Dodam tylko że 4/5 tydzień czasem do 6 tygodnia dziecko ma skok rozwojowy. Zaczyna dobrze widzieć i lepiej słyszy. Ponieważ te bodźce są dla niego nowe najpewniej czuje się w ramionach czytaj na maminym cycu. Ssanie niekoniecznie związane z głodem go wycisza ale w tym czasie przez bodźce świetlno dźwiękowe może przy piersi bardziej się rzucać i częściej ją wypluwać.Nie dokarmiać, tylko pozwolić wisieć. To normalny etap, młody zwiększa sobie zapotrzebowanie na pokarm i wisząc na piersi składa zamówienie. Dokarmiając zaburzasz ten proces. Wiem, że to męczące, ale tak już jest. 3 tydzień, 5/6 tydzień, 3 miesiąc, 6 miesiąc - w tych okresach właśnie tak się dzieje i mamy bardzo często zaczynają podawać mieszankę, bo myślą, że tracą pokarm. O ironio, podanie mieszanki sprawia, że dopiero zaczynają się probloemy, bo ie pobudzane piersi nie wiedzą, że zamówienie opiewa na więcej, więc więcej nie produkują - takie błędne koło...
reklama
Nie wzrośnie tak hop. Niech się cycki napełnią. Miki wczoraj obciągnął oba i jeszcze chciał musiałam go z 15 minut oszukiwać palcem bo smoka nie toleruje żeby cokolwiek się zebrało a on zamiast się z cyckiem szarpać i go gryźć i wściekać coś tam sobie chlapnął jeszczeNiby to wiem, ale mlody ewidentnie byl glodny i nie mogl spokojnie zasnac, a piersi zmaltretowane calodziennym "wiszeniem". No i produkcja nie wzrosla, bo nie za bardzo mialam co odciagnac...
Co 15 minut to jeszcze człowiek i na tel. posiedzi. I policzy co ile one są. Obiad ugotuje... zacznie się dopiero tak przy co 3 minutyOby podziałała! Skurcze co 15 min [emoji123]
D
Deleted member 178444
Gość
Gratulacje!Jestem mama!!! [emoji7]
Ja p..le! Co to za masakra. Tyle porodówek w Warszawie i wszystkie zarąbane po kokardki...Nie wiem ile jest sal bo to na gorze jest. Ja narazie jestem na patologii a tu jest coś ponad 10 sal po 2-3 osoby.
Dziś ja o 12:00 byłam ostatnia przyjętą na patologie, po mnie już odsyłali dziewczyny mówiąc wprost, że nie ma miejsc
Mój też usypia... głaszczę go wtedy po poliku. Gilgam stopkę. W ostateczności próbuję odebrać cyca to ostatnie budzi go skuteczniePrzystawiam małą do piersi , ale ona za każdym razem mi zasypia. Mamuśki jak sobie radzicie w takiej sytuacji. Cmoka coś sobie ustami , ale wiem ,że nie ciągnie.
Gratulacje!!!!Jestem mama!!! [emoji7]
Opowiadaj jak było po tych 15 minutowych skurczachDziewczyny, właśnie doznaje tego pięknego uczucia karmienia piersią!
KINDERBUENOO88
Fanka BB :)
Jestem mama!!! [emoji7]
Gratulacje [emoji324][emoji324][emoji324]
Szybko poszło
reklama
d_dream
Fanka BB :)
Opowiadaj jak było po tych 15 minutowych skurczach
Ogólnie skurcze miałam od godziny 18, znośne dlatego nie brałam ich pod uwagę. Ok 21 zaczęły się nasilać, ale ogarnelam chatę, starsza i zrobiłam porządek ze sobą.
Później już nie było tak kolorowo...
Ok godziny 1wszej obudził się stary, kiedy ja męczyłam się w najgorsze... uznał ze jedziemy na IP. Wiec pojechaliśmy
Chodziłam już w skurczach tak silnych, ze ledwo kontaktowałam. Papierologia trwa w nieskończoność...
O godzine 3:00 miałam rozwarcie na 8cm. O 4:20 usłyszałam pierwszy krzyk małej [emoji846]