reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Co do sprzętów to jakoś nie przywiązuje wagi z jakiej firmy są bo lodówke mam z beko, gazówka amica zmywarka mastercook mikrofalówka zelmer a pralka bosch, jak to mówią każde z innej parafii [emoji12] jedyne co jestem pewna że pralki Bosch są najlepsze.

Też tak chciałam, ale przyjaciółka mi podpowiedziała aby mama przyjechała na dzień, 2 i aby nie zabierać mezowi kontaktu z dzieckiem. Jestem jej wdzięczna za ta radę.. oczywiście każdy ma inna sytuację i zrobisz jak najlepiej dla Ciebie. Dobrze jednak jak oboje rodzice uczą się dziecka. Pamiętam jak płakałam i mąż pyta dlaczego płacze, a ja dalej zanoszę się i mówię że nie wiem. To normalne.. W tym stanie. Ja tego wtedy nawet nie nazywałam bb.. mama co kilka dni wpada na chwilę mimo 100km i przeszło.
Ja w pierwszej ciąży też miałam tak z baby bluesem, a teraz zadzwoniłam do Przemka ze szpitala, żeby poczytał w internecie na ten temat. Myślę, że bardzo nam to pomogło.
Można niezależnie jedno od drugiego. Zzo przy 4cm rozwarcia
A do jakiego momentu można? Bo u mnie dopiero bolesne skurcze zaczęły się powyżej 5 cm, wcześniej to takie popierdolki były :p
A no i cholerna skleroza zapomniała dać cioteczkom fotkę prawie 2 tygodniowego Mikiego w nowych już rozmiarowych śpiochach.Zobacz załącznik 895839
Oooo paczaj! Miałam ten pajacyk dla Miłosza w szpitalu i okazal się za mały, więc dostał go w spadku nasz kolega z celi :)
Ale maleństwo ten Twój maluch! A czekaj, Ty urodziłaś którego dokładnie? Bo się pogubiłam ;p
Hej ja właśnie wstałam .

Mieliśmy z mężem wczoraj jechać do kina i w ogóle na miasto , ale tak bardzo miałam ciężki brzuch i bolące biodra ,że ledwo chodziłam. Kurna w ogóle.lapie mnie taka senność na dniu ,że z wielkiego powera energii muszę się położyć. To pewnie przez hormony.
Ciągle się zastanawiam co zrobić. Będę musiała się konsultować z ginekologiem. Mam nadzieję,że zwolni się jakieś miejsce w poniedziałek na patologii w szpitalu , no bo jak nie będę musiała jechać do drugiego [emoji58] a ona kazała mi koniecznie być w poniedziałek. Brrrr.
Same dobre znaki u Ciebie, ale podobnie jak u mnie - strasznie się to ciągnie. Dużo siły!

Hejka
Ja nadal w swojej celi.
Dzis pomimo budzenia w nocy spalam do 6:30 , chyba organizm zmeczony tym niedosypianiem postanowil sie odciac.
A potem jeszcze sie zdrzemnelam do 8:10
@wiciowamama to dobrze że pospałaś, odpoczywaj bo co tam można robić [emoji12] będziesz miała jakieś dziś badania?

Fajnie ze macie maluszki przy sobie juz co po niektore. Choc z kazdym tygodniem ilosc wzrasta oczywiscie.
Tutaj tez co jakis czas wywoza kolejne dziewczyny a to na lozkach do CC a to na wozkach do SN.
A ja sobie tak leze i czekam na zmilowanie panskie.
Chetnie dam drapaka stad
Kochana jeżeli masz podejrzenia przedującego łożyska to zapomnij że jakikolwiek lekarz Cię wypuści. I na Ciebie przyjdzie kolej [emoji5]

Witam się w spokojną sobotę
moje chłopaki spały u dziadków, zaraz prysznic i lecimy na turniej młodego...

Goj zazdroszczę, przeprowadkzi są super moze nie koniecznie z noworodkiem ale samo kupowanie malowanie daje przyjemnosc :)))
Jak się ma na to forsę to zapewne a póki co jesteśmy w czarnej d..e. Tzn. tyle co na życie...

@GoJ wcześniej w którymś poście pisałaś, że S. dołuje Cię, że mieszkanie będzie malutkie i nie macie kasy na urządzenie. Ale przecież z tego co pisałaś wynika, że przeprowadzka i tak miała być nieunikniona, bo trzeba zwolnić to lokum, gdzie teraz mieszkacie z rodzicami.
No to co on taki zaskoczony ;)
Weź przypomnij ile tam w ogóle będzie metrów?
36 łącznie z czego pokoje 25.5
Mnie metraż nie przeszkadza - mniej sprzątania. U rodziców mamy 18m dwa pokoje wspólny sracz i kuchnia...
On chce wiecej pokoi... i mnie tym gadaniem tylko wku..wia.

No takie remonty / wykończenia są drogie :/ ja swojej łazienki od 30 lat nie remontowalam :/ kuchnia też by się przydało zrobić... może kiedyś się uda.... ja zawsze trafiam takie prace że grosze płacą, minimalna krajowa :/ nie można nic odłożyć nawet.

reklama
A powiedz mi jaki był długi po porodzie? Bo ja zaopatrzyłam się w kilka sztuk więcej 56, bo miałam mało, ale welurek na noc za 15 zł kusi :D
Ja miałam małe AGD mpm i rożnie... Za to lodówkę mam Beko i jest ekstra, serio, te szuflady na warzywa i wędliny są świetne. Jeśli ma też to śmiało bierz. To 100 zł, a myślę, że bezie lepsza jednak.Cudna malutka. 10% dzidzia może spaść z wagi, więc spokojnie.

Gratulacje dla wszystkich mamuś, bo chyba nie pisałam.
I dziekuję równiez za gratulacje :*
51 cm.
To a 50cm jest idealne ale dużo więcej nie będę kupowała 50tek bo szybko rośnie. Dobrze byłoby małe 56 upolować tzn. szczupłe.

Do góry