reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurde biedronka niedaleko. Ale moj dzis na 2 zmiane idzie w pon ma wolne to moze by juz Kuba ruszył na swiat.
Nie mam zadnych dolegliwosci. Czasem tylko czuje się juz ciezka. No i to czekanie mnie dobija. Zawsze czekanie mnie wykańczalo. A teraz 9 msc.
Ja też nie miałam. Poszłam do Biedry (350m w jedną stronę) i wody mi odeszły. Także RÓDŹ Z BIEDRONKĄ

reklama
Mnie kręgosłup w d...ę włazi. Narobiłam naleśników z dżemorem. Na lunch. Na obiad mam bitki. Zrobie sałatkę z pomidorem i ogórkiem. Ziemniaki. Posprzątałam. Pozmywałam. Uprałam wyściółkę do Mikowego kosza bo waliła piwnicą. Tera leże i czekam aż kurczak wstanie na pieluchę i cyca. Ma jeszcze 30 minut do magicznych 3h. Żeby w nocy tak spał jak w dzień... A on od 18 jak uwiesił się na cycu tak marudził, wisiał, srał do 23 z minutami. O 1:00 znów. O 4:00 i o 6:00 z czego o 6:00 wydoił do cna oba cycki potem spanie. O 10:00 cyc i śpi. Kaśka pisała o pieluchach. My mamy 1 Dady i 1 Pampka ze szpitala. Takie opakowanie bodaj 25 szt. Starcza na półtorej doby... nie będę liczyć ile to kasy miesięcznie bo w depresję wpadnę.

Dzis mam zwiekszone obroty.
Nie kluje mnie juz w dole brzucha ani w jajniku wiec nadrabiam.
Dwa prania ogarniete, kanapa wyprana, walizka tak samo. Schnie teraz wszystko.
Zmywarka chodzi.
Zostalo odkurzyc i pomyc podlogi.
Musze tez dzis paznokcie ogarnac. Takie mialam ladne dlugie a teraz wszystkie sie polamaly. Wiec trzeba je wszystkie jakos ladnie spilowac "na okraglo" i pomalowac jakims lakierem 8w1 i niech rosna
Tylko nie eveline 8w1 jesli Ci zycie mile [emoji33]

Hej dziewczyny, ja nadal w szpitalu, dlatego nie pisze. Mam nadzieję, że dziś ostatni dzień... Młody dwie doby opalał się pod lampami, bilirubina spadła z 15,9 do 12,9, prawdopodobnie spada tak powoli, bo żółtaczka jest wywołana konfliktem grup głównych krwi. Młody będąc wyłącznie na piersi nadrobił już spadek wagi. Także jego waga urodzeniową 3670, spadkowa w 2 dobie 3480, dzisiejsza w 5 dobie 3730 :D bosko

Jestem na sali z dwoma pierworodkami z 28 sierpnia, też zostają, ich maluchy idą pod lampy, a mój już zostaje ze mną i prawdopodobnie jutro wychodzimy. Miłosz jest boski, po zrobieniu mi Armageddonu w drugiej dobie i rozcharataniu do krwi brodawek, zamienił się w (tfu tfu) aniołka, który tylko je, śpi i robi kupy. Dużo kup. 50 pampkow poszłooooo. Ja miałam spięcie z personelem bo próbowali mnie na sile zmusić do dokarmiania (paranoja). Aż Przemek musiał interweniować i trochę im wygarnął. Wczoraj też zaliczyłam klasyczny zjazd hormonalny, cały dzień przeplakalam. Karmiłam małego i łzy mi na niego kapały. Nawał też już był i minął.
A Miłosz jest idealny. Jest cudem. A ja mam wielkie cycki [emoji14]
IMG_20180831_085832.jpg
received_286954065228906.jpeg
IMG_20180831_165334.jpg

Załączniki

• IMG_20180831_085832.jpg
    IMG_20180831_085832.jpg
    75,9 KB · Wyświetleń: 496
  • received_286954065228906.jpeg
    received_286954065228906.jpeg
    52,2 KB · Wyświetleń: 493
  • IMG_20180831_165334.jpg