reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hi dziewczyny, ja sie urlopuje ale przez to ze Real wczoraj ogral Liverpool w nocy udalo mi sie was nadgonic a bylo tego troche. Kurde dopiero po 4tej rano zrobilo sie cicho na ulicach. Poza tym brakuje mi normalnej poduszki te hotelowe sa beznajdziejne. Poprosilam o dodatkowe dwie ale to i tak nie moja podusia. No i sobie pospalam 7.15 pobudka:/
Nie pamietam ktora pisala o markach ciuchow dla dzieci. GEORGE to ciuchy z marketow ASDA. Ja kupowalam tam dla syna kilka rzeczy i sa ok. Chyba nawet lepsze jakosciowo niz TESCO. Tylko trzeba uwazac bo rozmiary wypadaja bardzo male. Za F&F nie przepadam bo ubranka sa bardzo szerokie a moj pierworodny ma anatomie kijanki czyli dlugi i szczuply.

@GoJ piękny wózek :) też mam po młodym i nie kupujemy. Ale pooglądać można ;) jedyne o co bym się martwila w tym wózku który pokazalas to te koła retro, chyba nie są skrętne :/

W ogóle to dopadła mnie zgaga. Męczy już kilka dni. A myślałam że tym razem obejdzie się bez... Macie jakieś sposoby? Ja narazie ratuje się mlekiem :)

Hi dziewczyny, ja sie urlopuje ale przez to ze Real wczoraj ogral Liverpool w nocy udalo mi sie was nadgonic a bylo tego troche. Kurde dopiero po 4tej rano zrobilo sie cicho na ulicach. Poza tym brakuje mi normalnej poduszki te hotelowe sa beznajdziejne. Poprosilam o dodatkowe dwie ale to i tak nie moja podusia. No i sobie pospalam 7.15 pobudka:/
Nie pamietam ktora pisala o markach ciuchow dla dzieci. GEORGE to ciuchy z marketow ASDA. Ja kupowalam tam dla syna kilka rzeczy i sa ok. Chyba nawet lepsze jakosciowo niz TESCO. Tylko trzeba uwazac bo rozmiary wypadaja bardzo male. Za F&F nie przepadam bo ubranka sa bardzo szerokie a moj pierworodny ma anatomie kijanki czyli dlugi i szczuply.
A u mnie jeden długi i chudy jak patyk. Spodnie muszę mu kupować tylko ze ściąganiem w pasie bo tak bym musiała mu na trzylatka kupować. Normalnie dzieciak ma prawie 160cm wzrostu a waży 25 czy 27 kg. A młodszy to klusek. 35kg 140 cm. A portki kupuję mu na 156 bo takie go w pasie nie cisną. Meksyk.
Mikołaj póki co mały w sensie siatki centylowej płodów. Swoją drogą mega ciekawi mnie jaki będzie fizycznie. Bo my mamy po równo póki co. Starszy to wykapany Tata tzn. jak tata był w jego wieku bo teraz tatko już ponad 100kg. Ale rysy twarzy. Kolor włosów ma ze strony męża rodziny a dokładnie jego matki. A młodszy geny ma po mojej rodzinie od strony ojca.
Jedyne co to obaj mają dziurki w podbródkach tzn. takie przedziałki które się dziedziczy i to Mikołaj też będzie miał. Bo to taka cecha ponoć.

W ogóle to dopadła mnie zgaga. Męczy już kilka dni. A myślałam że tym razem obejdzie się bez... Macie jakieś sposoby? Ja narazie ratuje się mlekiem :)
Nic mi nie mów. Mnie męczy od czasu glukozy. I już do porodu nie przestanie. Urodzę małpę ;)
Rennie woda nabiał bo mleka nie piję tylko mnie ratują tyle o ile i dieta wykluczająca... gorzej jak niektóre matki karmiące ale w żadnej ciąży aż tak tragicznie nie było.

@GoJ piękny wózek :) też mam po młodym i nie kupujemy. Ale pooglądać można ;) jedyne o co bym się martwila w tym wózku który pokazalas to te koła retro, chyba nie są skrętne :/
Dzięki BOGU nie są. Nienawidzę skrętnych. W wózku który mam też nie skrętne. Miałam wózki ze skrętnymi i blokadami i na wertepach w lwsie czy na piachach to jest koszmar jakiś. Blokady zeskakują koła każde w swoją stronę. Powiedziałam NIGDY WIĘCEJ skrętnych kół

reklama
Dzięki BOGU nie są. Nienawidzę skrętnych. W wózku który mam też nie skrętne. Miałam wózki ze skrętnymi i blokadami i na wertepach w lwsie czy na piachach to jest koszmar jakiś. Blokady zeskakują koła każde w swoją stronę. Powiedziałam NIGDY WIĘCEJ skrętnych kół
A to ja mam odwrotnie :p tylko SKRĘTNE :p Ale to rzeczywiście tak jak mówisz zależy gdzie się jeździ i po jakim terenie ;)

Do góry