reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hi dziewczyny, ja sie urlopuje ale przez to ze Real wczoraj ogral Liverpool w nocy udalo mi sie was nadgonic a bylo tego troche. Kurde dopiero po 4tej rano zrobilo sie cicho na ulicach. Poza tym brakuje mi normalnej poduszki te hotelowe sa beznajdziejne. Poprosilam o dodatkowe dwie ale to i tak nie moja podusia. No i sobie pospalam 7.15 pobudka:/
Nie pamietam ktora pisala o markach ciuchow dla dzieci. GEORGE to ciuchy z marketow ASDA. Ja kupowalam tam dla syna kilka rzeczy i sa ok. Chyba nawet lepsze jakosciowo niz TESCO. Tylko trzeba uwazac bo rozmiary wypadaja bardzo male. Za F&F nie przepadam bo ubranka sa bardzo szerokie a moj pierworodny ma anatomie kijanki czyli dlugi i szczuply.

@GoJ piękny wózek :) też mam po młodym i nie kupujemy. Ale pooglądać można ;) jedyne o co bym się martwila w tym wózku który pokazalas to te koła retro, chyba nie są skrętne :/

W ogóle to dopadła mnie zgaga. Męczy już kilka dni. A myślałam że tym razem obejdzie się bez... Macie jakieś sposoby? Ja narazie ratuje się mlekiem :)

Hi dziewczyny, ja sie urlopuje ale przez to ze Real wczoraj ogral Liverpool w nocy udalo mi sie was nadgonic a bylo tego troche. Kurde dopiero po 4tej rano zrobilo sie cicho na ulicach. Poza tym brakuje mi normalnej poduszki te hotelowe sa beznajdziejne. Poprosilam o dodatkowe dwie ale to i tak nie moja podusia. No i sobie pospalam 7.15 pobudka:/
Nie pamietam ktora pisala o markach ciuchow dla dzieci. GEORGE to ciuchy z marketow ASDA. Ja kupowalam tam dla syna kilka rzeczy i sa ok. Chyba nawet lepsze jakosciowo niz TESCO. Tylko trzeba uwazac bo rozmiary wypadaja bardzo male. Za F&F nie przepadam bo ubranka sa bardzo szerokie a moj pierworodny ma anatomie kijanki czyli dlugi i szczuply.
A u mnie jeden długi i chudy jak patyk. Spodnie muszę mu kupować tylko ze ściąganiem w pasie bo tak bym musiała mu na trzylatka kupować. Normalnie dzieciak ma prawie 160cm wzrostu a waży 25 czy 27 kg. A młodszy to klusek. 35kg 140 cm. A portki kupuję mu na 156 bo takie go w pasie nie cisną. Meksyk.
Mikołaj póki co mały w sensie siatki centylowej płodów. Swoją drogą mega ciekawi mnie jaki będzie fizycznie. Bo my mamy po równo póki co. Starszy to wykapany Tata tzn. jak tata był w jego wieku bo teraz tatko już ponad 100kg. Ale rysy twarzy. Kolor włosów ma ze strony męża rodziny a dokładnie jego matki. A młodszy geny ma po mojej rodzinie od strony ojca.
Jedyne co to obaj mają dziurki w podbródkach tzn. takie przedziałki które się dziedziczy i to Mikołaj też będzie miał. Bo to taka cecha ponoć.

W ogóle to dopadła mnie zgaga. Męczy już kilka dni. A myślałam że tym razem obejdzie się bez... Macie jakieś sposoby? Ja narazie ratuje się mlekiem :)
Nic mi nie mów. Mnie męczy od czasu glukozy. I już do porodu nie przestanie. Urodzę małpę ;)
Rennie woda nabiał bo mleka nie piję tylko mnie ratują tyle o ile i dieta wykluczająca... gorzej jak niektóre matki karmiące ale w żadnej ciąży aż tak tragicznie nie było.

@GoJ piękny wózek :) też mam po młodym i nie kupujemy. Ale pooglądać można ;) jedyne o co bym się martwila w tym wózku który pokazalas to te koła retro, chyba nie są skrętne :/
Dzięki BOGU nie są. Nienawidzę skrętnych. W wózku który mam też nie skrętne. Miałam wózki ze skrętnymi i blokadami i na wertepach w lwsie czy na piachach to jest koszmar jakiś. Blokady zeskakują koła każde w swoją stronę. Powiedziałam NIGDY WIĘCEJ skrętnych kół

reklama
Dzięki BOGU nie są. Nienawidzę skrętnych. W wózku który mam też nie skrętne. Miałam wózki ze skrętnymi i blokadami i na wertepach w lwsie czy na piachach to jest koszmar jakiś. Blokady zeskakują koła każde w swoją stronę. Powiedziałam NIGDY WIĘCEJ skrętnych kół
A to ja mam odwrotnie :p tylko SKRĘTNE :p Ale to rzeczywiście tak jak mówisz zależy gdzie się jeździ i po jakim terenie ;)

Do góry