reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

O starszakow u dziewczyn pytałam. Teraz to wiem że większa przerwa :)

Jak u Was z zazdrością było?

Ja kupiłam maly zestaw Lego Duplo.

@Adell1994 gratulacje dla pierwszej mamy we wrześniu. Napisz coś więcej jak będziesz miała chwilę. No i czekamy na zdjęcie Franka :)
Zazdrość na samym początku jak wróciłam miałam w domu jeszcze mamę, teściowa i moje córki przechodziły siebie tego dnia jak wróciłam do domu piescily się, jeczaly wymuszaly, ale jak wszyscy pojechali to zaczęłam je przywracac do pionu, za jakieś dwa tyg już żyć bez brata nie mogły także nie martw się to wszystko będzie chwilowe

reklama
Pewnie was dzisiaj nie doczytam , ale opiszę pokrótce .
W czwartek wieczorem długi spacer i później seks i w nocy skurcze ale koło 4 przeszły więc myślałam że to przepowiadające . Ale od 7 już się zaczęło na dobre , do szpitala pojechałam dopiero o 18 jak miałam skurcze co 5 minut i o 19 przyjęli nas na oddział . A o 1.05 urodziłam sn , niestety z nacieciem krocza . Ból niesamowity ale malutki wynagradza wszystko . Wszyscy w szoku że pierworódka a tak szybko się rozkręciło .
Malutki 3250 g i 54 długo ;)
Gratuluję

Wiesz ja polecam zwykły żółty z bambi ? Bambino ? Ten z kaczka za 3 zł. Jedyne co mi nie uczuliło małych. Plus piękne włosy błyszczące i zdrowe. Sama czasem używam. I w sumie nieraz nawet do całego ciała. Natomiast takie kolorowe 2w1 tylko nie pamietam nazwy to porażka , jest tego pełno w sklepach o rożnym zapachu. Wszystkie dzieci w rodzinie wysypuje.
Ja go używam dla córek a włosy maja mega zobacz foto

Załączniki

• DSC_2040.JPG
    DSC_2040.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 160
Gratulacje pierwszego wrześniaczka :) i to zaraz po północy :)

Mnie wczoraj mały postraszył... W czwartek przez wiercenie się wyszła mu tachykardia. Wczoraj miałam wizytę u gina. Mały luźno owinięty pepowiną, jedna pełna pętla, drugiej nie był lekarz pewien i kazał zwrócić uwagę przy powtórce ktg. Na ktg jeden spadek tętna dla odmiany. Za pół godziny kolejny zapis i ten już ok. Zadzwoniłam do swojego lekarza i ten kazał jednak jechać do szpitala na dłuższy zapis. U mnie w Medi robią 20 minut, w szpitalu podpieli mnie na 50... Myślałam, że tam padnę. Zapis wyszedł w porządku. Zero akcji skurczowej, choć brzuch spinał się jak szalony. Zapewne reakcja macicy ją ruchy :)
Zostałam zbadana i miałam dokładne USG. Z uwagi na te wcześniejsze ktg mam się zgłaszać do szpitala jak tylko zauważę wzmożoną lub osłabioną aktywność ruchową.
Niech mały jeszcze siedzi z tydzień i nie straszy matki... Ale psychicznie mnie wczorajszy dzień wykończył :(
To musisz być bardziej czujna, ale na pewno wszystko będzie dobrze [emoji4]

Widzisz to mnie moje dziecko przedwczoraj tak nastraszylo już się bałam,że będę rodzić [emoji16]..mąż się śmieje, że pewnie specjalnie żeby matka więcej czasu poswiecila na odpoczynek, a nie na latanie tu i tam i w sumie podzialalo
Osiwiejemy przez te dzieciaki ..

My w planach mieliśmy dziś długi spacer.
Adell gwiazdo wszystkiego dobrego ! Maluch jest cudowny :)

A ja od wczoraj skurcze przepowiadające. Konkretnie zaczynające się u góry brzucha i kończące się w okolicy pochwy. Ale nie wierzę im i się nie nakręcam. Jedyne co to rano złapałam dola. Mam taki zwis z brzucha , wygląda to paskudnie. I nawet ubrać się nie ma w co. Jak założę spodnie i sweter to wyglądam szczuplo, normalnie , a jak sukienkę to jak słoń [emoji23][emoji23][emoji23] mężowi zabrałam podkoszulkę i śmigam w niej po dworzu. Grabie sobie powoli śmieci z podwórka , a mężu nosi resztę drewna.
Wyspałam się niby. W nocy pobolewal brzuch , ale spałam od 22 do 9 , to kawał czasu !!!

Dom czysty , ogarnięty to można korzystać z pogody. Super byłoby urodzić przy takich temperaturach bo i z dzidzia będziemy śmigać na spacery :)

reklama
Do góry