reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie ręczniki papierowe są na liście na stronę szpitala. Ja tak używałam i w domu. Jak myłam się tam to tylko jednorazowym wypierałam i wyrzucalam od razu do muszli sedesu. Weź koniecznie.
Ja właśnie z takich "dużych" rzeczy biorę te ręczniki jednorazowe, podpaski dla siebie j pampki dla młodego.. I to już 1/3torby wychodzi. Potem 2 ręczniki, moj szlafrok, rozek dla mlodej i i już prawie torba.. A gdzie ubranka dla dziecka, kosmetyczka itp..
Ręczniki można by spłaszczyć. Pampersów mniej wziąć. Zamiast rożka kocyk. Szlafrok gruby to wiadomo dużo miejsca. A tych big big podpasek biorę kilka tylko potem używam normalnych miesiączkowych na obfite krwawienia.

reklama
Ja dostałam w szpitalu Pimafucorf. Krem na receptę i to dziadostwo , które mam na pewno zmiękło i wydaje mi się ,że się wchłania. Mnie kosztowało 28 zł , ale na prawdę warto.
Ja bym się bała przebijać ,żeby się nie rozniosło. Brzuch mi nie pozwala na to ,żebym mogła wszystko ładnie i pięknie widzieć co ja tam robię [emoji16]
To zapewne lekarz mi coś przepisze do piątku już blisko

@StarAnia wodę pić, tiaaaaa...... pewnie jeszcze ze 3 litry nie?
Chyba by musieli mi rurke podłączyć bo po 1,5L to ja już nie mogę i czuje tą wodę pod samą szyją.

U mnie pobudka z koszeniem w tle.
Panowie kosili coś wiza wi mojego okna w sypialni.
Kluska też się obudziła i zaczęła gimnastykę.
W ogóle mam teraz dziwny brzuch.
Całą.ciąże okrągły jak piłeczka. A od 1,5 miesiąca wygląda jakby to ktoś go uciął przy pępku.
Pępek zapadnięty a kluska jak kopie to się aż na boczki wpycha.
Więc zrobił mi się brzuch jak z zabobonów babcinych ;)
Na chłopca szpiczasty. Niby.
Na dziewczynkę okrągły i idzie bardziej w boczki. Niby.
Ja w każdej ciąży mam piłkę... lekarską w brzuchu :)
U mnie młody też już się wita... dzień rozpoczął czkawką teraz sobie kopie...

Ile podpasek bierzecie? I wkładek laktacyjnych? Bo mi chyba najbardziej zawalają torbę. Też biorę ręczniki, doula mi przypomniała, żeby wziąć ;)

Muszę już dopiąć tą torbę do końca, bo przecież w sobotę rodzę!

Dzięki za słowa pocieszenia ;) ważę bardzo dużo, wstyd się przyznać, powiem tylko że ponad stówę :( też uważam że każdy ma prawo być szczęśliwym, mieć rodzinę , dzieci, czy to gruby czy chudy czy brzydki... no zobaczymy jak tym razem na kogo trafię... jeszcze się nie zdecydowałam między dwoma szpitalami który wybrać. KatarzynaCarmen ja już nie wiem co lepsze czy ta cc czy sn.

Masz dobre serce, to się najbardziej w życiu liczy.. z całego serca ci życzę abyś spotkała takich ludzi jak sama jesteś.. będzie dobrze.. nie martw sie

Ręczniki można by spłaszczyć. Pampersów mniej wziąć. Zamiast rożka kocyk. Szlafrok gruby to wiadomo dużo miejsca. A tych big big podpasek biorę kilka tylko potem używam normalnych miesiączkowych na obfite krwawienia.
Ja wzięłam zamiast rożka czy kocyka dwie pieluszki. Tetrową białą do wycierania np buzi od mleka albo do odbicia i flanelową kolorową do przykrycia gdyby trzeba było lub do owinięcia.
Nasze szpitalne dzieci (z tego szpitala najbliżej) to są na.czas pobytu w kaftanikach szpitalnych i w rożku takim ichniejszym.
Bo w tym oddalonym o te 60 km to trzeba mieć swoje ciuszki na.pobyt.

Ile podpasek bierzecie? I wkładek laktacyjnych? Bo mi chyba najbardziej zawalają torbę. Też biorę ręczniki, doula mi przypomniała, żeby wziąć ;)

Muszę już dopiąć tą torbę do końca, bo przecież w sobotę rodzę!
5 dużych i opakowanie zwykłych. Do szpitala styknie. Ja i tak krótko krwawię.

reklama
@StarAnia wodę pić, tiaaaaa...... pewnie jeszcze ze 3 litry nie?
Chyba by musieli mi rurke podłączyć bo po 1,5L to ja już nie mogę i czuje tą wodę pod samą szyją.

U mnie pobudka z koszeniem w tle.
Panowie kosili coś wiza wi mojego okna w sypialni.
Kluska też się obudziła i zaczęła gimnastykę.
W ogóle mam teraz dziwny brzuch.
Całą.ciąże okrągły jak piłeczka. A od 1,5 miesiąca wygląda jakby to ktoś go uciął przy pępku.
Pępek zapadnięty a kluska jak kopie to się aż na boczki wpycha.
Więc zrobił mi się brzuch jak z zabobonów babcinych ;)
Na chłopca szpiczasty. Niby.
Na dziewczynkę okrągły i idzie bardziej w boczki. Niby.

To ja mam brzuszek na dziewczynę a w środku chłopaka :)

Do góry