarza dopiero na 14
Jak jej moge ulżyć?
Psikam solą morską i ściągam gruszka ale mało daje więc jak y z ust jej wylatuje wydzieliny...
Inhalacje z soli fizjologicznej, częste kładzenie na brzuszku, no i klub pod materac, albo książki pod nogi łóżeczka od strony głowy.

Tak w ogole podpowiedzcie, ma byc u mnie dzisiaj 13*C i jakies tam slonce, jak ubiore malemu body z dlugim rekawem, spiochy, na to kombinezonik welurowy z kapturem, czapeczka i do tego kocyk to bedzie ok? Chyba z ubieraniem mlodego mam najwiekszy problem [emoji53]
U nas 6 było. Mlody miał welury tygrysa koc i czapkę cienką i było mu ciepło..

reklama
Inhalacje z soli fizjologicznej, częste kładzenie na brzuszku, no i klub pod materac, albo książki pod nogi łóżeczka od strony głowy.
Mój od urodzenia śpi pod kątem. Klina nie kupiłam ale właśnie jedna strona wyra na postumencie. A w szpitalu jak wiecie kuwety też są pod kątem. Co do zapchanego nosa to poza tym co napisała Ania można dać dosłownie kroplę olbasu na tetrę i zawiesić na łóżeczko... taka dawka ułatwia oddychanie i UWAGA maluchowi nie wolno kamfory ani na pościel ani na ciuszek. W przeciwieństwie do np. roczniaka plus. Inhalatory i nawilżacze powietrza też są super. I sprawdź czy to katar czy np. ulewa nosem. Bo u nas myślałam że katar ale śluzówki okej i doktorka mówi że od ulewania kinolem tak ma. Z tego powodu też więcej śliny w pysiu.

Do góry