reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

MPM to polska firma. My się zaopatrywaliśmy w mniejsze AGD , typu czajnik czy suszarka , żelazko i jesteśmy zadowoleni :)
My mamy gofrownicę, która jest już bardzo stara i cały czas działa. I kiedyś dziadek kupił mojej mamie robota kuchennego Kasia - akurat to była tragedia, działająca ale tragedia... No nie oszukujmy się koło kitchenAid to nawet nie stało. znajoma miała opiekacz do kanapek - działał. Wniosek z tego mam taki, że takie nieskomplikowane małe sprzęty z mpm są ok, ale jak coś jest większe to już bym nie zaufała, obawiam się że w lodówce np. jakość plastików może mocno Cię zawieść. Na działkę mpm tak, do domu do częstego używania jako podstawowe sprzęty kuchenne w żadnym razie nie :( wolałabym już używane sprzęty lepszych firm niż nowe mpm.

reklama
Ja tez mialam jedna bardziej plaska brodawke i jak byl nawal to maly nie mogl chwycic. W szpitalu polozna odciela mi czesc strzykawki tej co sie pobiera krew (gruba strzykawka) i powiedziala zeby zasysac ta brodawke i jakby wyciagac ja ile da sie rade. Ja tak robilam przed samamy przystawieniem, ze wyciagalam trzymalam pare sekund w tej strzykawce wyciagnieta i od razu przystawialam zanim zaczela sie chowac. Zajelo mi to jeden czy dwa dni i teraz jest juz ok.
Ja mam ba plusie jeszcze ponad 5 kg takze zazdroszcze Ci Goj :) ale Ty chyba malo przytylas w ciazy. Ja 13 kg
No mało jakieś 6kg

Cześć dziewczyny.. Ja na jutro termin.. apka pokazuje 1 dzień:)

KatarzynaCarmen u Ciebie dziś termin.. fajosko:) daj znać jak się czujesz..

Marta jak u Ciebie? Byliście w tym kinie?

Ja od godziny ponad nie śpię. D do mnie przywędrował i się przytula. Omawiamy sprawę siostry jak to będzie.. W końcu m zgodził się na klaudie.. Tak że mamy imię:)
Bez planów na dzisiaj. Czekamy aż się obudzi m (śpi w dużym pokoju żebym miała więcej miejsca) ale to ok 10..

Gosia my urzadzaliśmy to mieszkanie 9 lat temu, to nie pomogę. Mieliśmy w tym roku odmalować, ale przelozylismy na kolejny rok. Sprzęty kupiliśmy z górnej półki żeby się nie psuły. Ale wiadomo kazdy ma inna sytuacje. My zbieralismy kase na remont 2 lata i jeszcze potem mieliśmy kasę że ślubu.
Cudownego masz synka.. wszystko się ułoży.
Od podpisania umowy muszę w 14 dni się przeprowadzić...

Witam się w spokojną sobotę
moje chłopaki spały u dziadków, zaraz prysznic i lecimy na turniej młodego...

Goj zazdroszczę, przeprowadkzi są super moze nie koniecznie z noworodkiem ale samo kupowanie malowanie daje przyjemnosc :)))

@GoJ wcześniej w którymś poście pisałaś, że S. dołuje Cię, że mieszkanie będzie malutkie i nie macie kasy na urządzenie. Ale przecież z tego co pisałaś wynika, że przeprowadzka i tak miała być nieunikniona, bo trzeba zwolnić to lokum, gdzie teraz mieszkacie z rodzicami.
No to co on taki zaskoczony ;)
Weź przypomnij ile tam w ogóle będzie metrów?

reklama
A no i cholerna skleroza zapomniała dać cioteczkom fotkę prawie 2 tygodniowego Mikiego w nowych już rozmiarowych śpiochach.Zobacz załącznik 895839
A powiedz mi jaki był długi po porodzie? Bo ja zaopatrzyłam się w kilka sztuk więcej 56, bo miałam mało, ale welurek na noc za 15 zł kusi :D
Ja miałam małe AGD mpm i rożnie... Za to lodówkę mam Beko i jest ekstra, serio, te szuflady na warzywa i wędliny są świetne. Jeśli ma też to śmiało bierz. To 100 zł, a myślę, że bezie lepsza jednak.
Hej dziewczyny. Nie jestem w stanie czytać na bieżąco. Wybaczcie!
Gratulacje dla wszystkich mamuś, które już urodziły i ich pięknych dzielnych dzieci! :)
Basia spadła 100 g w pierwszej dobie, teraz zobaczymy ile. Dużo je i sra. Śpi niespokojnie. Czasem mi da pospać, a czasem drzemie mi w rękach. Jest bardzo tulasna.
Niestety wyjdziemy najszybciej w poniedziałek, bo czeka mnie ta konsultacja z kardiologiem i kontrola ICD. W niedzielę świętujemy 1 rocznicę ślubu - będzie torcik :) Maz śpi w akademiku i mi tutaj pomaga jak może. Ja czuję się też już dobrze, choć rana rwie, plecy mnie bolą, no i trochę bolą sutki, bo Basia nieźle ciągnie.
Zobacz załącznik 895840 Zobacz załącznik 895841
Cudna malutka. 10% dzidzia może spaść z wagi, więc spokojnie.

Gratulacje dla wszystkich mamuś, bo chyba nie pisałam.
I dziekuję równiez za gratulacje :*

Do góry