reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja wzięłam zamiast rożka czy kocyka dwie pieluszki. Tetrową białą do wycierania np buzi od mleka albo do odbicia i flanelową kolorową do przykrycia gdyby trzeba było lub do owinięcia.
Nasze szpitalne dzieci (z tego szpitala najbliżej) to są na.czas pobytu w kaftanikach szpitalnych i w rożku takim ichniejszym.
Bo w tym oddalonym o te 60 km to trzeba mieć swoje ciuszki na.pobyt.
U mnie każą brać ciuchy ostatnio jak rodziłam tam B. to jeszcze że kaftanik i śpiochy bo tak neonatolog lubiła... bezsensu...

reklama
Ja miałam coś podobnego w poprzedniej ciąży. Pytałam mojej gin, ale się tym nie przejęła. Do kolejnej wizyty samo pękło i nic z tym nie robiłam. Długo już to Masz? Może samo zejdzie jak u mnie hak poczekasz. Nie pamiętam ile to trwało ale mogło koło miesiąca.
3tyg ale nie rosnie więc może wytrwam

Ile podpasek bierzecie? I wkładek laktacyjnych? Bo mi chyba najbardziej zawalają torbę. Też biorę ręczniki, doula mi przypomniała, żeby wziąć ;)

Muszę już dopiąć tą torbę do końca, bo przecież w sobotę rodzę!
Kurde ja wzięłam 3 paczki podpasek i cała pake wkładów poporodowych to najwięcej miejsca zajęło

Witajcie. Jeśli mogę jeszcze dołączyć to bedzie mi bardzo miło. Pisałam tu trochę na poczatku, potem trochę na prywatnym forum, ale ja z tych bardziej czytających niż piszących.

Tak po krótce: termin mam na 21 września, czekam na Blankę, mam dwie córki Zosię (już prawie 10 lat) i Hanię (prawie 6). Od 10 tygodni walczę z upierdliwą cukrzycą ciążową, tydzień temu pani diabetolog włączyła mi insulunę. A miało być tak pięknie... dobrze, że już tylko 6 tygodni

Czesc:) będzie nam miło:)

Się kurde zebrać nie mogę... na samą myśl o kolejce przed MOPSem robi mi się słabo... wrrr.
Jakie to szczęście że mam już złożone a nie możesz wejść do środka pod pretekstem że bierzesz jakiś papier i zapytaj czy się obsłuza bez kolejki bo bardzo źle się czujesz itp zrób minę jakbyś miała rodzic no ludzie chyba ta kobieta ma pierwszeństwo??? Jak powiedz nie zazadaj kierownika mopsu i zapytaj wprost

reklama
Do góry