reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No ja wiem... :( Ale jakoś trzeba się doturlać do końca.. Coraz mniej przyjemne jest to czekanie kiedy tak wszystkie dziewczyny wokół rodzą ;)

No to, że tak powiem: przegłosowane :) Też zamówię Velvet. Ładniejsze i praktyczniejsze. Niech tylko najpierw Blancia się urodzi, bo już nie chce mi się z kolejnym kurierem ryzykować, że przyjedzie zaraz po tym jak ja pojadę na porodówkę.

O! To może Ty też nas przegonisz? :)

@dareczka1994 w następne ciąże zachodzimy tak, żeby termin nie wypadał na koniec miesiąca, dobra? To nie na moją cierpliwość haha
Jak by co to sorki że komuś się wpycham w kolejkę [emoji12][emoji12][emoji12]

Ależ ja Ci z całego serducha życzę, żeby to było już jeżeli tylko jest na to szansa :) Już jest fajnie, bo każda z nas jest w bezpiecznym terminie. Tylko szkoda, że Twój mąż zdążył wyjechać :(
@RooibosGirl dzięki [emoji6] No szkoda ale co zrobić, jemu też pewnie łatwo nie jest że ja w szpitalu a on musi pracować [emoji30].

A jeszcze z tego przejęcia tym szpitalem zapomniałam napisać że moja księżniczka wg usg około 3kg waży [emoji5] tak tak wiem to tylko usg i może ważyć mniej lub więcej [emoji12]

Ehhh jestem jednak panikarą, choć zapewniali mnie na IP ze z ruchami nie ma żartów.

Mały tętno i wszystko ma dobrze. Rusza się mało ale ruchy są , mogę ich nie czuć ,, ten typ tak ma"...

Jutro i tak mam być na ktg i w piątek w szpitalu. Zbadali mnie odrazu i usg. Zero skurczy, zero rozwarcia a za 2 dni mam rodzic [emoji14]

Mały wazę już pomoc prawie 3900 (!)

Dziękuje Laski za słowa otuchy [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Ale wystraszylas.. jaka fajna waga..

@RooibosGirl dzięki [emoji6] No szkoda ale co zrobić, jemu też pewnie łatwo nie jest że ja w szpitalu a on musi pracować [emoji30].

A jeszcze z tego przejęcia tym szpitalem zapomniałam napisać że moja księżniczka wg usg około 3kg waży [emoji5] tak tak wiem to tylko usg i może ważyć mniej lub więcej [emoji12]
Ja już nie wierzę temu co pokazuje usg.. 4 września mało co było widać i obliczanie wagi na tym etapie to już chyba duża loteria. Ogólnie 4.09 było 3000 g (od wizyty 7.08 skok o 1 kg), a teraz 18.09 po 2 tygodniach ok. 3270 g (w pierwszej chwili była wersja, że 3100 g). Pomiary z tego co sobie potem poczytałam na tej małej karteczce też już totalnie porozstrzelane, waga rośnie (i moja, i dziecka) a dziecko miejscami maleje o_O

Ja już nie wierzę temu co pokazuje usg.. 4 września mało co było widać i obliczanie wagi na tym etapie to już chyba duża loteria. Ogólnie 4.09 było 3000 g (od wizyty 7.08 skok o 1 kg), a teraz 18.09 po 2 tygodniach ok. 3270 g (w pierwszej chwili była wersja, że 3100 g). Pomiary z tego co sobie potem poczytałam na tej małej karteczce też już totalnie porozstrzelane, waga rośnie (i moja, i dziecka) a dziecko miejscami maleje o_O
Czy będzie ważyć 3000 gram czy 4000 to mało ważne, najważniejsze by maleństwa nasze były zdrowe i bezpiecznie przyszły na świat [emoji5]

Czy będzie ważyć 3000 gram czy 4000 to mało ważne, najważniejsze by maleństwa nasze były zdrowe i bezpiecznie przyszły na świat [emoji5]
A weź nic nie mów :( Mi znów włącza się martwienie o to, żeby mała na pewno urodziła się cała i zdrowa. Strasznie miesza mi w głowie to, że od tylu miesięcy nie dało się podejrzeć buźki na usg. Wcześniej za każdym razem właśnie po zobaczeniu buźki byłam spokojniejsza, a potem skończyło się uspokajanie :/

reklama
A weź nic nie mów :( Mi znów włącza się martwienie o to, żeby mała na pewno urodziła się cała i zdrowa. Strasznie miesza mi w głowie to, że od tylu miesięcy nie dało się podejrzeć buźki na usg. Wcześniej za każdym razem właśnie po zobaczeniu buźki byłam spokojniejsza, a potem skończyło się uspokajanie :/
Niedługo zobaczysz jej buźke na żywo a wtedy to dopiero namiesza Ci w głowie bo będzie śliczną dziewczynką a wtedy przyjdą inne zmartwienia[emoji5][emoji5][emoji5]

Głowa do góry, będzie wszystko dobrze [emoji8][emoji8][emoji8]

Do góry