reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Chcesz wyjść na żądanie?

Myślałam o wypisie w pierwszej dobie, ale jednak zrezygnowałam, bo gdyby coś się działo, choćby żółtaczka wymagająca naświetlania, to na oddział przyjmują wtedy tylko dziecko, a mnie nie... Czyli jednak te 2 pelne doby po porodzie muszę liczyć. Ale chyba usunę jedną paczkę tych podpasek i zostawię staremu w widocznym miejscu, żeby w razie czego wziął.
Nie nie chce. Tak mnie samo wypisali.
Byłam na wywołaniu całe półtora dnia. W nocy urodziłam i potem jeden pełny dzień z dzieckiem i puścili sami.
Za pierwszym razem paczka poszła.
Za drugim może zdążyłam ze 4 sztuki użyć.
Resztę zostawiłam w szpitalu na parapecie w sali żeby miały inne dziewczyny.
Bo w domu to jechałam już na moich "okresowych"

reklama
Melduję się:
U mnie średnio po wizycie. Pomijam fakt, że zamiast o 20.20 weszłam 22.10 czy jakoś tak. Absolutnie mam nie brać olejka z wiesiołka i nie mam robić masażu krocza. O porodzie w wodzie wg mojego ginekologa nawet nie mam co myśleć, bo wg niego nawet nie zdążę to wanny wejść. Szyjka trzyma, ale na badaniu wygląda kiepsko. Lilianka bardzo napiera, więc absolutnie nigdzie daleko nie jechać, zamiast chodzić siedzieć, a zamiast siedzieć leżeć. Jak to stwierdził - wytrzymać jeszcze 3 tygodnie i można rodzić. Ja mu na to, że absolutnie się na coś takiego nie piszę, bo muszę Zosi urodziny zrobić i zaopiekować się psem od rodziców. Na to mój lekarz kochany powiedział, że on przygarnie psa :D

Jak widzi szanse wytrzymania 3 tygodni to nie jest tak najgorzej;)
A kiedy córka ma urodziny ?

Melduję się:
U mnie średnio po wizycie. Pomijam fakt, że zamiast o 20.20 weszłam 22.10 czy jakoś tak. Absolutnie mam nie brać olejka z wiesiołka i nie mam robić masażu krocza. O porodzie w wodzie wg mojego ginekologa nawet nie mam co myśleć, bo wg niego nawet nie zdążę to wanny wejść. Szyjka trzyma, ale na badaniu wygląda kiepsko. Lilianka bardzo napiera, więc absolutnie nigdzie daleko nie jechać, zamiast chodzić siedzieć, a zamiast siedzieć leżeć. Jak to stwierdził - wytrzymać jeszcze 3 tygodnie i można rodzić. Ja mu na to, że absolutnie się na coś takiego nie piszę, bo muszę Zosi urodziny zrobić i zaopiekować się psem od rodziców. Na to mój lekarz kochany powiedział, że on przygarnie psa :D
A Ty w poprzedniej ciąży też miałaś coś z szyjka prawda? I kiedy w końcu urodziłaś? Na prywatnym forum już pisałam, że dość enigmatyczny opis tego lekarza, bo co to znaczy "na badaniu wygląda kiepsko"?

Zazdroszczę, ja przy Werce bite 6 tygodni krwawilam, a pierwszy tydzień musiałam używać właśnie tych wielkich. I myślę, czy mi do szpitala 20 sztuk wystarczy [emoji14]
Ja byłam w szoku. Pierwsze dwa dni tak mocno. Potem tyle o ile a po tygodniu śladu nie było... ale ja potem mimo cycania szybko dostaję @. Więc nie wiem co lepsze ;)

Ja byłam w szoku. Pierwsze dwa dni tak mocno. Potem tyle o ile a po tygodniu śladu nie było... ale ja potem mimo cycania szybko dostaję @. Więc nie wiem co lepsze ;)
Ja nie wiem ile, dostałam po pół roku, ale też wtedy udało mi się trochę zjechać z hormonami, bo po porodzie miałam ogromną niedoczynność tarczycy i okres mi i tak wrócił przy TSH 9, a wcześniej chyba nie było na to szans, bo mi zawsze niedoczynność hamuje okres. Także zobaczymy jak będzie teraz z lekami cały czas. Mam nadzieję, że nie wcześniej [emoji14]

Jakie to szczęście że mam już złożone a nie możesz wejść do środka pod pretekstem że bierzesz jakiś papier i zapytaj czy się obsłuza bez kolejki bo bardzo źle się czujesz itp zrób minę jakbyś miała rodzic no ludzie chyba ta kobieta ma pierwszeństwo??? Jak powiedz nie zazadaj kierownika mopsu i zapytaj wprost
Plan mam podobny ;)

reklama
Czesc Kobietki!
Ja dzisiaj lepiej spalam, ale tylko do 5 (od polnocy), potem zasnac nie moglam.
Czym zamierzacie myc swoje maluchy po urodzeniu i ew.smarowac? Robie zamowienie i sie zastanawiam. Mam rozterki - czasem mysle o zwyklym mydelku typu bambino, a czasami mysle o Lipikarze syndecie do mycia. Ja mam bardzo sucha i ultra wrazliwa skore, ale nie chce wydelikacac dziecka za bardzo. Jakie macie doswiadczenia?

Do góry