reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja to wyglądam teraz jak dupa pawiana.
Od dwóch lat miałam blond ombre a teraz w tych ciemnych to patrzeć na siebie nie mogę
Ale już był mus coś zrobić bo te moje blond traciły kolor i robiły się żółte
Znajdę czas to umówię się i zrobię sobie końcówki jaśniejsze a teraz jakoś trzeba przeboleć.
Chłop mówi że ładnie. Ale dupa pawiana to dupa pawiana.

Niebieski szampon z Joanny odżywka i płukanka. Zrobi Ci blond ładny, nie będą żółkły

reklama
Kurcze mała katar dopadl...
Męczy się kruszynka strasznie a do lekarza dopiero na 14
Jak jej moge ulżyć?
Psikam solą morską i ściągam gruszka ale mało daje więc jak y z ust jej wylatuje wydzieliny...
Inhalacje z soli fizjologicznej, częste kładzenie na brzuszku, no i klub pod materac, albo książki pod nogi łóżeczka od strony głowy.

Tak w ogole podpowiedzcie, ma byc u mnie dzisiaj 13*C i jakies tam slonce, jak ubiore malemu body z dlugim rekawem, spiochy, na to kombinezonik welurowy z kapturem, czapeczka i do tego kocyk to bedzie ok? Chyba z ubieraniem mlodego mam najwiekszy problem [emoji53]
U nas 6 było. Mlody miał welury tygrysa koc i czapkę cienką i było mu ciepło..

reklama
Inhalacje z soli fizjologicznej, częste kładzenie na brzuszku, no i klub pod materac, albo książki pod nogi łóżeczka od strony głowy.
Mój od urodzenia śpi pod kątem. Klina nie kupiłam ale właśnie jedna strona wyra na postumencie. A w szpitalu jak wiecie kuwety też są pod kątem. Co do zapchanego nosa to poza tym co napisała Ania można dać dosłownie kroplę olbasu na tetrę i zawiesić na łóżeczko... taka dawka ułatwia oddychanie i UWAGA maluchowi nie wolno kamfory ani na pościel ani na ciuszek. W przeciwieństwie do np. roczniaka plus. Inhalatory i nawilżacze powietrza też są super. I sprawdź czy to katar czy np. ulewa nosem. Bo u nas myślałam że katar ale śluzówki okej i doktorka mówi że od ulewania kinolem tak ma. Z tego powodu też więcej śliny w pysiu.

Do góry