reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie. Jeśli mogę jeszcze dołączyć to bedzie mi bardzo miło. Pisałam tu trochę na poczatku, potem trochę na prywatnym forum, ale ja z tych bardziej czytających niż piszących.

Tak po krótce: termin mam na 21 września, czekam na Blankę, mam dwie córki Zosię (już prawie 10 lat) i Hanię (prawie 6). Od 10 tygodni walczę z upierdliwą cukrzycą ciążową, tydzień temu pani diabetolog włączyła mi insulunę. A miało być tak pięknie... dobrze, że już tylko 6 tygodni

Witamy :) ja termin na 20.09 ale ide 2 tygodnie wczesniej do szpitala tez ze wzgledu na cukrzyce. Tobie nic o tym nie mowili?

reklama
Któraś z Was zastanawiała się nad sesją brzuszkową. Polecam bardzo. Tzn. męcząca, ale warto się trochę pomęczyć. Mi robiła przyjaciółka fotografka z zamiłowania. Teraz wygrzewa się na "Jajorce", ale już coś tam mi podesłała, żebym nie pękła z ciekawości. Na sesję sama sobie szyłam dwie sukienki, więc bedzie super pamiątka, ktora nie zrujnowała mnie finansowo [emoji6] noworodkowa oczywiscie też musi być

Dzień dobry!

Mam nadzieję, że zaopatrzone Panie w wodę! Proszę pamiętać o piciu dużych ilości wody i nie wychodzić na słońce dzisiaj, chyba, że nie będzie wyboru!

@oluchapoducha mam nadzieję, że nie trafisz na taki niekompetentny personel i będziesz się w szpitalu czuła komfortowo!

Miłego dnia ciezaroweczki :*
A co ty tak straszysz od rana?

@kasiaczek89pl .ale wszystko gra?

Dzień dobry. Ja miałam wstać o 7:00 i przed 8:00 być pid MOPSem ale tak mi się zaiście spało...
Sny durne. Jeden że jakieś mieszkanie po babci jakiejś dostaliśmy do meeeega remontu. Ale na starym Ursynowie to fajne. No i z balkonem i na wysokim parterze więc bomba.
Drugi że walczyłam w PW... to już nie fajnie... męczące tak pół nocy przed szkopami uciekać. A potem to już takie bzdury mi się śniły że litości.

A co ty tak straszysz od rana?

@kasiaczek89pl .ale wszystko gra?

Dzień dobry. Ja miałam wstać o 7:00 i przed 8:00 być pid MOPSem ale tak mi się zaiście spało...
Sny durne. Jeden że jakieś mieszkanie po babci jakiejś dostaliśmy do meeeega remontu. Ale na starym Ursynowie to fajne. No i z balkonem i na wysokim parterze więc bomba.
Drugi że walczyłam w PW... to już nie fajnie... męczące tak pół nocy przed szkopami uciekać. A potem to już takie bzdury mi się śniły że litości.
Ktoś Was postraszyc musi :D

Ja dziś znowu pobudka z biegiem na kibelek, więc chyba jednak jakiś wirus wredny.

Młody szaleje w brzuchu. Jutro wizyta :)

W piątek mam gina ale on się tym zajmie? Wolę jego niż kuźwa jeździć do jakiś dermatologow itp

Ja miałam coś podobnego w poprzedniej ciąży. Pytałam mojej gin, ale się tym nie przejęła. Do kolejnej wizyty samo pękło i nic z tym nie robiłam. Długo już to Masz? Może samo zejdzie jak u mnie hak poczekasz. Nie pamiętam ile to trwało ale mogło koło miesiąca.

Witamy :) ja termin na 20.09 ale ide 2 tygodnie wczesniej do szpitala tez ze wzgledu na cukrzyce. Tobie nic o tym nie mowili?
Na razie nie, jedynie diabetolożka rzuciła hasło, że można w 38 tygodniu ciążę rozwiązać (to żona mojego gina). Ja wolałabym jednak, żeby wszystko działo się w naturalnym rytmie. Zobaczymy jak będzie. Póki co mam zamowione kilometry materiałów i będę szyć pościele, kokon, ochraniacz- warkocz, kocyki minky i inne bzdeciki dla młodej, więc nie spieszy mi się do porodu [emoji12]

Patrzę na Wasze listy i widzę że chyba tylko ja chce zabrać do szpitala poza zwykłymi ręcznikami rolkę ręcznika papierowego do wycierania twarzy i krocza... W domu od lat twarz tak wycieram, a w szpitalu dodatkowo będę chciała w ten sposób wycierać to biedne zmasakrowane krocze, chyba tak będzie higieniczniej.

U mnie ręczniki papierowe są na liście na stronę szpitala. Ja tak używałam i w domu. Jak myłam się tam to tylko jednorazowym wypierałam i wyrzucalam od razu do muszli sedesu. Weź koniecznie.
Ja właśnie z takich "dużych" rzeczy biorę te ręczniki jednorazowe, podpaski dla siebie j pampki dla młodego.. I to już 1/3torby wychodzi. Potem 2 ręczniki, moj szlafrok, rozek dla mlodej i i już prawie torba.. A gdzie ubranka dla dziecka, kosmetyczka itp..

reklama
@StarAnia wodę pić, tiaaaaa...... pewnie jeszcze ze 3 litry nie?
Chyba by musieli mi rurke podłączyć bo po 1,5L to ja już nie mogę i czuje tą wodę pod samą szyją.

U mnie pobudka z koszeniem w tle.
Panowie kosili coś wiza wi mojego okna w sypialni.
Kluska też się obudziła i zaczęła gimnastykę.
W ogóle mam teraz dziwny brzuch.
Całą.ciąże okrągły jak piłeczka. A od 1,5 miesiąca wygląda jakby to ktoś go uciął przy pępku.
Pępek zapadnięty a kluska jak kopie to się aż na boczki wpycha.
Więc zrobił mi się brzuch jak z zabobonów babcinych ;)
Na chłopca szpiczasty. Niby.
Na dziewczynkę okrągły i idzie bardziej w boczki. Niby.

Do góry