reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

O rany. A ja zasuwam co dzień po schodach na 1 piętro po 5 razy na dzień to lekko.
Jeżdżę rowerem, trzeba to okno umyje, podlewam krzaczki z konewki dużej bo tak daleko mi.nie sięga wąż.
Ostatnio szafkę musiałam wynieść bo nie zmieściła się już ta od kompletu do łazienki a.mój chłop zapomniał o niej.
I ciągle gdzieś muszę chodzić.
A to któryś z chłopców rozwali kolano i trzeba po plaster, A to wody dolać z wiadra do basenu, a to się biją i trzeba interwencji, pranie powiesić, wczoraj też Wyprałam na dworze to siedzisko od bujaczka FP, babci pomóc podlać działkę bo jest po operacji na zaćme i się.nie może schylać, albo jej pomóc słoiki wnieść też na 1 piętro
No niby normalne rzeczy ale już czuje powoli to zmęczenie. W dodatku 30°
....
A i tak czuje że będę musiała zaś znosić oxy bo kluska się zasiedzi, pomimo mojego wysiłku i robienia rzeczy teoretycznie "wywołujących"
Bo ty za aktywna jesteś! To dziecko przyzwyczajone. Macica też...

reklama
Witam się 1 sierpnia! Nadszedł ten miesiąc w którym część z nas się rozpakuje, jak się z tym czujecie? :D mi zostało 30 dni do terminu porodu, o mamo! Może w końcu dopakuje ta torbę dzisiaj? [emoji14]
No nam z terminami na koniec września to chyba jeszcze jest nijak :) Ale za to już zacieram rączki na czytanie o Waszych przygodach, udanych porodach i czekam na pierwsze zdjęcia maluszków :)

Bo w lipcu jest największa amplituda roczna opadów stąd częste powodzie. A w sierpniu przechodzą dwa fronty stąd mogą zdarzyć się burze gwałtowne i silne czy trąby powietrzne.
Oż Ty mądralo :)

Hahah w ramach ciekawostki - moja doula ma nagrania dźwięków wydawanych przez kobiety podczas porodu i na warsztatach puszcza panom i pyta czy to podczas seksu, czy rodzenia - większość stawia na seks [emoji14] ponoć po takich odgłosach można poznać, że kobieta dobrze sobie radzi podczas porodu ;)Właśnie wróciłam z Auchan, w którym prawie zjechalam :/

Witam się 1 sierpnia! Nadszedł ten miesiąc w którym część z nas się rozpakuje, jak się z tym czujecie? :D mi zostało 30 dni do terminu porodu, o mamo! Może w końcu dopakuje ta torbę dzisiaj? [emoji14]
No ja darłam ryja jakby mnie kto gwałcił co najmniej... ;)
Po coś w tym Auchan była?

Ja mogę rodzić tak jam mowiłam za 12 dni. Spoko. Niby torba nie spakowana ale już jest progres. A pasuje mi logistycznie pod każdym względem rodzić 12 sierpnia.

No nam z terminami na koniec września to chyba jeszcze jest nijak :) Ale za to już zacieram rączki na czytanie o Waszych przygodach, udanych porodach i czekam na pierwsze zdjęcia maluszków :)

Oż Ty mądralo :)
Hahaha bo ja miałam maturę z geografii Polski to coś jeszcze pamiętam o plonach o opadach frontach itp. Już coraz mniej ale zawsze coś tam się z czeluści wyłania ;)

Hej dziewczyny!! U mnie dziś upał od rana, mam wrażenie ze nawet w nocy był upał... Oby do końca tygodnia, podobno ma byc lepiej.

Wytrwałam do sierpnia w dwupaku!! Jupi!! Jutro startuje z 35 tygodniem. Nie jest źle :)

Co do kolejki to ja mogę rodzic od 23 sierpnia :p ale zobaczymy jak to będzie. Najchętniej wybrałabym okolice 5-10 września (termin na 13).

@wojtyśka i co wybierasz sn czy cc? Ile czasu od cesarki u Ciebie? U mnie rowno dwa lata bedzie, będę walczyć o sn zobaczymy co wyjdzie ;)

Chyba jakis wspólny taniec deszczu trzeba odprawić bo żyć ciężko z tymi brzucholami w takie upaly :p

reklama
Do góry