U mnie każą brać ciuchy ostatnio jak rodziłam tam B. to jeszcze że kaftanik i śpiochy bo tak neonatolog lubiła... bezsensu...Ja wzięłam zamiast rożka czy kocyka dwie pieluszki. Tetrową białą do wycierania np buzi od mleka albo do odbicia i flanelową kolorową do przykrycia gdyby trzeba było lub do owinięcia.
Nasze szpitalne dzieci (z tego szpitala najbliżej) to są na.czas pobytu w kaftanikach szpitalnych i w rożku takim ichniejszym.
Bo w tym oddalonym o te 60 km to trzeba mieć swoje ciuszki na.pobyt.
reklama
18grudzien
Fanka BB :)
3tyg ale nie rosnie więc może wytrwamJa miałam coś podobnego w poprzedniej ciąży. Pytałam mojej gin, ale się tym nie przejęła. Do kolejnej wizyty samo pękło i nic z tym nie robiłam. Długo już to Masz? Może samo zejdzie jak u mnie hak poczekasz. Nie pamiętam ile to trwało ale mogło koło miesiąca.
Ale smarujesz krócej??3tyg ale nie rosnie więc może wytrwam
18grudzien
Kurde ja wzięłam 3 paczki podpasek i cała pake wkładów poporodowych to najwięcej miejsca zajęłoIle podpasek bierzecie? I wkładek laktacyjnych? Bo mi chyba najbardziej zawalają torbę. Też biorę ręczniki, doula mi przypomniała, żeby wziąć
Muszę już dopiąć tą torbę do końca, bo przecież w sobotę rodzę!
Mama7
Witajcie. Jeśli mogę jeszcze dołączyć to bedzie mi bardzo miło. Pisałam tu trochę na poczatku, potem trochę na prywatnym forum, ale ja z tych bardziej czytających niż piszących.
Tak po krótce: termin mam na 21 września, czekam na Blankę, mam dwie córki Zosię (już prawie 10 lat) i Hanię (prawie 6). Od 10 tygodni walczę z upierdliwą cukrzycą ciążową, tydzień temu pani diabetolog włączyła mi insulunę. A miało być tak pięknie... dobrze, że już tylko 6 tygodni
Czesc będzie nam miło
D
Deleted member 178444
Gość
Zazdroszczę, ja przy Werce bite 6 tygodni krwawilam, a pierwszy tydzień musiałam używać właśnie tych wielkich. I myślę, czy mi do szpitala 20 sztuk wystarczy [emoji14]5 dużych i opakowanie zwykłych. Do szpitala styknie. Ja i tak krótko krwawię.
RooibosGirl
Gruba warstwa ichtiolu i plaster zazwyczaj pomaga na takie paskudztwaNichtiolowa, mam też detreomycyne 2% ale nic nie pomaga
helenka_22
Tylko w pl płaci NFZ szpitalowi za pacjenta który minimum trzy doby w szpitalu leży....Ja planuję wyjść na własne życzenie maks 12h jeśli nie będzie wskazań medycznych bym została więcej ja lub dziecko. W większości Europy nie trzymają dłużej niż te 12h...
18grudzien
Jakie to szczęście że mam już złożone a nie możesz wejść do środka pod pretekstem że bierzesz jakiś papier i zapytaj czy się obsłuza bez kolejki bo bardzo źle się czujesz itp zrób minę jakbyś miała rodzic no ludzie chyba ta kobieta ma pierwszeństwo??? Jak powiedz nie zazadaj kierownika mopsu i zapytaj wprostSię kurde zebrać nie mogę... na samą myśl o kolejce przed MOPSem robi mi się słabo... wrrr.
reklama
18grudzien
Tak bo myślałam że smao zejdzie smaruje 4dni jakośAle smarujesz krócej??