reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja wzięłam zamiast rożka czy kocyka dwie pieluszki. Tetrową białą do wycierania np buzi od mleka albo do odbicia i flanelową kolorową do przykrycia gdyby trzeba było lub do owinięcia.
Nasze szpitalne dzieci (z tego szpitala najbliżej) to są na.czas pobytu w kaftanikach szpitalnych i w rożku takim ichniejszym.
Bo w tym oddalonym o te 60 km to trzeba mieć swoje ciuszki na.pobyt.
U mnie każą brać ciuchy ostatnio jak rodziłam tam B. to jeszcze że kaftanik i śpiochy bo tak neonatolog lubiła... bezsensu...

reklama
Ja miałam coś podobnego w poprzedniej ciąży. Pytałam mojej gin, ale się tym nie przejęła. Do kolejnej wizyty samo pękło i nic z tym nie robiłam. Długo już to Masz? Może samo zejdzie jak u mnie hak poczekasz. Nie pamiętam ile to trwało ale mogło koło miesiąca.
3tyg ale nie rosnie więc może wytrwam

Ile podpasek bierzecie? I wkładek laktacyjnych? Bo mi chyba najbardziej zawalają torbę. Też biorę ręczniki, doula mi przypomniała, żeby wziąć ;)

Muszę już dopiąć tą torbę do końca, bo przecież w sobotę rodzę!
Kurde ja wzięłam 3 paczki podpasek i cała pake wkładów poporodowych to najwięcej miejsca zajęło

Witajcie. Jeśli mogę jeszcze dołączyć to bedzie mi bardzo miło. Pisałam tu trochę na poczatku, potem trochę na prywatnym forum, ale ja z tych bardziej czytających niż piszących.

Tak po krótce: termin mam na 21 września, czekam na Blankę, mam dwie córki Zosię (już prawie 10 lat) i Hanię (prawie 6). Od 10 tygodni walczę z upierdliwą cukrzycą ciążową, tydzień temu pani diabetolog włączyła mi insulunę. A miało być tak pięknie... dobrze, że już tylko 6 tygodni

Czesc:) będzie nam miło:)

Się kurde zebrać nie mogę... na samą myśl o kolejce przed MOPSem robi mi się słabo... wrrr.
Jakie to szczęście że mam już złożone a nie możesz wejść do środka pod pretekstem że bierzesz jakiś papier i zapytaj czy się obsłuza bez kolejki bo bardzo źle się czujesz itp zrób minę jakbyś miała rodzic no ludzie chyba ta kobieta ma pierwszeństwo??? Jak powiedz nie zazadaj kierownika mopsu i zapytaj wprost

reklama
Do góry