reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A jak poradzilas soboe z brodawka?
Ja tez mialam jedna bardziej plaska brodawke i jak byl nawal to maly nie mogl chwycic. W szpitalu polozna odciela mi czesc strzykawki tej co sie pobiera krew (gruba strzykawka) i powiedziala zeby zasysac ta brodawke i jakby wyciagac ja ile da sie rade. Ja tak robilam przed samamy przystawieniem, ze wyciagalam trzymalam pare sekund w tej strzykawce wyciagnieta i od razu przystawialam zanim zaczela sie chowac. Zajelo mi to jeden czy dwa dni i teraz jest juz ok.
Ja mam ba plusie jeszcze ponad 5 kg takze zazdroszcze Ci Goj :) ale Ty chyba malo przytylas w ciazy. Ja 13 kg

Cześć dziewczyny.. Ja na jutro termin.. apka pokazuje 1 dzień:)

KatarzynaCarmen u Ciebie dziś termin.. fajosko:) daj znać jak się czujesz..

Marta jak u Ciebie? Byliście w tym kinie?

Ja od godziny ponad nie śpię. D do mnie przywędrował i się przytula. Omawiamy sprawę siostry jak to będzie.. W końcu m zgodził się na klaudie.. Tak że mamy imię:)
Bez planów na dzisiaj. Czekamy aż się obudzi m (śpi w dużym pokoju żebym miała więcej miejsca) ale to ok 10..

Gosia my urzadzaliśmy to mieszkanie 9 lat temu, to nie pomogę. Mieliśmy w tym roku odmalować, ale przelozylismy na kolejny rok. Sprzęty kupiliśmy z górnej półki żeby się nie psuły. Ale wiadomo kazdy ma inna sytuacje. My zbieralismy kase na remont 2 lata i jeszcze potem mieliśmy kasę że ślubu.
Cudownego masz synka.. wszystko się ułoży.

Ktoś do mnie przylazł i nie chce puścić mnie z łóżka [emoji23] Mój młodszy synek Bartosz to taki misiek tulisiek[emoji16] korzysta z ostatnich dni bycia najmłodszym ale mówi że już nie może się doczekać narodzin Julci [emoji5]
IMG_20180908_073455.jpg

Załączniki

• IMG_20180908_073455.jpg
    IMG_20180908_073455.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 554
Berek.
Ale miałam sen!
Gigantyczne komary atakowały ludzi stadami wypijając z nich całą krew i zostawała sama skóra... Nie widziały ludzi tylko w mocnym świetle.
Oczywiście jak to we śnie powłączałam światła ale żadne nie działało okazało się że agregat wyłączony. Włączyłam go ale światła ledwo bździły. Miki miał coś koło roku dwóch a ja jeszcze jedno dzidzi na cycu... było halloween i wszysykie dzieci przebrane za strachy zmierzały gdzieś z tekstem że te komary nas wyzwolą czy uratują... Wstałam zmęczona.

Wczoraj byłam w AUCHAN i kupiłam małemu śpiochy słodkie welurowe na 50 za caaaaałe 15 zeta. Pasują idealnie. Już nie gubi kopyt w nogawkach. Rekawków nie muszę wywijać. Tak PATO-Matka ubrała go w to bez prania i prasowania. Kupiłam też taki kmpl. polspiochy i kaftanik bawełna za 23zeta bo udało mi się też 50tkę znaleźć. Dziś w planach mam sprzątanie bo stary wybywa do roboty dzieci muszę wygnać z domu... oczywiście to tylko plany ;)
Mikson właśnie pierda puścił z mega wysiłkiem po czym uśmiech od ucha do ucha... Facet to jednak facet... każdy zadowolony ze swoich pierdów jakby co najmniej nowy pierwiastek odkrył...
Psychicznie dziś chyba ze mną lepiej. Może dlatego że mężczyźni mojego życia śpią i dupy nie zawracają.
Wcale nie cieszę się na przeprowadzkę... przynajmniej teraz... może mi to minie?
S. mnie dołuje że mieszkanie malutkie i w ogóle... Nie mam kasy póki co na podstawowe rzeczy o meblach do kuchni nie wspomnę.

Właśnie ma ktoś coś firmy MPM? Oglądaliśmy wczoraj lodówki. Beko za niecałe 900 i MPM za 800. Z czego ta druga wyższa trochę i węższa. Bardziej mi odpowiada bo półki chłodziarki można ustawić jak się chce na drzwiach ma 4 kieszenie i 3 glebokie szuflady zamrażarki. Beko klasyczna 60tka niższa. I półki w chłodziarce na stałej wysokości. Chłodziarka mniejsza niż w MPM. Gwarancję i tak chcę na 5 lat wykupić ale nie znam sprzętów MPM i nie wiem co to warte.

Oglądaliśmy też samograje spodobał mi się Manty z radiem i karaoke ;) itp. Wiecie taka kolumna...

No i tak sobie popatrzeliśmy na domowe rzeczy... ze świadomością że oglądamy nie dla samego oglądania a pod kątem rychłego zakupu...

W ogóle ciekawe jak wygląda teraz to mieszkanie...
Muszę kupić farby i panele i żyrandole... Mieliśmy zerknąć do OBI ale zbliżała się pora karmienia i kąpania więc nie zaglądaliśmy...

A i kupiłsm B. klapki na ten basen bo w pn. ma pierwsze zajęcia... Zapomniałam kupić okładki na książki! K...a. Ta skleroza mnie dobija. Nic to najwyżej dziś to zrobię. Czepek stary ma w Otw. to niech przywiezie. Gdyby co jeszcze dziś najwyżej kupimy mu jakiś...
Pieniędzy z zasiłku jeszcze nie ma ale mogą być w pn. bo wczoraj K. już jadł obiady a tego samego dnia składałam papiery.
MPM to polska firma. My się zaopatrywaliśmy w mniejsze AGD , typu czajnik czy suszarka , żelazko i jesteśmy zadowoleni :)

reklama
Hej ja właśnie wstałam .

Mieliśmy z mężem wczoraj jechać do kina i w ogóle na miasto , ale tak bardzo miałam ciężki brzuch i bolące biodra ,że ledwo chodziłam. Kurna w ogóle.lapie mnie taka senność na dniu ,że z wielkiego powera energii muszę się położyć. To pewnie przez hormony.
Ciągle się zastanawiam co zrobić. Będę musiała się konsultować z ginekologiem. Mam nadzieję,że zwolni się jakieś miejsce w poniedziałek na patologii w szpitalu , no bo jak nie będę musiała jechać do drugiego [emoji58] a ona kazała mi koniecznie być w poniedziałek. Brrrr.

Do góry