reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moja ulubiona to tarta rafaello z truskawkami i tarta cytrynowa z bezą [emoji847]
Chętnie poznam przepis na ta rafaello z truskawkami :)
Czytalam to wczoraj :) ja spie w pizamie, a z koszula mam taki problem, ze.zawsze mam ja pod pachami ;)
Ja też czytałam o tym akurat wczoraj :) ja nawet przed ciąża o ile nie było miesiączki to spałam bez majtek, a teraz cały czas :)

reklama
W gorsze dni wracam do oglądania różnych zdjęć, a to ze ślubu, a to z jakiejś naszej wspólnej wycieczki z moim Piotrem. Daję mi to dużo siły i radości :).
Ja mimo, że jestem młoda, to ciąża nie jest dla mnie łaskawa. Od wymiotów, po wszystkie objawy ciążowe. Mówili, że drugi trymestr jest super, a ja w sumie nie odczułam tego super, tyko przeleżałam całe dnie w łóżku, bo zwyczajnie nie miałam siły , a przed ciążą byłam bardzo aktywna.
Tak z perspektywy czasu wydaję mi się, że Bóg chce mnie nauczyć ogromnej cierpliwości do siebie samej, bo z natury jestem wobec siebie zbyt wymagająca i być może do dziecka. Mam obawy, że będę nie najlepszą mamą, ale wiem, że ten czas pozwala mi się zdystansować do siebie , swoich emocji i zaczynam rozumieć, że po prostu jestem człowiekiem i mam prawo do takich dni. Na początku bałam się tego nocnego wstawania, budzenia przez dziecko, a teraz widzę, że łagodnieje, nawet mój kundelek przestał mi przeszkadzać, gdy szczeka mi pod oknem ;)
Zobaczymy co będzie jak urodzę, ale powiem wam , nic nie daję nam takiej siły jak modlitwa. Osobiście razem z mężem staramy się zawierzać codziennie Bogu i z dnia na dzień jestem spokojniejsza:)

Dobrego i pogodnego dnia :)
Mój m też Piotr. Pięknie napisałaś. Poza jednym szczegółem- będziesz najcudowniejsza mama na świecie..

Ja dostałam od moich panów kwiatki i kolczyki. Chłop śniadanie zrobił. Także miło się zaczął dzień.
Leniwie sobie spędzamy czas odkąd chłop na urlopie. Na tydzień go mam

Ja dostałam od moich panów kwiatki i kolczyki. Chłop śniadanie zrobił. Także miło się zaczął dzień.
Leniwie sobie spędzamy czas odkąd chłop na urlopie. Na tydzień go mam
To prawdziwy dzień mamy dzisiaj u was :)
Ja po echo serca córeczki. Wszystko dobrze z moim kochanym serduszkiem. Ale jestem szczęśliwa. Z radości ograbiłam smyk.. i odebralam paczke z 5.10.15. Potem wstawie zdjecie.
Super wieści :)

Ja bez majtek nie mogę bo śpię z chłopcami a nawet gdyby nie to we śnie dupę wypinam i świecę więc jakby wpadli nad ranem mogli by mieć traumę... ;)

@Mama7 wstawiaj foty :)

reklama
20180526_164802.jpg

Załączniki

• 20180526_164802.jpg
    20180526_164802.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 468
  • 20180526_164824.jpg
    20180526_164824.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 102
  • 20180526_164820.jpg
    20180526_164820.jpg