reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

MPM to polska firma. My się zaopatrywaliśmy w mniejsze AGD , typu czajnik czy suszarka , żelazko i jesteśmy zadowoleni :)
My mamy gofrownicę, która jest już bardzo stara i cały czas działa. I kiedyś dziadek kupił mojej mamie robota kuchennego Kasia - akurat to była tragedia, działająca ale tragedia... No nie oszukujmy się koło kitchenAid to nawet nie stało. znajoma miała opiekacz do kanapek - działał. Wniosek z tego mam taki, że takie nieskomplikowane małe sprzęty z mpm są ok, ale jak coś jest większe to już bym nie zaufała, obawiam się że w lodówce np. jakość plastików może mocno Cię zawieść. Na działkę mpm tak, do domu do częstego używania jako podstawowe sprzęty kuchenne w żadnym razie nie :( wolałabym już używane sprzęty lepszych firm niż nowe mpm.

reklama
Ja tez mialam jedna bardziej plaska brodawke i jak byl nawal to maly nie mogl chwycic. W szpitalu polozna odciela mi czesc strzykawki tej co sie pobiera krew (gruba strzykawka) i powiedziala zeby zasysac ta brodawke i jakby wyciagac ja ile da sie rade. Ja tak robilam przed samamy przystawieniem, ze wyciagalam trzymalam pare sekund w tej strzykawce wyciagnieta i od razu przystawialam zanim zaczela sie chowac. Zajelo mi to jeden czy dwa dni i teraz jest juz ok.
Ja mam ba plusie jeszcze ponad 5 kg takze zazdroszcze Ci Goj :) ale Ty chyba malo przytylas w ciazy. Ja 13 kg
No mało jakieś 6kg

Cześć dziewczyny.. Ja na jutro termin.. apka pokazuje 1 dzień:)

KatarzynaCarmen u Ciebie dziś termin.. fajosko:) daj znać jak się czujesz..

Marta jak u Ciebie? Byliście w tym kinie?

Ja od godziny ponad nie śpię. D do mnie przywędrował i się przytula. Omawiamy sprawę siostry jak to będzie.. W końcu m zgodził się na klaudie.. Tak że mamy imię:)
Bez planów na dzisiaj. Czekamy aż się obudzi m (śpi w dużym pokoju żebym miała więcej miejsca) ale to ok 10..

Gosia my urzadzaliśmy to mieszkanie 9 lat temu, to nie pomogę. Mieliśmy w tym roku odmalować, ale przelozylismy na kolejny rok. Sprzęty kupiliśmy z górnej półki żeby się nie psuły. Ale wiadomo kazdy ma inna sytuacje. My zbieralismy kase na remont 2 lata i jeszcze potem mieliśmy kasę że ślubu.
Cudownego masz synka.. wszystko się ułoży.
Od podpisania umowy muszę w 14 dni się przeprowadzić...

Witam się w spokojną sobotę
moje chłopaki spały u dziadków, zaraz prysznic i lecimy na turniej młodego...

Goj zazdroszczę, przeprowadkzi są super moze nie koniecznie z noworodkiem ale samo kupowanie malowanie daje przyjemnosc :)))

@GoJ wcześniej w którymś poście pisałaś, że S. dołuje Cię, że mieszkanie będzie malutkie i nie macie kasy na urządzenie. Ale przecież z tego co pisałaś wynika, że przeprowadzka i tak miała być nieunikniona, bo trzeba zwolnić to lokum, gdzie teraz mieszkacie z rodzicami.
No to co on taki zaskoczony ;)
Weź przypomnij ile tam w ogóle będzie metrów?

reklama
A no i cholerna skleroza zapomniała dać cioteczkom fotkę prawie 2 tygodniowego Mikiego w nowych już rozmiarowych śpiochach.Zobacz załącznik 895839
A powiedz mi jaki był długi po porodzie? Bo ja zaopatrzyłam się w kilka sztuk więcej 56, bo miałam mało, ale welurek na noc za 15 zł kusi :D
Ja miałam małe AGD mpm i rożnie... Za to lodówkę mam Beko i jest ekstra, serio, te szuflady na warzywa i wędliny są świetne. Jeśli ma też to śmiało bierz. To 100 zł, a myślę, że bezie lepsza jednak.
Hej dziewczyny. Nie jestem w stanie czytać na bieżąco. Wybaczcie!
Gratulacje dla wszystkich mamuś, które już urodziły i ich pięknych dzielnych dzieci! :)
Basia spadła 100 g w pierwszej dobie, teraz zobaczymy ile. Dużo je i sra. Śpi niespokojnie. Czasem mi da pospać, a czasem drzemie mi w rękach. Jest bardzo tulasna.
Niestety wyjdziemy najszybciej w poniedziałek, bo czeka mnie ta konsultacja z kardiologiem i kontrola ICD. W niedzielę świętujemy 1 rocznicę ślubu - będzie torcik :) Maz śpi w akademiku i mi tutaj pomaga jak może. Ja czuję się też już dobrze, choć rana rwie, plecy mnie bolą, no i trochę bolą sutki, bo Basia nieźle ciągnie.
Zobacz załącznik 895840 Zobacz załącznik 895841
Cudna malutka. 10% dzidzia może spaść z wagi, więc spokojnie.

Gratulacje dla wszystkich mamuś, bo chyba nie pisałam.
I dziekuję równiez za gratulacje :*

Do góry